G4Media.ro

Record de candidați la Primăria Târgu Mureș, unde toate formațiunile maghiare s-au…

Record de candidați la Primăria Târgu Mureș, unde toate formațiunile maghiare s-au unit în susținerea unui singur competitor

Treisprezece candidaturi au rămas definitive pentru Primăria Târgu Mureș, fiind un record de participare la alegerile locale din municipiul condus de 20 de ani de Dorin Florea, care acum candidează la președinția Consiliului Județean, susținut de PRO România. La alegerile din acest an, toate formațiunile maghiare s-au unit în susținerea unui singur competitor, independentul Zoltan Soos.

Până acum, de regulă se crea un consens între candidații români, care în acest an nu a fost realizat. De altfel, într-o analiză transindex.ro de luna trecută, competiția pentru Primăria Târgu Mureș era caracterizată drept haotică.

În aceste condiții, în afară de Zoltan Soos, susținut de toate formațiunile maghiare, în competiția pentru  Primăria Târgu Mureș s-au mai înscris alți zece candidaţi din partea partidelor şi doi independenţi.

Astfel, pe lista candidaţilor se regăsesc Zoltan Soos (independent susţinut de toate formaţiunile politice maghiare), Horaţiu Simion Gorea (independent), Nadia Dinuca Raţă (Alternativa pentru Demnitatea Naţională), Emil Marius Paşcan (Partidul Mişcarea Populară), Theodora Mariana Nicoleta Benedek (Partidul Naţional Liberal), Sergiu Claudiu Maior (Partidul Pro România), Adrian Sorin Mureşan (Partidul Oamenilor Liberi), Ioana Ştefana Roman (Alianţa Uniunea Salvaţi România şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate), Lavinia Corina Cosma (Partidul Verde), Nicolae Dragoş Ploeşteanu (Alianţa pentru Unirea Românilor), Sergiu Vasile Papuc (Partidul Social Democrat), Florea Florin (independent) şi Corneliu Florin Oltean (Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor).

Pentru Consiliul Local Târgu Mureş candidează 286 de persoane, dintre care un independent şi 285 pe listele a 12 partide politice şi alianţe electorale, şapte formaţiuni depunând liste complete de candidaţi.

Sursa foto: zidezi.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Vrem alegeri in doua tururi!

 2. Foarte bine, dacă Românii sunt prosti, atunci sa fie conduși de maghiari, chiar în zonele în care sunt majoritari, să fie obligați să folosească limba unei minoritati, pentru a-si găsi un loc de muncă in tara lor.

  • Asta sa hotărât la Budapesta în prezența lui Florea și negociatorul Frunda, Florea a renunțat la postul de primar în schimbul funcției de șef al CJ Mureș, viitorul primar Soos

  • E bine daca intra Muresul in tara secuilor..trai neneaca.

 3. Primarul te conduce doar dacă lucrezi în primărie. 🙂

 4. Poate să fie și extraterestru dacă mi se pare competent îl votez.

 5. Orasul Targu Mures e sub orice critica sper sa castige un gospodar si sa redea stralucirea pierduta a orasului. Ma doare inima de cate ori vizitez orasul si i vad decaderea si dezordinea.
  Dezonoare fostului primar nu are ce sa caute in conducerea unui oras.

 6. .. .sa vedeți voi daca iese un maghiar primar! ….sa vedeți atunci maghiarizarea orașului in toate cele!!!
  Deschideți ochii și vedeți ce se intampla in celelalte orașe de gen: Satu Mare,Carei,Miercurea Ciuc….etc!

  • Explica-ne si noua ce inseamna maghiarizare mai exact. Inscriptii bilingve sau doar in limba maghiara? Fii putin mai precis si explica-ne sa stim la ce sa ne asteptam cand vine marea maghiarizare si cum va fi afectata negativ populatia romaneasca de pe urma acestei maghiarizari.

 7. Din păcate pentru mureşeni, Florea a stricat viitorul oraşului, sprijinit din spate şi de UDMR, l-a ținut subdezvoltat din varii motive, în timp ce Sibiu, Alba Iulia, Bistrița , orase similare au crescut semnificativ, să nu mai vorbim de Cluj şi Braşov.
  Investitorii ocolesc oraşul şi județul, venitul net lunar în județ conform zf.ro este semnificativ sub media la nivel de țară.
  Dar se fac drumuri, trotuare pavate, piste de bicicletă, locuri de joacă şi de agrement, unii se îmbogățesc iar oamenii simplii voteaza aceleaşi persoa e de 20 de ani şi sunt mândrii de conducătorii lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.