G4Media.ro

Rectorul Universității din București îi cere decanului Facultății de Teologie Ortodoxă să-l…

Rectorul Universității din București îi cere decanului Facultății de Teologie Ortodoxă să-l demită pe Vasile Răducă din funcția de prodecan, după derapajul acestuia la Radio Trinitas: dacă un viol se soldează cu sarcină, “ți-a plăcut să se repete”

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie, anunță instituția, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Universitatea din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”, se arată în comunicat.

Reacția vine după ce prodecanul Facultății de Teologie, Vasile Răducă, a declarat, la postul de radio Trinitas care aparține Patriarhiei: “Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul” – după cum a scris astăzi pe larg Paginademedia.ro.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. normal ar fi sa se desfiinteze toate canalele de indobitocire religioasa!

 2. Mda, votul unui om cu 20 de ani de scoala se anuleaza cu cel al unuia de acest fel. Astia’s mai multi din pacate.

  • Întotdeauna vor fi mai mulți, distribuția inteligenței este normală în populație. Asta și este tragedia democrației, nu avem un sistem mai bun, dar dobitocii decid. Singura solutie este să-i educam, cu încetul…

 3. La cum gandeste tovarasul Vasile n-ar fi de mirare sa aflam ca acest rezid uman a luat nastere in urma violului dintre ta’su si ma’sa.

 4. Mircea Dumitru își dă prea multă importanță… Dacă tăcea, filosof rămânea…

  • Da cum sa nu ca prea bine zici. După cei ca tine și cele violate și copii abuzați dar și femeile bătute și maltratate ar trebui sa tacă ca sa nu se facă de rușine nu ? Ca doar rufele murdare se spală in familie. NU , nu trebuia sa Mircea Dumitru ci Vasile Răduca trebuia sa mănânce un cacat sau sa se lase el violat (ca oricum in rândul lor se practica mult) Toți care se adresează unei populații întregi ar trebui sa fie mult mai responsabili și sa poată fi trași la răspundere pentru afirmațiile lor (pt ca ei reprezintă anumite instituții și drept urmare sunt formatorii de opinie) Pune-te in situația unei fete ,copil sau femeie abuzată , cum te simțeai când auzeai așa niște aberații

 5. O idee ruptă din context e ca o viață trăită fagmentat.
  Părintele spunea de fapt că și un prunc născut în urma unui viol e chip al lui Dumnezeu și nu trebuie avortat.

  „Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.
  Așa că ideea, cum am văzut-o de curând la cineva, că pruncii obținuți sau că o femeie are dreptul să avorteze fătul care s-a constituit în urma unui viol, nu este întemeiată și nu este acceptată de Biserică.”

  • @contextul
   Fratica, nu este niciun context. Este vorba de trepanare cronica sustinuta si de talica. Incearca sa gasesti definitia juridica a violului si apoi compara cu ceea ce a spus nea’ Vasilica si ceea ce sustii si tu. Cum poti sa afirmi ca un viol este acela la care „ai consimtit si care ti-a placut sa se repete” ca sa nu mai spun de indrugarea cu „celulele germinale”, bai nene, ca profesor universitar ce formeaza viitori popi!!!??? Alo!!! Balaceanca!!!

 6. Tanti Raluca, iar ati tras „frâna” de mâna?

 7. In primul rând un viol tot viol rămâne nu poate fi consimțit pt ca atunci nu mai e viol (este sex sau dragoste cum vrei sa ii spui ,rog sa ma lămurească cineva dacă greșesc )iar in idea cu imposibilitatea unei femei de a controla mental (ca bănuiesc ca asta vreți sa ziceți )sa rămână sau nu însărcinată spune-mi tu dacă tot așa poate sa facă și sa se trateze singura de o boala incurabila ca doar dacă face una de ce sa nu poată face și alta. Iar in legătura cu faptul ca biserica nu este de acord cu faptul ca o femeie are dreptul sa decidă asupra corpului ei dar un violator poate decide in locul ei și o lasă însărcinată .Ar fii frumos dacă tot cereți sa nu facă avort sa le cereți sa ii aducă sa ii creșteți voi nu sa stea ea sa îl crească și in mintea ei tot timpul sa apăra scenele violului.
  PS. Nici eu nu sunt de acord cu abuzurile pe care le fac majoritatea din cadrul bisericilor (asupra copiilor in special) dar nu am auzit pe nimeni sa va solicite sa va tăiați ,,cucul’’ jos sau sa Renunțați la toate averile pe care doar voi și dumnezeul vostru știe cum le-ați dobândit ca doar parlamentari sunt mai bogați ca voi și din câte văd eu pe ei ii trimit oameni (printre care și eu)tot la ăla cu cazanul iar dacă nu stiați tot acolo va trimit și pe voi (cel puțin dacă mai credeți in biblie deși m-aș mira ) Exact cum sunt eu acum șofer tot așa sunteți și voi slujitori ai biserici pt bani ca credință v-ați dat seama ca nu îți umple buzunarul.
  Sper sa nu greșesc dar cel puțin ai dat de înțeles ca ești din rândul Slujitorilor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.