G4Media.ro

Reacția MAE după ce Ucraina i-a interzis intrarea în țară lui Kelemen…

Reacția MAE după ce Ucraina i-a interzis intrarea în țară lui Kelemen Hunor: Asemenea decizii pot fi atacate pe cale judecătorească

Ministerul Afacerilor Externe arată într-un comunicat că ”a luat notă” de faptul că autoritățile ucrainene nu i-au permis lui Kelemen Hunor să treacă frontiera ungaro-ucraineană la 6 aprilie și a cerut Ambasadei Ucrainei să prezinte motivele deciziei.

MAE mai arată că decizia aparține exclusiv autorităților de la Kiev și singura soluție este ”atacarea pe cale judecătorească în fața instanțelor din Ucraina doar de către persoana în cauză”.

”Precizăm că decizia administrativă privind interzicerea accesului cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei aparține exclusiv autorităților ucrainene, misiunile diplomatice și oficiile consulare acreditate în Ucraina neavând un rol în cadrul acestei proceduri”, arată MAE.

Foto: Kelemen Hunor, alături de Viktor Orban (Contul de Facebook al premierului maghiar)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Se poate intelege ca descendentul Kerestoy Gaterszag SRL are si pasaport unguresc?

 2. MAE mananca cacat. Nu trebuie sa justifice nimic. E dreptul tarii respective sa refuze intrarea lui x si y acolo.

 3. Eu nu inteleg nimic din treaba asta. Cetateanul roman Kelemen Hunor merge in Ucraina reprezentand Ungaria si trebuie sa intervenim noi romanii pentru el…
  Ce interese avea in Ucraina? Ce facea pentru Romania? Ce facea pentru Ungaria?
  Pe cine reprezinta?
  Da in judecata Ucraina? Unde? Era obligata Ucraina sa il primeasca, avem tratat international care spune ca un cetatean roman cu pasaport unguresc trebuie sa intre obligatoriu pe teritoriul lor?

  • pai tocmai asta e. Cetateanul Kelemen a vrut sa intre in Ucraina ca persoana fizica si atat. Nu avea niciun fel de delegatie oficiala. Si asta a raspuns si MAE, nu poate sa intervina in niciun fel, daca vrea, cetateanul Kelemen da in judecata autoritatile din Ucraina si atat.

 4. Domnul Kelemen a dorit să se întâlnească cu ungurii din Ucraina să încerce destabilizarea în zona in preajma alegerilor prezidențiale la rugămintea prietenului său Orban acesta din urmă fiind în legături strânse cu Rusia.Normal că i s-a refuzat intrarea în Ucraina , securitatea ucraineană nu doarme .

 5. Pai ia vezi, poate merge si-n Ucraina sa sesizezi justitia prin posta, cum a facut ghita in Romania!