G4Media.ro

Rareș Bogdan: Comisia Europeană ar trebui să ceară Austriei despăgubiri pentru „pagubele…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Frederic MARVAUX

Rareș Bogdan: Comisia Europeană ar trebui să ceară Austriei despăgubiri pentru „pagubele de sute de miliarde de euro” aduse „întregii economii europene” prin refuzul de a admite România și Bulgaria în spațiul Schengen

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că Comisia Europeană (CE) ar trebui să ceară Austriei despăgubiri pentru „pagubele de sute de miliarde de euro” aduse „întregii economii europene”.

Îi dau o veste proastă cancelarului Nehammer: Austria nu mai este imperiu. Au trecut vremurile când împărăteasa Maria Tereza le-a pus ciobanilor români taxe așa de mari încât i-a alungat din Transilvania lor, peste munți, în Valahia. Ungaria are miliarde de euro suspendate din cauza nerespectării statului de drept, Polonia la fel.

Nu și Austria, care blochează accesul României și Bulgariei în Schengen și încalcă Tratatul fără să aibă nici un motiv plauzibil. E un mister de ce nu a declanșat Comisia Europeană procedura și contra Austriei, care a încălcat 5 articole ale Cartei Drepturilor Fundamentale din UE.

Prin blocarea României și Bulgariei s-au adus pagube de sute de miliarde de euro nu doar acestora, ci întregii economii europene”, a declarat Bogdan, în fața deputaților europeni reuniți la Strabourg.

Liberalul a mai susținut că vehiculele care așteaptă la granița cu spațiul Schengen generează anual 46.000 de tone de dioxid de carbon.

Dacă tot promovează doamna von der Leyen Green Deal și cere emisii zero, o anunț cu respect ceva:

În fiecare an, camioanele care așteaptă și 24 de ore la frontiere generează 46.000 de tone de dioxid de carbon.

Și totuși Austria a scăpat, când exact Comisia Europeană, gardianul Tratatelor, ar trebui să-i ceară despăgubiri”, a mai spus Rareș Bogdan.

De asemenea, eurodeputatul a solicitat statelor membre să își arate susținerea pentru România și Bulgaria, în cazul unui veto al Austriei la Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 5 decembrie, unde este așteptată o nouă decizie în cazul extinderii Schengen.

În Consiliul JAI de peste două săptămâni, Europa are șansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetățenilor români și bulgari. În cazul unui vot negativ al Austriei, cer respectuos statelor membre Schengen să-și dovedească respectul și susținerea pentru România și Bulgaria și să renunțe din proprie inițiativă la a-i mai discrimina pe români și bulgari permițându-le accesul în țările europene prin porțile de intrare sau culoarele Schengen. Dovadă de bună-credință.

Și sigur, românii și bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, mașinile mici și trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranți ilegali prin intermediul statului austriac”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. in primul rand puneti scanere alea din vami in functiune si sefi la vami care sa nu ia spaga pentru partid

  2. Reduceți corupția și sistemul mafiot și după să aveți pretenții

  3. iar dumneavoastra personal domnule Rareș Bogdan ce credeti ca ar trebui sa faceti?

  4. Peste 30 de zile mai face încă o criză din asta să nu uităm că există.
    A muşcat iarăşi microfonul şi le-a spus că el nu face niciodată guvernare cu PeeeSeeeDeee?