G4Media.ro

Război total în administrația Sectorului 1: Clotilde Armand acuză consilierii PNL și…

sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Război total în administrația Sectorului 1: Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că fac campanie electorală. Liberalii îi cer primăriței să lase campania

Scandalul din administrația Sectorului 1 continuă, după ce astăzi a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local care avea pe ordinea de zi proiecte respinse anterior de PNL și PSD. Clotilde Armand acuză reprezentanții celor două partide că fac campanie electorală, iar de cealaltă parte liberalii îi cer primăriței să lase campania.

Acuzațiile publice vin după ce compania de salubritate Romprest a amenințat Primăria Sectorului 1 că va stopa activitatea de ridicare a gunoiului menajer, dacă aceasta mai amână o serie de plăți. Detalii aici

Și PNL Sector 1 a transmis un mesaj primarului Clotilde Armand, pe care o acuză de modul ”dictatorial” şi lipsit de transparenţă în care conduce sectorul. ”Campania electorală s-a încheiat. E momentul să vă ocupaţi de problemele reale”, au transmis liberalii, alături de 10 întrebări la care aşteaptă răspuns de la Clotilde Armand, relatează News.ro.

”După mesajele politice şi scandalul pe care l-a făcut public în ultimele zile, pentru că echipa de consilieri PNL a îndrăznit să nu fie de acord cu lipsa de transparenţă şi modul discreţionar de elaborare a proiectelor, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi o şedinţă de îndată…cu patru proiecte care nu sunt nici de urgenţă maximă şi nici de forţă majoră. Asta în timp ce la Spitalul de Arşi plouă în saloane peste pacienţi şi şcolile sunt complet nepregătite pentru reînceperea orelor de curs…”, au transmis, miercuri, liberalii din Setorul 1.

Aceştia explică faptul că niciunul dintre proiectele de pe ordinea de zi nu era urgent.

”Ordinea de zi a şedinţei de astăzi (convocată aseară, la ore târzii) include depunerea jurământului unui consilier USRPLUS (absolut nimic urgent), un proiect de hotărâre legat de patru spitale din Sectorul 1 care constată un fapt deja existent, stipulat în extrasul de carte funciară şi care aliniază o decizie a Curţii de Conturi în acest sens (unde este urgenţa?), aprobarea regulamentului privind parcările şi reorganizarea Poliţiei Locale – ambele respinse în şedinţa de săptămâna trecută, pentru că nu au inclus sugestiile cetăţenilor formulate în procedura de transparenţă publică sau pentru că nu respectau legea”, au mai transmis liberalii.

Aceştia au transmis primarului 10 întrebări:

 1. Cum justificaţi convocarea acestei şedinţe de îndată?
 2. Care este urgenţa depunerii jurământului unui consilier, în condiţiile în care Consiliul poate funcţiona până la următoarea şedinţă ordinară?
 3. Unde se încadrează presiunea pentru aprobarea unui regulament de parcări care provoacă doar haos? Digitalizarea există deja la sectorul 1, oamenii rezervă parcări online – unde se încadrează acest proiect, la urgenţă maximă sau forţă majoră?
 4. Cine a luat decizia ca în luna ianuarie să nu se poată solicita închirierea de parcări la ADP Sector 1? Ce a stat la baza acestei decizii şi cine răspunde acum pentru haosul generat şi pentru sutele de bătrâni care stau în ploaie?
 5. Cine este domnul Cornel Bărbuţ, despre care au apărut în spaţiu public dovezi că se implică direct în elaborarea regulamentului pentru parcări, deşi este într-un evident conflict de interese ca CEO al firmei private Vegacomp, care furnizează soluţii pentru parcări? A participat sau nu domnul Bărbuţ la întâlniri interne ale administraţiei locale pe tema parcărilor? Dacă da, în ce calitate? A transmis domnul Bărbuţ e-mailuri către angajaţii ADP şi, dacă da, în ce calitate? Ce măsuri veţi întreprinde?
 6. Ce măsuri aţi luat pentru presupusele abuzuri ale poliţiei locale semnalate în diverse postări publice? Aţi sesizat organele abilitate? Sau vreţi să rezolvaţi problemele şi abuzurile printr-o reorganizare făcută peste noapte?
 7. De ce nu aţi pus acest proiect în transparenţă? Solicităm organizarea de dezbateri publice şi consultări cu sindicatele şi societatea civilă, pentru a respecta toate etapele normale şi legale. Aceste practici, pe care chiar dumneavoastră le-aţi acuzat la fosta administraţie, nu pot fi tolerate în noul mandat.
 8. Ce măsuri aveţi pentru clădirile monument care se degradează, cum este cazul liceului Tonitza?
 9. Ştiţi că la Spitalul de Arşi plouă în saloane? Nu este aceasta o urgenţă mai mare decât depunerea jurământului unui consilier?
 10. Care este situaţia şcolilor din sector? Sunt toate pregătite pentru reînceperea orelor de curs?

