G4Media.ro

Raport: 12.669 de copii din România aveau ambii părinți plecați la muncă…

Raport: 12.669 de copii din România aveau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, la finele lunii martie

Potrivit datelor din raportul Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţii plecaţi la muncă în străinătate era, la finele lunii martie 2021, de 12.669, cu 584 mai puţini faţă de sfârşitul anului trecut.

În schimb, totalul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a urcat la 76.551 (mai mult cu 1.415 copii comparativ cu 31 decembrie 2020).

Dintre cei 12.669 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 11.769 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, restul fiind plasaţi la un asistent maternal, centre de plasament sau alte familii ori persoane.

Conform sursei citate, un număr de 54.444 de copii aveau un părinte plecat la muncă în străinătate (număr în creştere cu 1.970 copii comparativ cu finele lunii decembrie 2020), iar dintre aceştia 52.530 de copii erau în grija rudelor până la gradul IV, fără măsură de protecţie. În acelaşi timp, 1.240 de copii se aflau în sistemul de protecţie specială, cum ar fi în grija unui asistent maternal, în centre de plasament sau la alte familii/persoane.

Totodată, 9.438 copii proveneau din familii în care părintele unic susţinător era plecat la muncă în străinătate, faţă de 9.409 copii cât se înregistrau la finele lunii decembrie 2020. Dintre aceştia, 8.268 copii au rămas acasă în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsură de protecţie.

Totalul copiilor rămaşi acasă care se aflau în sistemul de protecţie specială se ridica la 3.155 la 31 martie 2021, dintre care 550 copii erau în grija unui asistent maternal, 597 în centre de plasament, 1.825 la rude până la gradul IV, iar 183 de copii în grija altor familii sau persoane, relatează Agerpres.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Păi si parintii care stau cu copiii si departe de politica sunt tot „plecati”…
  Ma uit pe grupurile de uațap… multi sunt de-ai lui Iohannis

 2. Aveti perfecta dreptate Spark. Oamenii sunt din ce in ce mai egoisti si neimplicati in viata cetatii. Iar sarmanii copilasi sunt primii ce au de suferit din pricina celor alesi si bine , chiar f bine platiti pe langa ceea ce fura, sa le rezolve problemele.

 3. Uite cine isi facea griji despre ce fac alti oameni.
  Oamenii vor sa uite – asta e sigur!

 4. Da nu promitea pnl cu molăul de la Cotroceni că vor aduce milioane de români acasă ???? Unde sunt ??? Se vede clar ca pleacă și mai mulți iar Ficusul îi stare de urgență la sparanghel la Merkel. Problema se poate rezolva foarte simplu , mărește salariile minime la nivel UE faci un cod al muncii CLAR iar cine îl încalcă sectiuni drastice și ai să vezi cum vin românii acasă și economia duduie atunci.

 5. Nu-i problema așa de mare:
  – părinți plecați la muncă înseamnă părinți responsabili, nu ca distrușii care folosesc scuza „da mă, dar avem copilul” pentru a sta colea în foame și fără niciun viitor;
  – cifrele sunt mai mari acum, în criză, dar copiii ăia or să plece la mami și tati în secunda în care condițiile o vor permite