G4Media.ro

Refugiaţii din Ucraina, primiţi în Vama Siret cu apă şi alimente de…

Sursa foto: captură video NewsBucovina

Refugiaţii din Ucraina, primiţi în Vama Siret cu apă şi alimente de voluntari / Mulţi ucraineni, cazaţi la Suceava de localnici, în pensiuni, hoteluri și la biserici

Refugiaţii ucraineni care intră în România prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret din judeţul Suceava sunt primiţi cu alimente, în urma unor acţiuni caritabile ale localnicilor. Zeci de oameni s-au mobilizat pentru sprijinirea ucrainenilor care părăsesc ţara în urma invaziei armatei ruseşti. La ieşirea din Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret aceştia primesc sandvișuri, banane, dulciuri, apă sau un ceai cald, relatează Agerpres.

„Suntem o mână de oameni inimoşi care îi aşteptăm pe refugiaţi la frontieră cu mâncare, băuturi calde şi vrem să transmitem mesajul că orice ajutor este bine-venit. Totodată, aici în frontieră avem nevoie de oameni care vorbesc limba ucraineană, pentru a traduce”, a declarat, pentru Agerpres, Vasile Nistor, unul dintre oamenii implicaţi în acţiunea de la Vama Siret.

De asemenea, refugiaţilor li se oferă transport gratuit până la Suceava, dar şi câte un spaţiu de cazare, acolo unde nu există altă posibilitate. În multe cazuri, ucrainenii, în special femei şi copii, sunt cazaţi în locuinţele sucevenilor, la pensiuni sau hoteluri din zonă, dar şi biserici.

„Noi nu am fost pregătiţi. Instantaneu ne-am pregătit ieri. A venit şi primarul şi am cazat 12 oameni în demisolul bisericii pe care l-am încălzit în prealabil, pentru a le crea condiţii. Unii au fost în tranzit, avem mame cu copii care mai sunt cazate”, a arătat pastorul Bisericii Creştin Baptiste din Calafindeşti, Miron Corneluş.

La faţa locului au fost mobilizate şi echipaje de prim ajutor ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Suceava, care sunt pregătite să acorde sprijin oricărui refugiat care are nevoie. Totodată, în imediata vecinătate a Vămii Siret a fost amplasat un cort de prim ajutor.

Sursa foto: captură video NewsBucovina

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Statul Roman este, ca de obicei, praf și în acest caz!
  Primarul din Botoșani cică ieri nu stia de să facă pentru că nu primise instrucțiuni de la Prefect!!!
  Se stia de probabilitatea mare a venirii refugiaților dar noi până nu i-am si văzut nu ne-am pregatit cu nimic! În schimb, polonezii aveau TOTUL pregătit dinainte!!! Aceasta este diferența între Romanica și Polonia, fix ca la absorbtia de fonduri europene!
  Mi-e silă de toți guvernantii români!

  • Nu cred ca e asa, Ministrul Apararii Nationale Vasile Dancu a spus acum 3 zile ca „ne-am PREGATIT”…

   G4media: „Vasile Dîncu: Ne-am PREGATIT pentru peste 500.000 de refugiați din Ucraina/ Există un PLAN Pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor/ A fost o cronică a unei morți anunțate
   22 Februarie 2022
   Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat, marți, că România s-a PREGATIT pentru „peste 500.000 de refugiați din Ucraina” și că există „un PLAN pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor”:
   „Peste 500.000 de refugiați, asta e cifra la care ne-am PREGATIT. Sunt multe puncte, EXISTA un PLAN în acest sens care este pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor. Peste tot EXISTA, este o situație extremă, dacă vom avea fluxuri masive de refugiați”, a declarat Ministrul Apărării, INTREBAT de reporteri DACA România este pregătită să primească refugiați din Ucraina.

 2. Unde sunt guvernantii? De la TV ii ajuta pe ucrainieni? Erau super organizati sa primeasca sute de mii. Acum ca vin cateva mii trebuie sa ii ajute localnicii?

  • Așa se vede treaba la fata locului!
   Se numește incapacitate administrativă.
   Asta nu pricepe poporul nostru, că avem numai guverne incapabile de când am intrat in UE!

 3. Din pacate intrebarile tale sunt retorice si stii ca nu vei primi vre-un raspuns de la cineva. E bine ca sunt oameni printre noi …pentru alti oameni. 🙂

 4. Așa se vede treaba la fata locului!
  Se numește incapacitate administrativă.
  Asta nu pricepe poporul nostru, că avem numai guverne incapabile de când am intrat in UE!

  • Oare sunt vaccinați acești mii de refugiați ucraineni care au intrat la noi în țară? Câți dintre ei sunt infectați?

 5. Sunt impresionat de omenia românilor .
  Credeam că hienismul psdist a distrus tot , inclusiv omenia . Mai există speranță! Va mulțumesc!

 6. Bă da chiar așa. Până acum se intra cu certificat verde, acum nu mai interesează pe nimeni? O dăm pe jertfire când vine vorba de viața altora dar nu de a noastră? Unde se duc ăștia care suferă de covid, or să umple iar spitalele noastre sau cum? Vremuri de ipocrizie halucinantă.

 7. Solidaritate! Bravo celor care se implica!

 8. Unu plus unu fac doi și ar trebui sa
  fim toți romanii implicati în ajutorarea acestor oameni tarati cu forța într un război aiurit și fără rost