G4Media.ro

REFERAT DNA Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu ar fi intervenit şi…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

REFERAT DNA Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu ar fi intervenit şi la preşedintele Agenţiei Funcţionarilor Publici pentru concursul de angajare a unui fost ofiţer STS care nu luase nota de trecere, deşi i se dăduseră subiectele (stenograme)

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu ar fi intervenit şi la preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix-Vasile Cozma, pentru concursul de angajare în cadrul ministerului Agriculturii a unui fost ofiţer STS care nu luase nota de trecere, deşi i se dăduseră subiectele – se arată în referatul DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, document consultat de G4media.ro.

Candidatul pentru care s-ar fi intervenit este un fost ofiţer STS. Aurel Sandu viza funcţia de „şef serviciu în cadrul Serviciului Patrimoniu, Arhivă, Administrativ şi Protocol – Direcţia Investiţii, Achiziţii, patrimoniu şi Administrativ – Direcţia generală Buget Finanţe şi Fonduri Europene” din Ministerul Agriculturii.

„Ministrul (Adrian Chesnoiu – n.r.) i-a solicitat martorului denunţător să îi indice numitului Sandu Aurel un număr de 3 acte normative din cele 12 menţionate ca bibliografie, din care urmează să fie întocmite subiectele, pentru ca acesta să poată învăţa în scopul câştigării concursului. De asemenea, având în vedere că din comisie, în temeiul dispoziţiilor legale, urma să facă parte şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), care propune o parte dintre subiectele probei scrise şi participă la notarea lucrărilor, ministrul Agriculturii i-a transmis martorului-denunţător să îi comunice dacă întâmpină probleme cu persoana desemnată de ANFP”, se arată în documentul DNA.

Chesnoiu Adrian: Dă-i şi tu în mare, aşa…Nu…Alege trei legi! Dă-i-le să le citească că (neinteligibil).

Martor denunţător: Ok.

Chesnoiu Adrian: Şi dă subiectele!

Martor denunţător: Ok.

Chesnoiu Adrian: Spune-i (…) Trei legi.

Martor denunţător: Ok.

Chesnoiu Adrian: Şi puteţi să faceţi ce subiecte vreţi voi.

Martor denunţător: Bine….Atât. Iau asta …(În fundal se aud vocile unor alte persoane)

Chesnoiu Adrian: De la ANFP (neinteligibil) se va înscrie. Acolo tot ce avem nevoie îmi spui mie.

Martor denunţător: Acolo se face extragere….

Chesnoiu Adrian: Deci acolo să nu se (neinteligibil) şi tot ce e nevoie îmi spui mie.

Martor denunţător: Ok”, este o stenogramă din dosar.

Era însă o problemă chiar dacă i s-ar fi indicat candidatului agreat doar 3 legi: codul administrativ are 300 de pagini.

Martor-denunţător: Io pot să-i dau două legi da, nu ştiu dacă ştii cum stă treaba, că pe funcţie publică obligatoriu să dă codu’ administrativ.

Chesnoiu Adrian-Ionuţ: Aşa.

Martor-denunţător: Dacă io îi trec …., dacă noi îi trecem codu’ administrativ, ce…? Ăla are trei sute de pagini (…)

Chesnoiu Adrian: (neinteligibil) (vorbeşte în şoaptă) codu’ obligatoriu. Da’ din cod tu spune-i: domnule, articolul nu ştiu care din cod, este o altă stenogramă.

Pe 10 martie 2022, la solicitarea ministrului Chesnoiu, martorul denunţător (membru în comisia de concurs) i-a dat subiectele lui Claudiu Răducan zis Jimmy, un om de încredere al ministrului, pentru candidatul agreat Aurel Sandu. Cu toate că a primit subiectele „în mare”, candidatul Aurel Sandu nu a fost în stare să ia notă de trecere, minim 70 de puncte.

