G4Media.ro

Răsturnare de situație în scandalul propagandei oficiale chineze: Ambasadorul Chinei în SUA…

Răsturnare de situație în scandalul propagandei oficiale chineze: Ambasadorul Chinei în SUA respinge teoria Partidului Comunist, potrivit căreia americanii au adus coronavirusul în Wuhan

Ambasadorul Chinei în SUA și-a contrazis propriul ministru de Externe și a declarat că se opunere teoriei potrivit căreia coronavirusul a fost creat într-un laborator american și adus în China, transmite Bloomberg.

Ambasadorul Cui Tiankai a declarat într-un interviu că își menține declarația din 9 februarie, când a spus că răspândirea acestei teorii ar fi ”o nebunie”.

Între timp însă, ministrul de Externe al Chinei și majoritatea ambasadorilor chinezi în Occident au preluat teoria și au răspândit-o prin postări pe canalele oficiale de Twitter sau declarații publice.

”Astfel de speculații nu ajută pe nimeni. Sunt foarte dăunătoare. În cele din urmă vom avea un răspuns legat de originea virusului. Dar asta e treaba oamenilor de știință, nu a diplomaților”, a spus ambasadorul chinez în interviul citat de Bloomberg.

Oficialii ministerului chinez de Externe au propagat constant în ultimele două săptămâni teoria conform căreia virusul ar fi fost adus în Wuhan de sportivi din echipa armatei SUA, veniți la jocurile militare.

Teoria oficială îmbrățișată de oficialii de partid și de stat din China a fost respinsă categoric de președintele SUA, Donald Trump, care acuză Beijingul că a mințit comunitatea internațională în legătură cu gravitatea epidemiei și a pus în pericol atât cetățenii proprii, cât și întreaga lume.

Context. China, țara de origine a coronavirusului, a lansat o campanie agresivă de manipulare și propagandă în exterior pentru a scăpa de criticile dure ale comunității internaționale față de modul în care Partidul Comunist a gestionat criza, arată publicația franceză La Croix într-o analiză.

Principalele critici aduse Chinei atât de oamenii de știință, cât și de publicul larg țin de mușamalizarea primelor cazuri, reacția extrem de târzie în fața epidemiei și, mai ales, de faptul că au permis ca milioane de turiști și oameni de afaceri chinezi să plece nestingheriți în Europa, SUA și restul lumii, deși mulți dintre ei veneau din zonele grav afectate din China.

”Acum, mașinăria de propagandă chineză s-a activat. La două luni după ce epidemia a atins 90 de țări și a făcut mii de morți, autoritățile chineze vor să șteargă din memoria colectivă, în țară și în străinătate, originea chineză a problemei”, scrie La Croix.

Totul a început cu o intensă campanie diplomatică și mediatică, lansată în urmă cu o săptămână pentru a ascunde originea problemei: faptul că Partidul Comunist și autoritățile de stat au mințit atât publicul intern, cât și cel extern în legătură cu debutul epidemiei. Astfel, deși în China autoritățile știau de la începutul lunii decembrie despre apariția noului virus, primul anunț public a fost făcut pe 20 ianuarie. Sunt aproape două luni în care milioane de cetățeni chinezi au fost liberi să circule atât în țară, cât și în străinătate, mulți dintre ei purtători ai virusului.

Toți ambasadorii chinezi din străinătate au lansat aproape concomitent pe Twitter mesajul propagandei oficiale: ”Chiar dacă virusul s-a dezvoltat în Wuhan, originea a rămas necunoscută. Acum cercetăm originea reală”. Tot diplomații chinezi răspândesc informația că piața de animale din Wuhan nu este la originea epidemiei.

Mai mult, ambasadorul chinez la Tokyo a scris în această săptămână pe Twitter despre un presupus ”coronavirus japonez”.

O nouă linie de comunicare a oficialilor de la Beijing a apărut în ultimele zile, transmite La Croix: ”Lumea trebuie să mulțumească Chinei pentru eforturile și sacrificiile făcute pentru a stăvili răspândirea epidemiei. Suntem gata să furnizăm susținere țărilor străine”.

