G4Media.ro

Reduceri de taxe pentru sectorul HoReCa în Brașov, votate de Consiliul Local

Reduceri de taxe pentru sectorul HoReCa în Brașov, votate de Consiliul Local

Consilierii locali braşoveni au votat miercuri acordarea unor facilităţi fiscale firmelor ospitalităţii, respectiv reducere, anul viitor, a taxei pentru activităţile economice din domeniul alimentaţiei publice şi a taxei pentru ocuparea domeniului public pe care o plătesc în cazul terasele, transmite Agerpres.

Viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu, a declarat, miercuri, că taxa de autorizare a activităţilor din alimentaţie publică a fost redusă cu 60%, iar pentru taxa de ocupare a teraselor, reducerile sunt de 60% pentru sezonul rece, respectiv 40% în sezonul cald.

Astfel, conform hotărârii votate în Consiliului Local, în anul 2022, taxa pentru eliberarea sau vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea unor activităţi de alimentaţie publică va fi redusă cu 60 de procente, indiferent de suprafaţa ocupată.

„De exemplu, pentru o unitate de alimentaţie publică sub 500 de mp, taxa pentru zona A ar trebui să fie de 2.823 de lei/an. În urma deciziei Consiliului Local de luni, firmele din această categorie vor plăti, în anul 2022, suma de 1.129,2 lei. În cazul societăţilor comerciale care deţin spaţii mai mari de 500 de mp, taxa ar fi trebuit să fie, de exemplu, de 6.209 lei/an (în zona A), însă în urma reducerii cu 60%, aceasta are valoarea de 2.483,6 lei”, informează, miercuri Primăria Braşov. (Sursa Foto: Pexels.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter