G4Media.ro

Rareș Bogdan: Alegerile din Republica Moldova nu ar fi fost câștigate de…

Rareș Bogdan: Alegerile din Republica Moldova nu ar fi fost câștigate de Maia Sandu fără ajutorul lui Renato Usatîi

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) a comentat duminică seară la postul de televiziune B1TV alegerile din Republica Moldova. Acesta a spus că posibila victorie a Maiei Sandu la funcția de președinte, conform primelor estimări de după închiderea urnelor de vot, i se datorează lui Renato Usatîi, despre care a afirmat că a suferit o „transformare uluitoare”.

”Succesul de peste Prut nu este succesul României, este succesul dorinței lor de a fi europeni. Din păcate, România a pierdut toate pariurile acolo, tot ce a mizat, de la Vlad Filat, la Chirtoacă și Plahotniuc a fost greșit, deci este un succes exclusiv al fraților noștri moldoveni (…)

Aceste alegeri nu ar fi fost câștigate de Maia Sandu fără ca un om să și facă… pur și simplu să se dea peste cap și să sufere o transformare uluitoare la care nimeni nu spera, și trebuie spus acest lucru, pentru că sunteți jurnaliști, și eu sunt fost jurnalist și trebuie să spunem lucrurilor pe nume, chiar dacă pe unii îi va deranja.

Dacă nu ar fi fost Renato Usatîi să dea cele 17% pe care le-a obținut în primul tur către Maia Sandu, era extrem de greu. Faptul că Renato Usatîi a făcut alături de Maia Sandu, chiar de Andrei Năstase, campanie împotriva lui Dodon și și-a îndemnat alegătorii să o voteze pe Maia Sandu a contat extrem de mult”, a spus Rareș Bogdan.

Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, i-a îndemnat pe cetăţenii care l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova să voteze în turul doi „împotriva lui Igor Dodon” și a susținut că ar fi foat șantajat ca să-l susțină pe Dodon.

 

Usatîi este un politician și om de afaceri controversat, fiind considerat foarte apropiat de cercurile de afaceri și interese rusești.

Votul s-a încheiat la ora 21 în Republica Moldova. Datele preliminare ale exit-poll-ului realizat de Comunitatea WatcDog.md și Institutul de Politici Publice arată că lidera PAS, Maia Sandu are 54,7%, aproape 10% în fața contracandidatului său Igor Dodon.

Foto: Renato Usatîi Facebook, Maia Sandu – captură video Facebook (ziua votului)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. A luat-o razna Rareș Bogdan?
  Dupa ce afirma ca România s-a înșelat sistematic în pariurile ei în Moldova, vine apoi și îl lauda pe acest personaj cel puțin suspect, afirma chiar ca succesul eventual al Maiei s-ar datora lui Renato. Nu vrei sa-l pui prim-ministru direct?
  Credeam ca e puțin mai altfel ca ceilalți pnl-isti dar vad ca e la fel de debil.

 2. Când îl văd pe Rareș Bogdan la televizor schimb programul. De greață…

 3. Maia Sandu felicitări.

 4. Ce naiba de alegeri au moldovenii aia din est, parlamentare sau prezidentiale ?
  Sa inteleg ca PNL este fan M. Sandu ?
  V. Putin pe cine sprijina ?

 5. Ce transformare??? Individul e un mafiot cu acte în regulă. Care atunci când a simțit schimbarea, precum acest Rareș Bogdan, a schimbat macazul!!! Acest Rareș Bogdan a participat la violul USL asupra României!!! Fapt ce a îngrozit Europa și a făcut-o să ia măsuri! Mai țineți minte??? Acu’ tovarășul Rareș Bogdan e mare pro european!!! Așa și cu Renato ăsta!!! Oportuniști!!!

 6. Gargaragiul, lingaul asta a inceput turul televiziunilor. Minte si-n somn. Auzi tampenii, victoria lui Maia Sandu e opera lui Usatii?!

 7. Importanța Lui Renato Usatîi nu este atît de mare, Din toate circumscrptiile pe care lea cîștiga Renato in primul tur dor una Mun Balti a votat pentru Maia toate celelalte au votat pe Dodon. La Balti pentru Maia au votat 19,000 in turul 2 diaspora a votat si mai mult decit in turul 1, 156,000 in trurul 1 și 250,000 in trurul 2, Maia a cîștigat si fara suportul lui renato. Diaspora a avut un effect mai mare decit electoratul lui Renato.