„În ciuda acestui fapt, lucrarea scrisă a numitului Sandu Aurel nu putea fi notată cu punctajul minim pentru a promova această probă, respectiv 70 de puncte („Nu e de şapte”), astfel a fost nevoie, din nou de intervenţia ministrului Chesnoiu Adrian Ionuţ, care, după ce a fost informat în mod direct de acest fapt, i-a solicitat martorului (…) să-i acorde candidatului Sandu Aurel un punctaj suficient pentru promovare, să-i determine pe ceilalţi membri ai comisiei din partea MADR în acelaşi sens („Daţi-i şi voi şapte şi un pic. Doar nu se va… Dă-i domnule şi lui şapte, cel puţin şapte şi un pic, îi dăm şi noi. Că nu …nu tră’ să fie de zece”), precum şi să ia legătura, din partea ministrului, cu preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru ca ultimul să-l determine pe reprezentantul ANFP din comisia de concurs să evalueze lucrarea scrisă pentru a obţine punctajul minim („Şi te duci la Felix” (n.n. Cozma Vasile-Felix – preşedintele ANFP), „Spune-i că te-am trimis io”, „Spune: a prins o zi proastă băiatu’ acesta, na. Îl ştim de mult noi”) (…)

În acest sens, la data de 15 martie 2022, martorul denunţător s-a prezentat la sediul ANFP, unde i-a transmis preşedintelui instituţiei Cozma Vasile-Felix solicitarea ministrului Chesnoiu Adrian Ionuţ: „Avem un concurs.”, „Îl aveţi pe Cristian Andone. La noi”, „Acum, ăăă…candidatul nostru trebuie urcat un pic că e puţin mai jos de şapte. E adevărat, pe partea ANFP-ului… Dar măcar pe ale noastre să… ia după noi”, „Eu trebuia să-l informez pe ministru, vă daţi seama”, iar Cozma Vasile-Felix a achiesat la solicitările sale: „Am înţeles. O.K. Bine”.

Aceste intervenţii nu au fost însă suficiente să-l determine pe numitul Andone Cristian, reprezentantul ANFP în comisia de concurs să noteze lucrarea scrisă a candidatului Sandu Aurel cu un punctaj mai mare de 70, arătând că nu poate acorda decât 64 de puncte „Cu şaiş patru”, „Eu nu pot mai mult”, în ciuda faptului că a avut o discuţie cu preşedintele ANFP în acest sens „Da. Păi da. I-am zis şi lu’ şeful meu”, „Io nu mă mai încurc. Zic: nu pot să-i dau mai mult decât se dă. Nici dacă vreau. Pentru că vine cineva şi …..

Cu toate acestea, având în vedere că membrii comisiei de concurs din partea MADR i-au acordat un punctaj de 73, lucrarea scrisă a numitului Sandu Aurel a obţinut un punctaj final de 70,8 la proba scrisă, astfel cum i-a solicitat ministrul Chesnoiu Adrian Ionuţ martorului denunţător, Sandu Aurel fiind singurul candidat care a trecut această probă. Ulterior a susţinut şi interviul, fiind notat cu 71,8, promovând astfel concursul.

De precizat că membrii comisiei de concurs au convenit asupra faptului că Sandu Aurel trebuie să obţină un punctaj de peste 70 de puncte, convenind astfel ca reprezentantul ANFP să-i acorde 64 de puncte, iar fiecare dintre cei 4 membri ai comisiei din partea MADR 73 de puncte, pentru a nu depăşi diferenţa de 10 puncte între notele acordate de fiecare membru şi a se afla în situaţia recorectării lucrării în temeiul art. 59 alin. (6) din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici”, se arată în documentul DNA.

Până la urmă, începând cu data de 1 aprilie 2022, Aurel Sandu a fost angajat pe postul de şef serviciu în cadrul MADR, iar „în perioada aprilie – mai 2022 numitul Sandu Aurel a încasat un venit salarial brut de 33.782 de lei”.

Ce spune preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma

Contactat telefonic de reporterul G4media.ro, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, a declarat că nu a avut astfel de discuţii despre concursuri de angajare la ministerul Agriculturii.

Felix Cozma: Nici nu ştiu cine e (candidatul Aurel Sandu – n.r.), nici nu îmi dau seama cum putea interveni (ministrul Adrian Chesnoiu – n.r.). Nu avea cum pentru că la noi toate sunt pe aplicaţie. Cu mine nu s-a luat legătura şi practic este imposibil pentru că subiectele ANFP, care se extrag pentru toate concursurile, se extrag cu 5-10 minute înainte dintr-o aplicaţie de faţă cu comisia. Deci nu prea are cum, noi avem rapoarte pe chestia asta şi practic e imposibil să scoată aşa ceva.

G4Media.ro: Întrebarea era dacă dl. Chesnoiu v-a rugat să-l ajutaţi cu acest angajat?

