G4Media.ro

Rectorii veșnici: Proiectul de lege care prevede că o persoană nu poate…

Rectorii veșnici: Proiectul de lege care prevede că o persoană nu poate fi rector al aceleiași universități mai mult de 2 mandate, indiferent de întreruperi, a fost respins de Camera Deputaților

Proiectul de lege care prevede că o persoană nu poate fi rector al aceleiași universități pentru mai mult de 2 mandate, indiferent de întreruperi, a fost respins de Camera Deputaților, pentru că nu a întrunit numărul minim de voturi pentru o lege organică, 165. Aceasta este prima Cameră sesizată. Potrivit informațiilor Edupedu.ro, inițiativa de modificare a legii educației a întrunit 42 de voturi “pentru”, 25 “împotrivă” și 174 de abțineri. Același proiect de lege prevede și majorarea la 25% a ponderii studenților la alegerea rectorului.

Proiectul de modificare a legii educației care a picat astăzi în Camera Deputaților, PL-x nr. 233/2019, a fost inițiat de USR și prevede că mandatul de 4 ani al unui rector poate fi înnoit cel mult o dată; de asemenea, același proiect de act normativ spune că “o persoană nu poate fi rector al aceleiaşi instituții de învățământ superior pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele şi întreruperile acestora”.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. partidul e in toate… sinistru

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.