G4Media.ro

Record de participare la ”Worschkoschtprob” sau “Degustarea cârnaților bănățeni” / ”Putem să…

Sursa foto: Pixabay

Record de participare la ”Worschkoschtprob” sau “Degustarea cârnaților bănățeni” / ”Putem să facem mult mai mult pentru promovarea tradițiilor culturale șvăbești”

“Degustarea cârnaților bănățeni” sau “Worschkoschtprob” a înregistrat un record al ultimilor ani, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

“Degustarea cârnaților bănățeni” a avut loc, anul acesta la Lovrin și a strâns 50 de probe de cârnați în concurs.

Evenimentul este organizat de săptămânalul regional Banater Zeitung. Sărbătoarea, cu tradiţie pentru etnicii germani din Banat, a fost readusă la viaţă de redactorii ziarului în anii 1970, iar de 30 de ani este un eveniment public.

“Cred că în decizia de a ieși public, de a face mai mare acest eveniment, mai accesibil publicului larg, a fost o hotărâre importantă. Așa am putut participa la promovarea culturii gastronomice în în această zonă a șvabilor noștri, a bănățenilor. În plus, putem să facem mult mai mult pentru promovarea tradițiilor culturale șvăbești, adică dansul, muzica și nu în ultimul rând socializarea, întâlnirea”, spune redactorul șef al săptămânlului Banater Zeitung, Siegfied Thiel.

În urma degustării probelor din concurs, locul I a fost câștigat de Siller Christof, un timișean stabilit de două decenii în Germania, care s-a întors acasă special pentru “Degustarea cârnaților bănățeni”.

Evenimentul este organizat de obicei în Timișoara, dar și în alte localităţi cu etnici germani. Astfel, Degustarea cârnaților bănățeni a ajuns, de-a lungul timpului, la Biled, Bocșa, Buziaş, Lenauheim, Lipova, Lugoj, Sânnicolau Mare, Sântana sau Șag.

Ediţia din acest an a fost organizată în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Asociaţia jurnaliştilor de expresie germană FunkForum şi prmăria din Lovrin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...