Felix Cozma: Nu am avut astfel de discuţii”, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, pentru G4Media.ro

Ce spune fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a precizat pentru G4Media.ro că nu face declaraţii despre dosar până la finalul anchetei.

Deşi i-au dat subiectele, până la urmă l-au picat

Ionuţ Cătălin Lăscaie – proprietar de magazin de pesticide, șef de cooperativă agricolă la Lunguleţu, Dâmboviţa, și consilier județean PSD – viza postul de director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Dâmboviţa. Şi el ar fi primit subiectele, însă până la urmă ministrul Adrian Chesnoiu s-ar fi răzgândit în privinţa lui (din motive necunsocute încă)  şi candidatul a picat ]n final examenul de angajare.

În data de 9 mai 2022, după terminarea probei scrise a celor două concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere, Răducan Andrei Claudiu (director în MADR, om de încredere al ministrului Adrian Chesnoiu – n.r.) i-a spus martorului denunţător să nu se grăbească cu afişarea rezultatelor, iar în data de 10 mai 2022, aflându-se în sediul ministerului, sus-numitul i-a arătat un mesaj primit de la ministrul Agriculturii conform căruia martorul denunţător a înţeles că Lăscaie Cătălin Ionuţ nu mai trebuie să fie admis la concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al DAJ Dâmboviţa, mesajul conţinând numele candidatului “Lăscaie” şi un pumn cu degetul mare orientat în jos.

În acest context, în aceeaşi zi (10 mai 2022, în jurul orei 13:30) (…) i-a comunicat lui Răducan Andrei Claudiu că nu mai poate modifica punctajul obţinut la proba scrisă deoarece reprezentantul Instituţiei Prefectului – Judeţul Dâmboviţa a plecat din sediul MADR şi ştiu că Lăscaie Cătălin Ionuţ a promovat proba scrisă“, „Acuma, după ce ne-am chinuit să scoatem în sus. Şi-a plecat şi prefectura….”, “Păi ştie şi ăla de la prefectură cât am dat toţi”, se arată în referatul DNA. .

Până la urmă candidatul Ionuţ Lăscaie a fost picat la interviu. “A fost notat cu 67,2 puncte, fiind respins”.

Context. Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și abuz în serviciu. El și-a dat demisia din funcție după ce DNA a cerut ridicarea imunității sale. Ulterior, Parlamentul a aprobat solicitarea DNA, iar fostul ministru a fost pus sub urmărire penală. Locul lui în Guvern a fost luat de Petre Daea, adică unul dintre cei care i-ar fi cerut lui Chesnoiu să îi angajeze un om în minister, potrivit referatului DNA consultat de G4Media.ro.

Denunțătorul din dosar, membru în comisia de concurs pentru angajare, l-a înregistrat ambiental pe ministrul Adrian Chesnoiu în timp ce acesta îl presa să facă ceva să îl angajeze pe omului lui ”nea Petrică” şi alte 3 pile. Acesta l-a denunțat pe Chesnoiu în februarie, imediat după ce ministrul i-a cerut să îi dea subiectele pentru concursurile de angajare a 4 oameni. Denunţătorul a primit statut de colaborator al DNA cu identitate reală și l-a înregistrat pe ministru. G4Media.ro a decis să nu publice numele denunţătorului, care este avertizor de integritate.

Care era miza acestor posturi

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că şefii de direcţii agricole judeţene sunt foarte importanţi întrucât sunt cei care avizează distribuţia în teritoriu a fondurilor europene nerambursabile de tip minimis şi a subvenţiilor pentru diferite culturi şi creşterea animalelor.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR. 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

61 comentarii

 1. Cate Loaze Avem In Administrarea Statului ? Acest Recensamant este Necesar.

  • Servus @un domn,
   Să ți se dea subiectele și totuși să nu iei notă de trecere, așa ceva ! E ca faza aia când alergi singur, dar ieși pe locul 2 …
   STS ce înseamnă, Secția Trântorilor Se C.uriști?

