G4Media.ro

Rareş Bogdan crede că UE ar trebui să suspende fondurile europene pentru Ungaria

Sursa: Facebook/ Rares Bogdan

Rareş Bogdan crede că UE ar trebui să suspende fondurile europene pentru Ungaria

Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) cataloghează, sâmbătă, drept ”absolut incalificabil” discursul lui Viktor Orban susţinut în România, dar a afirmat că ”nimeni nu-şi doreşte o criză politică la nivelul guvernului de la Bucureşti”, motivând, astfel, reacţia întârziată a autorităţilor de la Bucureşti, transmite agenția News.ro.

Rareş Bogdan este de părere că Uniunea Europeană ar trebui să suspende fondurile europene pentru Ungaria.

”Ceea ce s-a întâmplat la Balvanyos este absolut incalificabil, la şcoala de vară, şi este o succesiune de declaraţii pe care Viktor Orban le face. Viktor Orban a venit invitat la Balvanyos şi trebuie ca liderii UDMR să dea o explicaţie clară, exact cum a cerut preşedintele Iohannis, cu privire la aceste declaraţii inacceptabile la nivel european, inacceptabile în România. Despre rase nu a mai vorbit din 1937-38 nimeni, doar Hitler, Mussolini la acea vreme vorbeau despre teoria raselor şi despre mixul de rase. Faptul că Viktor Orban a venit să vorbească despre un mix de rase care duce la decăderea Occidentului în statele occidentale afectează mult mai mult decât se poate crede discursul la nivel public. Uniunea Europeană înseamnă unitate în diversitate, ăsta este unul dintre motto-urile Uniunii Europene, iar faptul că Viktor Orban a făcut aceste declaraţii aici, în Transilvania, în România, este cu atât mai grav”, a afirmat Rareş Bogdan sâmbătă, la Antena 3.

Eurodeputatul a explicat că reacţia întârziată a autorităţilor române la declaraţiile liderului maghiar se datorează crizei geo-politice ”grave fără precedent” subliniind că nimeni nu vrea o criză politică la nivelul Executivului român.

”Reacţia a venit puţin… după câteva zile pentru că consecinţele pot fi destul de dure şi atunci e normal ca, având în vedere situaţia internaţională, zonală, şi de asemenea acest conflict la o graniţă pe care o avem de 650 de kilometri cu Ucraina, ţară aflată în plin război după agresiunea Rusiei, trebuie să cumpănim foarte bine fiecare reacţie. (…) Nimeni nu-şi doreşte o criză politică la nivelul guvernului de la Bucureşti, nimeni nu-şi doreşte o criză în coaliţie, şi atunci noi dorim o discuţie cu liderii UDMR, civilizată, raţională, cu picioarele în apă rece”, mai spune Rareş Bogdan.

Acesta susţine că liderii UDMR trebuie să clarifice motivele pentru care au aplaudat discursul premierului Ungariei.

”O clarificare a mânuţelor cu care aplaudau frenetic discursul domnului Viktor Orban, să ne explice exact dacă au aplaudat din respect pentru un lider al unui stat vecin sau au aplaudat pentru că îşi însuşesc ideile domnului Viktor Orban, atât domnul Tanczos Barna cât şi domnul Kelemen Hunor trebuie să ne explice exact ce înseamnă mânuţele împreunate într-un mod frenetic la auzul teoriilor de secol XIX ale domnului Viktor Orban”, mai spune Rareş Bogdan.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Exact asta doreste rusia, ca europa sa se dezbine, sa ne atacam unii pe altii. Rares bogdan e un zevzec

 2. Aloooooooo
  Pensiiiii specialeeee ?
  30 zileeee ?
  Pensatuleeeee

 3. Pensiile speciale, mincinosule! Nu ne mai furați și nu ne mai mințiți! Rezolvați!

 4. Iar eu cred ca UE nu a trebui sa primeasca la Bruxelles pitziponci politici ca alde Rares Bogdan.

 5. clujenii isi dau cu parerea despre prietenii lor unguri?

 6. dupa ce a rezolvat cu pensiile speciale, cu statul de drept de la noi … se ocupa si de treburile internationale .. mai rar asa patriot, om de cuvant, un aparator al familiei traditionale si a lgbt si a diversitatii si al bisericii, un romanas adevarat

 7. Bravo pensatul,dar vezi ca le.au anulat pe ale noastre.

 8. 1 trebuia sa faca asta de vreo 2 ani
  2 altceva decat declaratii stie sa faca acest personaj?! Nu si a dat seama inca faptu ca e politician nu rprezentator tv?! Tre sa faca ceva mI mult decat sa palavrageasca

 9. Cum sa nu ma iutesc,onorabile? D voastră veniți la mine acasă,la mine,care mi am sacrificat cariera și am rămas între d voastră,ca să va organizez partidul- căci fără mine,trebuie sa marturisiti ca d voastră n ați fi putut niciodată sa fiți un partid-d voastră veniți la mine acasă sa ma numiți pe fata trădător…A ! asta nu pot sa v o permit… Tipătescu scena VI I.L.CARAGIALE O scrisoare pierduta.

  • Parol, mon cher

   monseur bogdan doveditu-sa un coate goale, mațe fripte, un pastramagiu, un bampir, o o o o hahalera de mahala.

   Chiar așa, să știi dumneata.
   Stima!

 10. Cunoscut xenofob, antimaghiar cu rezultate zero la guvernare. Incaseaza venituri imense pt vorbarie goala
  O nulitate ca om, ca politician. Primul lucru ce as face i-asi taia salariul pt incompetenta.

 11. Acel Rareș Bogdan care promitea solemn că desființează pensiile speciale în 30 de zile?

  • Odios personaj pensat,pârlit cu siguranță acoperit în structuri,păcat că-i ardelean ,îi știam oameni rezonabili,ah cerbul e tot ardelean.

 12. Măscăriciul ăsta nu are nimic de spus despre ultima variantă a legilor justiției ? Dar despre legea avertizărilor de integritate ?
  Nu discutăm despre problemele cotidiene ale majorității românilor, despre inflația galopantă, despre situația economico-financiară dezastruoasă a țării. Sunt mult peste limitele lui de competență și de înțelegere. Și de caracter.
  Probabil în afară soartei Ungariei îl mai preocupă doar viitoare lui pensie specială de la UE. Pentru că de cele din țară a uitat complet după trecerea celor 30 de zile.

 13. Ăsta se vede președintele UE . Așa visează el zi și noapte.Asta ne-ar mai lipsi, că restul sunt deja la locul lor.Dihorul.

 14. Omul fara creier. In capatina aia mare are doar minciuna si hotie.

 15. Cînd făcea propagandă anti Dragnea la realitatea TV, usristi au profitat, și acum nu-l mai place.Ce meschini!!!

  • Leule mâna pe gramatica de clasa a lll a, nu la politică, altfel ajungi ca rareș cu frigiderul plin.

 16. Anularea pensiilor speciale în 30 de zi.

 17. Rares Bogdan, bufonul.

 18. Hai Rareș baga o carte cu Victor Orban și poate plateste taicas o cu o casa daca pierde cum a plătit și tatăt o cu casa pentru tine in anii 90 !

 19. Un gargaragiu!!! Unu’ care îndrugă verzi și uscate cu o cadență de invidiat. Problema mare e că sunt ff mulți care merg după fentă! 30 de zile….. Bună asta!!!

 20. Firesc este sa fie suspendate fondurile și pentru România. Guvernarea USL a subordonat politic justiția și cleptocrația distruge statul de drept și economia.