G4Media.ro

Reforma poliției din SUA după cazul George Floyd: Washington D.C a aprobat…

Reforma poliției din SUA după cazul George Floyd: Washington D.C a aprobat o serie de modificări iar statul New York pregătește, de asemenea, un pachet de reforme

Consiliul districtual din Washington D.C., a aprobat, marţi, o serie de reforme în poliţie, după protestele împotriva brutalităţii şi rasismului poliţiei din capitala Statelor Unite şi la nivel naţional, declanşate în urma morţii afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei. Legislativul statului New York se apropie la rândul său de adoptarea unui pachet de reforme în poliţie, transmite Reuters, citată de News.ro.

Legislaţia de urgenţă, aprobată printr-un vot unanim, vine în timp ce un număr de oraşe regândesc politicile referitoare la poliţie, dar nu dau curs solicitărilor exprimate de unii activişti pentru drepturi civile pentru a desfiinţa departamentele de poliţie.

Noile prevederi interzic utilizarea tehnicilor de blocare la nivelul gâtului, cum ar fi cea utilizată împotriva lui Floyd, şi obligă comunicarea numelui şi imaginilor provenite de la camerele de corp ale ofiţerilor după „moartea provocată de un ofiţer sau folosirea serioasă a forţei”.

De asemenea, reglementările interzic Departamentului de Poliţie Metropolitană să angajeze persoane cu istoric documentat de conduită necorespunzătoare a poliţiei şi să limiteze utilizarea forţei neletale şi achiziţia de arme militare de către departamentul de poliţie, printre alte măsuri.

”Nu există nicio îndoială despre faptul că trebuie să reformăm în mod semnificativ poliţia. Singura întrebare este dacă noi şi conducerea poliţiei suntem pregătiţi să facem faţă acestei provocări ”, a declarat Robert White, membru al consiliului districtual.

Într-o declaraţie citită de preşedintele consiliului, Phil Mendelson, primarul Muriel Bowser a declarat că susţine legislaţia, dar a considerat că ar trebui să existe o discuţie publică.

Şeful poliţiei din D.C., Peter Newsham, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că departamentul a făcut deja o serie de reforme în ultimele două decenii şi va discuta preocupările sale cu Charles Allen, membru al consiliului care a introdus legislaţia.

Majoritatea americanilor susţin protestele, care au fost în mare măsură paşnice, şi dezaprobă reacţia preşedintelui american Donald Trump faţă de acestea.

În 2001, Departamentul de Justiţie al SUA a constatat că Departamentul de Poliţie Metropolitană din Washington D.C. are un model sau o practică de forţă excesivă, precum şi alte probleme. Ancheta a dus la supravegherea federală a departamentului, inclusiv numirea unui monitor independent, până în 2012.

În statul New York, Un pachet de măsuri de reformă în poliţie este pe cale să fie adoptat în legislativ, pe fondul unui val de proteste provocate de moartea lui George Floyd în custodia poliţiei.

Adunarea statului New York şi Senatul, ambele controlate de democraţi, au adoptat, luni, interdicţia asupra ofiţerilor de poliţie de a folosi tehnici de sufocare a suspecţilor şi un proiect de lege care solicită forţelor de ordine să dezvăluie disparităţile rasiale în cadrul poliţiei.

Parlamentarii au în vedere şi abrogarea secţiunii 50-a din legea drepturilor civile, care protejează documentele disciplinare ale ofiţerilor de public.
”Legislaţia care va fi adoptată în zilele următoare va ajuta la oprirea actelor incorecte şi va trimite un mesaj clar că brutalitatea, rasismul şi omorurile nejustificate nu vor fi tolerate”, a declarat liderul majorităţii Senatului din New York, Andrea Stewart-Cousins, într-o declaraţie.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a spus că susţine reformele şi că va promulga proiectele de lege.

Police Benevolent Association (PBA) din New York City şi alte sindicate din poliţie au condamnat legislaţia ca fiind atac la poliţie.

Consiliul Local al oraşului New York a avut în vedere şi un proiect de lege pentru incriminarea utilizării tehnicilor de sufocare, care are un sprijin larg în rândul parlamentarilor, dar care este respins în forma sa actuală de către primar.

George Floyd, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un ofiţer de poliţie alb din Minneapolis l-a imobilizat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

Ulterior, membrii Consiliului municipal din Minneapolis s-au angajat să desfiinţeze departamentul de poliţie al oraşului şi să transfere finanţarea către programele comunitare care reduc violenţa.

Sursa: News.ro

Sursa foto: captură YouTube/ The Battousai

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Chiar nu mai e nevoie de departamentele de politie? Hotii si derbedeii se vor bucura la culme, cu exceptia cazului in care prin lege li se va cerea sa se duca singuri la judecatori si sa marturiseasca, in scris si oral, ce au facut pentru a primi pedeapsa meritata. Se zice ca asa procedeaza si chinezii cu uigurii: le pun in fata, dupa ce-i aresteaza, o lista cu diverse abateri si infractiuni, din care acestia trebuie sa-si aleaga una, cel putin, pentru a primi o pedeapsa, fara a mai fi nevoie de procedura greoaie din tarile cu democratie.
    Ar mai fi si alta varianta: sa fie admisi in politie doar barbati afro-americani, care , prin definitieh( ha- ha-ha! ) nu sunt rasisti, nu sunt violenti, ca si G.Floyd era bland nevoie mare…..

  2. ce le ar place la negrii sa nu fie politie….ca doar sint pline puscariile de ei
    decit sa desfiinteze politia mai bine i-ar educa sa nu mai faca infractiuni