G4Media.ro

Reacția ANRE, după anunțul privind retragerea grupului Enel din România: ”Clienții finali…

sursa foto: ANRE

Reacția ANRE, după anunțul privind retragerea grupului Enel din România: ”Clienții finali vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale”

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) anunță că a luat măsuri privind accesul neîntrerupt la alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii finali în contextul în care s-a vorbit în spațiul public despre retragerea din România a grupului Enel.

”Acest gen de situație nu presupune ieșirea din piața de energie a companiei Enel România, ci poate presupune doar schimbarea proprietarului activelor/schimbarea acționariatului etc.

Mai mult decât atât, menţionez că ANRE nu a primit în mod oficial de la acest operator economic licențiat nici o notificare în acest sens, aşa cum prevede legea.

Astfel, reamintesc faptul că, în ceea ce privește asigurarea furnizării de energie electrică/gaze naturale clienților finali și în perspectiva respectării drepturilor acestora, ANRE a aprobat două acte normative care garantează accesul neîntrerupt la cele două utilități, și anume Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a energiei electrice, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 91/2022, respectiv Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 173/2020”, anunță Dumitru Chiriţă, preşedinte al ANRE.

Se subliniază, de asemenea, că nu vor fi afectați de o eventuală retragere Enel clienții finali.

”Cu toate acestea, doresc să subliniez faptul că în situația în care orice operator economic cu activitate în sectorul de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale se retrage din piața din România, clienții finali de energie electrică/gaze naturale vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, după caz”, mai precizează Dumitru Chiriţă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Probabil l-au trezit buimac pe presedintele anere e din vacanta bora bora sa ne spuna ca sa dormim linistiti ca taxa radio tv a fost livrata la timp

 2. Cu PSD&PNL ȋn fruntea ţării, o să ne ia mama dracului patriotic.

 3. „Se subliniază, de asemenea, că nu vor fi afectați de o eventuală retragere Enel clienții finali.”

  Pentru ca intr-o economie de piata, mai putini furnizori inseamna aceleasi preturi…

 4. Grupul se retrage din tarile bananiere. E si normal, de ce sa te doara capul cand poti si fara tractoristi care fac legi.
  Urmeaza legile stil Orban si Erdogan.

 5. sa se duca de unde au venit. niste nesimtiti. profituri mai mari ca in RO n-o sa mai pupe nicaieri, contract de la 1.9.2022 1,29 lei/kwh (de la 0,40 cat era din 2021) – oferta de la 1.1.2023 (desi cica 1,29 era pe 12 luni) – 2,991 lei/kwh. oricum le plecau toti la hidroelectrica, au avut noroc o perioada ca hidroelectrica nu era pregatita sa gestioneze clientii casnici.

 6. Sa plece cît mai repede . Escroci de italieni !

 7. Daca se retrage Enel, câștigă românii, profitul pe care îl transfera in Italia, rămâne la noi. Este un pas înainte.
  Însă, cel mai important lucru pentru România, este când este dead.line.ul pt retragerea OMV Austria din Romania? Ce profituri uriașe au transferat aceștia în Austria, până acum, care nu au o sondă de petrol la ei. Nimeni nu ne spune nimic. Ba, ii mai și invitam sa exploateze zăcămintele de gaze naturale de la Marea Neagra. Asta, da, afacere pentru România!

 8. Au supt destul străinii de la noi.!! Drum bun.

 9. Eh, acu pricepi de ce se bătea ciolacul cu belita peste bot ca ministrul chior al energiei trb sa plece? Pai normal ca o sugea ca pe acadea doar luase parandaratul de la italieni în avans și acu ii ameninta pe pesedei mafia italiana.
  Nu e Popescu asta vreo valoare dar aici e clar ca le-a dat-o la molfait pesedeilor.
  Cat despre enel…🖕🖕🖕🖕

 10. Intrebarea nu este daca clientii finali vor avea continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, ci la ce pret?