G4Media.ro

”Războiul șampaniei” dintre Franța și Rusia intră în etapa negocierilor / Totul…

”Războiul șampaniei” dintre Franța și Rusia intră în etapa negocierilor / Totul a început atunci când producătorilor ruși li s-a permis folosirea termenului ”şampanskoie” pe sticlele de vin spumant

Franţa şi Rusia au fost de acord să negocieze pentru a rezolva o dispută cu privire la o nouă lege rusă care îi obligă pe producătorii de şampanie francezi să îşi eticheteze băutura drept vin spumant, a declarat sâmbătă ministerul francez al Agriculturii, transmite News.ro, care citează Reuters.

Din iulie, toţi furnizorii străini din Rusia trebuie să utilizeze descrierea ”vin spumant” pe spatele sticlelor. Numai producătorii locali pot folosi eticheta ”şampanskoie” – echivalentul rusesc al şampaniei.

Legea a indignat producătorii francezi de şampanie, care au oprit livrările către Rusia, şi a determinat guvernul francez să ameninţe cu o  acţiune la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, a afirmat într-o postare pe Twitter că a fost de acord cu Serghei Levin, viceministrul rus al agriculturii, să lucreze în vederea unei soluţii pentru această problemă.

Aceasta ar presupune înfiinţarea unui grup de lucru format din oficiali şi reprezentanţi ai industriei din ambele ţări, a adăugat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Mişcarea vine la câteva zile după ce producătorii francezi de şampanie, care produc vinul spumant din struguri din regiunea Champagne, din nord-estul Franţei, şi a căror etichetă este protejată în multe ţări, au decis să reia exporturile către Rusia.

Sursa foto: Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Franta, Germania, Italia, se fac presh in fatza Rusiei. Dintre tarile occidentale, numai UK mai e pro-democratie si anti-Rusia si sunt condusi de un ciudat care i-a scos din UE.

    Grele vremuri.

  2. Au scazut profiturile???Pai, noi cum induram????Fructele noastre nu pot fi exportate in Rusia si le dam pe te miri ce germanilor ca sa ne trimita sucuri ambalate frumos la preturi exorbitante!

    • Producătorii români de fructe și legume aleg să vândă în țările mai dezvoltate pt. că așa își asigură un profit mai mare. Nu poți să condamni producătorii pt că încearcă să își țină afacerea rentabilă. Iar exportul în Rusia nu e profitabil din cauza taxelor, de aceea exista UE, pt ca producătorii să poată exporta produse fără să plătească taxele vamale.