Mesajele transmise pe cale diplomatică despre presupusa rezolvare a crizei din China au început să fie rostogolite de media controlată de statul chinez, dar și de unii jurnaliști occidentali, transmite La Croix.

Foto: Cui Tiankai, ambasadorul Chinei in SUA (captură Youtube)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. intrebarea mea este : propaganda chineza acuza SUA, saaaau…… propaganda ruseasca care are tot interesul si maxim de castigat ca cele 2 mari puteri( USA & Kina) sa fie ” in corzi” in timp ce Putin si Curtea lor Constitutionala produc tot felul de acte normative prin care Putin sa poata prelua puterea definitiv in Rusia.

 2. Scuzati limbajul, dar domnul a belit-o.

 3. Ce scria Wall Street Journal ieri: ”Marines Plan to Retool to Meet China Threat
  Most sweeping transformation in decades will shift focus from fighting insurgents in Middle East to preparing for conflict in western Pacific”

 4. In China și in Africa spun ca e vina americanilor, iar in America nu mai afirma caelasli lucru. Curve comuniste… practica dublulimbajul. Si in timpul Războiului Rece au făcut la fel, cand chinezii arătau deschidere fata de occident, dar acasa faceau propaganda anti-occident. E exact ca in cartea lui Orwell.

 5. Sursa bolii este Pangolinul la Cuptor care in loc de un mar (ca la purcel) in gura are un liliac.
  Intre familile nou imbogatite de chinezi din Wuhan este o afirmare a statutului de ,,bogatani” sa manance pangolini din piata Wuhan.
  In Piata din Wuhan custile de animale sunt tinute unele peste altele permitand infectarea (prin dejectii) a pangolinilor de la lilieci (rezervorul natural) si producerea unui virus adaptabil la oameni.

  • Domnule Rahanfive, nu ți-ai pus întrebarea de ce nu mor acele animale, de ce doar la oameni are *efect*?
   Răspund eu. Pentru că virusul a fost creat special pentru om, în laborator, ca armă biologică!
   Culmea, are ARN și nu ADN. ARN este considerat mai primitiv, puțin evoluat, adică poate suferi ușor mutații genetice. Prin asta rezistă virusul nou!
   Se adaptează la orice OM!
   Așa că lăsați animalele în pace!
   Nu au nici o vină că noi oamenii suntem cretini din naștere! Mai ales…unii!

  • @miru cadar de ce sa moara? Nici macar oamenii nu mor toti, si liliecii sunt mult mai rezistenti decat oamenii la virusi in general.

   https://www.nature.com/articles/s41564-019-0430-9

 6. Domnule Rahanfive, nu ți-ai pus întrebarea de ce nu mor acele animale, de ce doar la oameni are *efect*?
  Răspund eu. Pentru că virusul a fost creat special pentru om, în laborator, ca armă biologică!
  Culmea, are ARN și nu ADN. ARN este considerat mai primitiv, puțin evoluat, adică poate suferi ușor mutații genetice. Prin asta rezistă virusul nou!
  Se adaptează la orice OM!
  Așa că lăsați animalele în pace!
  Nu au nici o vină că noi oamenii suntem cretini din naștere! Mai ales…unii!

  • Esti varza….murata ! Majoritatea virusilor care au omorat sute de milioane de oameni sunt de provenienta animala: sobolani, pasari, porci, vaci, etc.
   Este arma ultimativa a animalelor de a dezvolta o aparare inaintea exterminarii totale.

  • Corona- Virusii din 2003 (SARS- vreo 750 morti) si COVID Wuhan19 puteau venii cu o Nava Spatiala Extraterestra si s-au adaptat exact pentru om, si nu de la liliecii de pe Pamant !.
   Ai dovezi ca nu e asa ? Nu ai !.
   Tot asa nu e nici o dovada ca ,,raii de americani” cu ,,Laboratoarele lor Secrete de arme biologice” au pus ei custile de lilieci peste custi de pangolini pana cand pangolinii infectati de la lilieci au produs prin mutare un virus adaptabi pe scara larga la oameni.
   Apropos: Virusul COVID Wuhan 19 trece si la caine (de la om – cazul Singapore)-cainele face o forma de boala clinica usoara, dar detectabila de catre Testele de COVID Wuhan19.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.