G4Media.ro

Reducerea la 26 a numărului maxim de elevi dintr-o clasă de liceu,…

Reducerea la 26 a numărului maxim de elevi dintr-o clasă de liceu, filiera teoretică și la 24 pentru tehnologică, școală profesională și liceu vocațional, decisă de ministrul Educației. Până acum legea prevedea 28 de elevi / Inspectoratele trebuie să refacă cifrele de școlarizare până la 1 februarie

Numărul maxim pe baza căruia se poate forma o clasă de liceu este 26 de elevi la filiera teoretică, față de 28 cât era până acum, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educației.

Numărul maxim de elevi pentru filiera tehnologică, școală profesională și liceele vocaționale va fi redus de la 28 la 24, potrivit anunțului de la minister.

Este vorba despre clasele de început de ciclu, adică cele care se vor forma anul școlar viitor – 2021-2022.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: youtube.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. O schimbare esentiala, pe ici pe colo…

  2. Daca pentru a salva posturile profesorilor de liceu reducem numarul de copii in clasa , ma intreb de ce nu se propune si scaderea numarului de elevi la maxim 20 in clasele primare , stiut fiind cat de greu se lucreaza la aceste clase si cat de importanta este formarea lor si tot de 24 maxim la gimnaziu.Nu ar trebui avut in vedere faptul ca tot ceea ce trebuie facut in invatamant trebuie sa fie in folosul elevului , spre binele lui ?

  3. Dacă nu există preocupare din partea profesorilor și elevilor pot fi și câte 15 in clasă, că tot degeaba!pe timpul meu eram câte 36 in clasă și am avut și procurori ,ingineri,profesori, militari.rar se intra la facultate sau alte instituții superioare!eram puțini dar buni,nu că azi!o opinie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.