  ”Aşa cum am spus încă de săptămâna trecută, PNL nu poate gira iniţiative unilaterale, fie ele şi ale unor «parteneri», prin care s-ar da peste cap viaţa tuturor bucureştenilor din comunitatea noastră. (…) Vă întreb pe dumneavoastră: v-aţi încălca principiile sub ameninţarea acestui bullying dictatorial sau v-aţi strădui să faceţi ceea ce trebuie pentru a schimba în bine viaţa oamenilor pe care ii reprezentaţi? Noi alegem sa facem ceea ce trebuie. Stimaţi parteneri, dacă vă pasă cu adevărat de cei care v-au ales (şi nu numai), opriţi-vă. Puneţi punct scandalurilor, stilului heirupist şi deciziilor pripite. Altele sunt aşteptările oamenilor — şi ele sunt mari. Haideti sa facem impreuna administraţie si sa lăsam campania electorala pentru 2024”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, citat în comunicat.

Clotilde Armand a scris pe pagina ei de Facebook că ședința de Consliu Local a Sectorului 1 de astăzi în care trebuia să fie discutate despre spitale, școli, reforma poliției locale și despre digitalizarea ADP a fost deturnată de consilierii PNL și PSD care au vrut să discute despre compania de salubrizare.

„Asta este urgența lor. Compania respectivă a emis fix în timpul ședinței un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai exită și alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii și doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid niște facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL și firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă și tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România. Sper să plătească consilierii PNL și PSD facturile ilegale din banii lor. Acesta e doar un detaliu, știu. Detaliu pe banii noștri”, continuă primarul Sectorului 1.

Ea face referire și la comunicatul PNL Sector 1.

„Apoi mai apare un comunicat. Tot în timpul ședinței și la câteva minute după primul. Din partea PNL. Iar acest comunicat conține niște întrebări adresate de niște oameni total absenți de activitatea primăriei. Sunt 10 întrebări. Pentru toate acestea am un singur răspuns: USL trăiește la Sectorul 1! Și trăiește bine. Pentru că leadership-ul organizații PNL Sector 1 urmează alte interese. Pentru PNL+PSD nu există mafia din poliția locală, nu există problema începerii școlilor, problema spitalelor sau alte urgențe. Există o singură problemă: să plătim niște facturi ilegale către firma de salubrizare adusă de ei în primărie. Ar face bine domnul Ilie Bolojan și domnul Emil Boc (pentru ambii întreaga mea admirație) să le ofere acestor falși liberali o lecție despre administrația publică. Au mare nevoie”, scrie Armand.

„În rest, prioritatea mea este să facem această comunitate prosperă. Că de asta suntem aici. Mai departe, îi las pe cei din PNL și PSD să facă politică și campanie electorală cât doresc. Noi mergem mai departe cu proiectele și angajamentele noastre. Lupta pentru normalitate este una de anduranță. Și vom lupta. Până la capăt”, încheie Clotilde Armand.