  • Vă dați seama ca la acordarea notelor pentru functia de agent/manager la Poliția Locala isi trimite Primăria reprezentați sa evaluze lucrarile lor?… cum se face ca niciodata nu ni se face noua dreptate intr-o speța care ne priveste in mod direct?…? La instituții gen ANPC, Mediu, ansvsa, Păduri

  • La Politia Locala Srctor 6 au gasit agenti care nu stiau sa scrie.
   Unde mai pui ca politistii care fac doar munca de birou sunt copiii pilelor… 0 experienta in orice, neconflictuali

  • parerea Antenei 3 pe subiect fiind ca i s-a inscenat dosarul ca sa se scape de el

  • Astfel de aranjamente la nivel de ministru (!) arată un stat cangrenat de corupție. Mulțumim Iohannis și PNL (că de la PSD chiar nu am nicio pretenție)!

  • Scena de Caragiale, dar deja nu mai e nimic haios iti vine doar sa vomiti la infinit.

   votati tot psdpnl, sa ramanem in evul mediu cu da-i si lui ca-l stim e baiat bun

  • Probabil 20% oameni cinstiti. Maxim.

  • Tot felul de ciudați, repe tentzi .. care habar nu au: nimic, de IT, de chestii elementare (în software hardware (nu mai vorbim de rețelistică și restul) – puși să vâneze..

   La fel cum erau și propagandiștii lu’ ceașcă: promovați – pe sprânceana Partidului și Securității – tot așa și ăștia, acum.
   Buni doar, la ascultat – că doar ei nu tre’ să facă nimic; un fel de mobilier, bibelouri în raft .. că fac totul pentru ei, bietele aparate..

   Până la urmă se vede că degeaba a stropit pământul acestei țări, sângele celor împușcați în ’89 – că totul a devenit.. așa ..un mâl stătut, care pute..

   ***

   Dă, Doamne, ceva – un Cutremur, ca ăla din 4 martie ’77, sau v’un Război ..ceva! V’o catastrofă grozavă – că să ne mai curețe cât-de-cât, de acest mâl ! Doamne.. sunt eu ăla – o nulitate/de nimic bun, în societatea asta??Ia-mă pe mine primul dar curăță-ne și de SPECIALII ăștia !
   Și de alții – ca ei..

  • @Scara®

   servus

   sa ma ierti, dar pe asta merita sa il feliez cu sacurea. daca ramane ceva il dau la cazanul vostru cu smoala

  • E de plans ca nu poate fi de ras, dar pe langa nimicnicia ministrului (sa te „duca mintea” sa iti pui, de la nivelul acela al functiei, tot arsenalul in miscare pentru a angaja o persoana, asta denota cvasicoruptie in sistem) si pana la putina minte a pretendentului, este imaginea reusita a statului.
   De ras este faptul ca nimeni nu s-a gandit (ca la actorii cestia nu era de asteptat) sau poate nu si-au pus problema cand l-au angajat pe 1 aprilie, ca totul este o minciuna!!
   De ras, ca de plans am plans deja.

   Cel angajat, nu poate fi dat afara fara o sentinta judecatoreasca. Ministerul trebuie sa atace in contencios ordinul de angajare pe motive de incalcare a conditiilor de organizare a a concursului de angajare, iar instanta trebuie sa se pronunte. Acum, sa vedem daca ministerul face acest lucru, pentru ca ministrul actual este cel care sesizeaza instanta. Iar angajatul e pila lui.

  • Măi, voi nu ati auzit ca Piedone a venit la Primaria Sector 5 cu seful de la Poliția Locala dupa el? Ăla, Florea, predecesorul isi adusese șef un tânăr prieten din copilatie pensionat din DNA.
   E nevoie de oameni de incredere in jurul tau cand invârti milioanele

  • Chesnoiu militian de profesie. Candidatul STS tot militian. Doi militieni infractori care au fost instruiti sa fie cinstiti de profesiqe. Ceva obisnuit in Romania unde pana si coorvele sustin ca sunt cinstite.

 2. Stilul de promovarea pe funcții de demnitate publică ( elective sau numite ): capacitatea de a fi șantajabil fie din cauza zestrei intelectuale precare ( prost de bubuie ), fie din cauza activității infracționale încă necercetată. Interviul de angajare sună în esență cam așa: ” Știi că nu ai ce să cauți în această funcție din cauza prostiei/hoției ? Da, să trăiți ! Noi te punem pe funcție dar execuți ceea ce-ți cerem noi și mai ciupești și tu câte ceva. Da, să trăiți ! ”. Și pentru că toate astea trebuia să poarte un nume, le-a denumit Traian Băsescu sub pseudonimul/eufemismul „mapa profesională”.

 3. demisia Voiculescu sa vina USL sa ne salveze !!!

  • concursul de angajare A unui fost ofiter. ca nu e concursul lui, ci e vorba despre angajarea lui… limaba romana elementara…

 4. Asa-i cand te bagi pentru loaze.

  • Asa e cand esti un combinator ordinar care actioneaza impotriva intereselor statului. Prin impunerea unor marionete slab dotate si pregatite intelectual nu faci decat sa slabesti capacitatea de operare a respectivelor institutii, iar cand acest fapt se generalizeaza, se diminueaza per total capacitatea statului de a actiona normal si in favoarea cetatenilor sai. Dar cand cetatenii statului isi voteaza orbeste si constant proprii uzurpatori, se pare ca aceasta e evolutia fireasca a lucrurilor.

 5. ar fi in stare sa sustina corect un examen? Si multi cocalari sunt plini cu diplome universitare.

 6. Pe ticalosul asta de Chesnoiu il aplaudau in picioare PSD si PNL, in parlament, cand s-a votat ridicarea imunitatii, e reprezentativ pentru hotii USL! Si ce huiduiti erau cei de la USR, la aceeasi sedinta, cand au aratat de j!godie e Chesnoiu!
  Asta arata cat de ticalosi sunt toti membrii aliantei mafiote PSD-PNL-UDMR!

 7. Ce s-a întâmplat cu cei doi care au fost angajați în urma acestor concursuri trucate? Știe cineva?

 8. si noi votam in continuare PSD si PNL…

 9. România moare, dar voi tot PSDNL 50% veți vota, fiindcă nici voi nu sunteți oameni buni.

 10. Da, este din ce în ce mai clar că imaculatul ministru nu are nicio scăpare. Era să zic vină. Totuși, aceasta este realitatea cruntă din toate instituțiile politizate ale statului corupt și eșuat (nu!?). Mizerie, politruci și (cum altfel) servicii – adică sforari angajați pe pile.

  • noroc cu avertizorii de integritate, atita cat mai sunt, deja legea a fost masacrata in parlament si joiana o sa o promulge asa.

 11. Condidarul sete fost ofiter la STS, iesit la pensie devreme si cu o pensie buna , s-a angajat pe 33 782 de lei.Aici este miza de ce nu a insistat ministru la o institutie unde primea minimul pe economie?.Cand l-am auzit pe Alexa ca nu avea cum sa intervina ministru, ca subiectele se dau cu 5, 10minute inainte, bla bla bla, imi vine sa rad.Astia ii bat joc de o tara intreaga

 12. probabil lucreaza la hr

 13. Pare sa devina o cutuma situatia pensionarilor din servicii. Dupa ce si-au aranjat sa se pensioneze pana in 50 de ani, acum isi aranjeaza si salarii babane in ministere si agentii.
  De aia era o miza mare neinterzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul bugetar, de fapt.
  Macar de ar fi mare lucru de capul lor, dar marea lor majoritate sunt exact cum spune Chesnoiu – niste prosti.

 14. „Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu ar fi intervenit şi la preşedintele Agenţiei Funcţionarilor Publici pentru concursul de angajare al unui fost ofiţer STS care nu luase nota de trecere, deşi i se dăduseră subiectele (stenograme)”

  Cum bine zicea cineva: descrierea exacta a statului roman intr-un singur paragraf.

 15. Asa fac hotii ,plagiatorii si mincinosii! Sunt multiiiii

 16. He, he, asta e vechi in sistem. Cine stie pe cati incompetenti o fi ajutat sa se angajeze la stat.

 17. De 32 de ani ,vin ai noștri pleacă ai noștri,noi rămânem tot ca proștii.

 18. Felicitări denunțătorului si tuturor oamenilor integri si curajoși din sistem. Respect. 👏

 19. Acest Chesnoiuuu o să rămână în folclor ca fiind ” șeful proștilor ” cu brevet de tăntălău și licență în combinații de partid…

 20. PeSeDe + PeNeLe = Ciuma roșie!

  • Cat sa faci misto? Cat sa te enervezi? Cat sa injuri? Ce sa mai adaugi? E suficient ce spune Chesnoiu despre incompetentii lui.
   Nimic altceva.

 21. Pe cand DNA si la ANFP?Sper ca nu isi inchipuie nimeni ca asta a fost singurul concurs trucat?Cercetati concursurile pentru sefii dre deconcentrate, veti avea ce gasii!

