G4Media.ro

Reacţia sculptorului, după ce o femeie a lovit cu piciorul o statuie…

Sursa foto: Captură video

Reacţia sculptorului, după ce o femeie a lovit cu piciorul o statuie în Iași. ”Îmi e milă de ea” / ”Extremismul nu e o chestie minoră şi ar trebui să reacţionăm”

Sculptorul Costin Ioniţă susţine că este uimit de reacţia violentă a femeii care loveşte cu piciorul lucrarea sa expusă în centrul Iaşiului, el precizând că îi este milă de femeia respectivă pentru comportamentul acesteia, dar că nu va depune plângere la Poliţie, relatează Ziarul de Iași.

“Am rămas uimit când am văzut acele imagini cu femeia lovind lucrarea cu piciorul. Credeam că reacţiile negative rămân în online, nu mă aşteptam la aşa ceva. Îmi e şi milă de doamna respectivă. Suntem în an electoral şi văd cum unii încearcă să profite. Nu depun plângere la Poliţie, pentru că nu vreau să îi fac rău acelei femei. Dar cred că a fost instigată“, a declarat pentru News.ro sculptorul Costin Ioniţă.

Întrebat dacă s-a gândit să aibă o discuţie cu femeia respectivă, Costin Ioniţă a răspuns: “Am plecat deja din Iaşi, dar dacă aş fi fost acolo, probabil că aş fi luat în calcul să vorbesc cu ea“.

El a precizat că a discutat în cursul dimineţii cu reprezentanţii Poliţiei ieşene şi că poliţiştii l-au asigurat că vor fi luate măsuri pentru siguranţa lucrării.

De altfel, în cursul zilei de joi autorităţile au montat garduri metalice în jurul statuii.

Sculptorul Costin Ioniţă susţine că i se pare ciudat ca astfel de manifestări să apară în an electoral, mai ales că nu este o lucrare nouă, ci a mai fost expusă în ţară, dar şi în străinătate.

“Extremismul nu e o chestie minoră şi ar trebui să reacţionăm la astfel de manifestări. Există o tendinţă anti-UE, anti-Ucraina, anti-globalizare, se vede tot mai evident şi nu putem lăsa aşa lucrurile“, a precizat sculptorul Ioniţă.

Poliţiştii ieşeni au anunţat miercuri că fac cercetări, după ce în spaţiul public au apărut imagini care arată cum o femeie loveşte cu piciorul o statuie expusă în centrul Iaşiului în cadrul proiectului “Luna sculptorilor“. Femeia se arată revoltată că lucrarea ar reprezenta nişte şerpi şi susţine că ar trebui dărâmată.

Opera de artă, intitulată Hidra, a fost realizată de sculptorul Costin Ioniţă şi a fost expusă şi în Bucureşti în anul 2012, aceasta simbolizând lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Statuia e foarte urâtă. Îmi aduce aminte de gorgone, nimic cu adevărat original, artistic.

  Dar nici femeia nu trebuia să reacționeze așa.

  • Cunoscând lumea politică românească, am înțeles direct la ce s-a referit autorul.
   Nu explicațiile autorului ne trebuie, ci educația poporului…

 2. Poate o explicație cu ce reprezintă pe întelesul tuturor ar fi utila.

  • „ Opera de artă, intitulată Hidra, a fost realizată de sculptorul Costin Ioniţă şi a fost expusă şi în Bucureşti în anul 2012, aceasta simbolizând lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti.“

   De fapt cică e corpul lui Lenin după o statuie celebră a lui și din capul acestuia ies 7 trandafiri, simbolizând PDSR-ul și alții ca el care au apărut imediat după căderea comunismului

 3. Furtună într-un pahar cu apă. Ce-a făcut femeia aia de zguduie opinia publică în halul ăsta? Sunteți de râs, G4. Din nou.