Sursa foto: Clotilde Armand/Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

 1. Revin:

  Clotilde, e greu si complicat ce ai vrea tu sa faci, iar succesul nu e nici pe departe garantat. Daca ai reusi chiar si 40% din ce ti-ai propus si alegatorii tai ar fi super-multumiti! Dar nu cu istericale si cu porniri impulsive care se pot dovedi falite in instanta! Mai masoara o data cu cine te lupti!! Nu sunt prosti deloc. Ba cei de la varf sunt, cum e mai rau, ticalosi inteligenti. In general cine tace – face. Tu prezinta dovezile fara alte comentarii, caci nu castigi noi adepti/votanti daca acuzi in afara instantei, dar sigur pierzi aderenti. 🙁
  Jumatate din acuzatii vor fi perdante in istanta, ca atat poate justitia noastra. Dar jumatate tot vor avea efect. Asa, daca te isterizezi, din indignare si exasperare, tot ce reusesti este sa dai impresia de neputinta. 🙁

  Nu-si inchipuie nimeni, ca si in cazul lui Nicusor DAN, ca veti putea face 100% din ce ati vrea. Si, ca si in cazul lui Nicusor Dan, alegatorii vostri au si reprosuri intemeiate (tie ca i-ai pacalit si ai renuntat brusc la contractul cu reprezentarea lor la Bruxelles pentru 4 ani si lui Nicusor ca s-a lipit de PNL, care l-au pus in geam, facand asta pe votul unora care nu vor PNL). Dar, cu mai mult calm si ceva noroc, o sa faceti macar jumatate din ce v-ati angajat. Ceea ce nu ar fi putin lucru.

  • La sfarsit, cu putin noroc, ar trebui sa poti sa le zici, ca mai jos: „Look at me! I’m the one who did this to you! Remember me!

   Aici: https://www.youtube.com/watch?v=erL2czOyNoc

   …dupa care mai ceri votul bucurestenilor inca o data (dar nu pentru europarlamentare!) si ti-l vor da!

   Fara istericale. 👍 Fara avant inocent. 👍 Calm si consecvent. 👍 Prezinta dovezi si scrie plangeri, fara reclama. 👍 Pe termen scurt nu se drezolva, dar pe termen lung s-ar putea sa avem noroc si sa se vada rezultate. Sunt mai multi si mai vicleni decat iti inchipui.

 2. Bravo, Clotilde!

 3. Cruella să ne spună de ce dispar câinii din sector a încheiat vreun contract cu vietnamezii care anvelopează blocuri?

  • Probabil ca în urma câinilor ramai tu pe trotuar pe alei , de multe ori pe talpa , dolofan și galben.

 4. In timpul crizei de CORONAVIRUS conducerea tarii nu trebue sa piarda timp. Probabil PSD si PNL vor sa mai traga de timp ca sa-si faca intelegerile bazate pe coruptie, in Bucuresti se poate fura cu carul daca e sa construesti amanuntit scheme de colectat bani. Romania are nevoe de mai multi oameni ca Clotilde Armand in conducere, dinsa deja a devenit un simbol al luptei anticoruptie.

  • Hai, sa nu ne flatam prea tare…

   Sa speram doar ca o sa aiba ceva succes in actiunile impotriva coruptiei generalizate.

 5. Dacă vor să se schimbe ceva, locuitorii Sectorului 1 trebuie să-şi manifeste solidaritatea cu primarul.

  • Exact, asta este șansa spre o administrație nornală, altfel mizerabilii o vor sabota din interior pentru a- și păstra statu quo- ul

 6. Daca va avea consiliul blocat, nu va putea face mai nimic, cred ca de-asta si voia sa depuna juramantul acel consilier USR-PLUS cat mai repede. Si eu cred ca mai putin scandal va aduce beneficii foii de parcurs. De la bun inceput, Clotilde Armand a fost in scandal cu PNL, si nu i-a privit niciodata ca pe niste aliati, la fel face si acum, iar treaba asta o s-o tina din treaba, de ce nu pricepe odata? Nimic de spus, cu siguranta ca sunt zone unde exista usl, dar trebuie sa le identifice si sa le izoleze. Pare a fi chiar razboi, daca se recurge la intrebari publice, las-o incolo de treaba, adica nu mai exista nici strop de comunicare normala intre ea si consiliul ala al sectorului 1, din moment ce ajung sa-si adreseze public intrebari? La modul cel mai serios, cineva ar trebui sa intervina aici din afara, pentru mediere.