  • ANFP nu poate fi deranjat. Au niste proiecte cu fonduri europene cu SNSPA si SGG. E interese mari acolo. Banii dispar in liniste.

 22. Boala comunistă de care nu se mai face bine
  Romania .PCR ,pile relații cunoștințe.

 23. Da domne, asta e lupta cu marea corupție. Și dă -i și luptă, și dă -i și luptă. Absolut penibil.

  • esti pro.st … postac uselist de prima clasa … sau oare tu sa fii fost ofiterul STS?

  • penibil esti tu ca nu realizezi ca acolo se duc banii tarii. cate un pic cate un pic. posturi inutile ocupate DOAR de cine trebuie. te asteapta dragnea sa il pupi where the sun don’t shine….

 24. valorile si priceperile useleului intr-un singur articol

 25. Nu stim de ce dar noi credem ca se va schimba iarasi ministrul agriculturii.

  • Cred că e imperios acest lucru. Nenea Cormoranu ar trebui săltat noaptea cu lanterna de pe câmpurile patriei. Un comunist de ultimă speța conduce Agricultura. Se joacă cu miliardele subvențiilor: ale apei pentru irigații, a motorinei și benzinei pentru fermieri, ale curentului folosit la irigații și multe alte fonduri. Un neica nimeni care ar trebui să plimbe nepoții prin parc. Dar cine a văzut nepoți la … cormoran?!

 26. Și mulți romani a înghițit gogoașa că USR este partidul securiștilor. Când în PSD și PNL sunt numai foști ofițeri, sts, sri, sie, militari, etc. In plus oameni politici cu studii , surpriza, la SRI dar ei fac pe alții securiști. Romania, tara pr0stilor și a credulilor.

 27. Pai, crede careva ca se angajeaza cineva in Institutiile publice centrale si locale fara sa aiba o sustinere politica?!
  Niciodata!!!!
  Ce-a facut Chesnoiu, fac toti politrucii si asa isi angajeaza rubedeniile, amantele, iubitele….colcaie Institutiile publice de clientela analfabeta angajata pe model Chesnoiu….

 28. Nu numai STS-ul e plin de prostănaci. Sa vezi și din fostul DNA câte loaze sunt.

 29. Nu scapam usor de toti prostiii si nenorocitiii care sunt la butoane si ei tot gunoi au in cap. Cand esti prost si viata i grea.

 30. Imaginați-vă Românica că pe o scroafa (fără niciun sens peiorativ) iar pe băieții ăștia imaginați-vi-i ca pe niște purcei sugând din zeci de mii de mameloane…
  Nu vine odată 22.12…, când se dă liber la sacrificat suine…!!

 31. daca si cu subiectele il pici….no comment. imi dau seama ce poame sunt si pe la STS….

 32. Ce meclă de nedumerit are;))
  Zici că l-a prins mă-sa făcânď bala in debara!…;)

 33. Când se termină cu incompetența la conducerea ministerului care se ocupă cu agricultura? Leprele care ne conduc, supervizate de jucătorul de golf pe care-l doare la bască de români, se joacă cu miliardele. De euro. Pentru mâncare. A noastră a tuturor . Știe cineva, câte Tiruri cu grâne, fără acte, circulă pe drumurile țării supraîncărcate, noaptea ca Hoții ? Și la marfa transportată apa e gratis, se plătește subvenție la curent, la motorină, la benzina pentru pompa de irigat. Furt pe față din banii noștri, ai tuturor. Pentru unii. Poate-l întreabă cineva pe Cormoranu Șef câte grâne au plecat din portul Constanța. Și câte taxe au plătit fermierii respectivi . Ca șpagă…

 34. ast
  a e ala de mergea satul la cumparaturi, nu? si ne dadea si noua sfaturi de clasa 4-a 🙂 ‘teligent individ.

 35. Ce față de figurant are :)))))

 36. Tapalabă plus. (Șpag)antazi egal G4M. Șpagantazi, ai uitat cum luai bani de la Gușă prin 2001, când prestai la fițuicile lui? Filorusul Gushă… Păi taman voi scrieți despre șușanelele făcute de fiecare, care vine la putere?

 37. Si citi or mai fi ca el in acest guvern de doi bani !?

 38. Iti dai seama cat de prost e ala de nu a fost in stare sa treaca examenul stiint subiectele.

 39. Adriene,te-ai bagat la troaca,asta e ,te mananca porcii comunisti…d’alde Daea