G4Media.ro

Recep Erdogan nu îi mai expulzează pe ambasadorii occidentali după ce l-au…

Recep Erdogan nu îi mai expulzează pe ambasadorii occidentali după ce l-au susținut pe activistul Osman Kavala, întemnițat de regimul de la Ankara: ”Au dat înapoi și vor fi mai prudenți pe viitor”, susține președintele turc

Ambasadorii occidentali în Turcia „au dat înapoi” şi „vor fi mai prudenţi pe viitor”, a declarat luni preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care a renunţat să îi expulzeze pe cei 10 diplomaţi ameninţaţi din cauza sprijinului lor pentru filantropul întemniţat Osman Kavala, notează AFP.

„Intenţia noastră nu a fost să creăm o criză”, ci să protejăm drepturile suverane ale Turciei, a afirmat Erdogan.

Cei 10 ambasadori – Statele Unite, Canada, Franţa, Finlanda, Danemarca, Germania, Ţările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia şi Suedia – au îndemnat într-un comunicat comun din 18 octombrie la o „rezolvare justă şi rapidă a cazului” Osman Kavala, privat de libertate din octombrie 2017.

Acest comunicat a reprezentat un „atac” şi o „insultă” la adresa justiţiei turce, a spus Erdogan într-un discurs după şedinţa de guvern.

„A fost datoria mea ca şef de stat să dau răspunsul necesar”, a adăugat preşedintele turc, apreciind că „justiţia turcă nu primeşte ordine de la nimeni”.

„Noul lor comunicat arată că au dat înapoi”, a continuat Erdogan, după ce cele 10 ţări în cauză au afirmat, prin comunicate, că acţionează „în conformitate cu Convenţia de la Viena şi cu articolul său 41” care reglementează relaţiile diplomatice şi interzice orice ingerinţă în afacerile interne ale unei ţări gazdă.

Recep Tayyip Erdogan a anunţat sâmbătă că a dispus expulzarea „cât mai rapidă” a celor 10 diplomaţi, fără ca acest anunţ să fie urmat de o notificare oficială către statele în cauză.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O izolare a Turciei si asa lovita economic ar cauza schimbarea regimului. O stie si micul dictator.