  • Gabriela Constantinescu: „mai putin scandal va aduce beneficii foii de parcurs”

   Te trezişi, pussy, făcuşi cioc? Dacă da, află că scandalul care te dezequlibrează se numeşte „Reafirmarea USL = PSD + PNL la Sectorul 1.

   Acum, că ai aflat asta, bagă-ţi cioculeţul la loc.

 7. Doamna Primar Armand,
  Așa, așa, loviți-i fără incetare, dar nu uitați de Poliția Locală, că diferența dintre procentele din sondaje și procentele de la numărarea voturilor a fost atât de mare din cauza sacilor cu voturi schimbați sub clar de lună la ordinul lui Tudorache !
  PS. Vreau să mai spun ceva, dar nu știu dacă se cade, in fine, poate cu o altă ocazie voi avea limba mai slobodă…Ideea e să vă gândiți bine la culoarea politică a celor care au condus destinele sectorului inante de Tudorache, intrucât cei din Poliția Locală sunt oameni relativ simpli și suferă de o anumită…inerție inerentă in cazul capetelor acoperite cu caschetă…

 8. Postările de lingușire dementa(adevărate ode) adresate primăriței sau altor miniștri sau primari USR,din partea membrilor de partid fac mult rău USR.Lasa-ti practicile astea din vremuri de tristă amintire.

 9. Mă scuzaț’ că îmi permit să îndrăznesc a cuteza să întreb: este permis în vreun caz să o criticăm pe Doamna Clotilde Armand? Sau Domnia Sa este mai presus de orice critică, deoarece numai pesediștii/peneliștii cei răi ar avea tupeul ăsta?

 10. Chiar si Usr istii devotati si-au pierdut entuziasmul cand au realizat ca maximul ce au putut cei alesi au fost sloganurile in rime din campanie,in rest sunt praf. Al nostru de la Timisoara a vrut sa si demisioneze prin decembrie cand realizat diferenta intre un Ong si o primarie,dar nu l-a lasat Barna.Cand va incepe galceava cu Pnl si va avea un consiliu si mai ostil fuge in Germania.

 11. CANCERUL Romaniei e degradarea morala generalizata. Oportunismul si nepotismul au cuprins intreaga administratie in defavoarea meritocratiei si competentei .
  PCR = Pile,Cunostinte,Relatii e inca viu prin bunavointa urmasilor P$D si infiltratii PNL…

  Confiscarea averilor ilicite!
  Inasprirea codului penal!
  Toleranta zero fata de corupti!

 12. closetul frantuzesc nu-si va termina mandatul.

 13. Despre ce vorbim? Nu mi-am închipuit aleșii PNL sa voteze cot la cot cu mafioții Lui Tudorache la sectorul 1.Aceleasi explicații puerile și ridicole pe care le dădeau aleșii PMP când votau cot la cot cu Firea. Rușine!

 14. Referitor la deșeuri trebuie să respectați Legislația UE, ratificată de RO, în principal, principiul „poluatorul plătește”. Vezi OUG 195/2005 (actualizată 2018), care la Art. 3, enumeră aceste principii: „poluatorul plătește, acțiunea preventivă, stoparea poluantului la sursă”! După peste 20 de ani, in care firmele de construcții, antreprenorii mari și mici, au depus sute de camioane și căruțe de moloz, precum și alte deșeuri, depuse chiar de firmele de salubrizare, pe terenurile de stat sau particulare de la periferia Capitalei, cu ce sunt vinovați proprietarii terenurilor arabile virane, care nu locuiesc acolo și nu desfășoară activități, ei fiind victimele poluării, împiedicați de folosința terenurilor lor. „Nu putem noi curăța, cât pot ei arunca” a spus Ministrul Mediului, dacă Poliția Locală, din motive obscure, nu și a făcut treaba, din 2004 încoace ! Pot face simplii proprietari, plătitori de taxe și impozite, „poliția deșeurilor” din jurul Capitalei. Se va lăsa cu procese la CEDO ale proprietarilor păgubiți !! Dar unde sunt stâlpii și gardurile de fier de pe malul Dâmboviței, cabinele telefonice, telefoanele publice, capacele de canal, băncile, cablurile, furate de hoții de fier vechi, ani la rând ? Cine răspunde de aceste furturi publice ?