G4Media.ro

Randamentele obligațiunilor din zona euro scad, temerile legate de recesiune domină piețele

Sursa foto: Unsplash / Charlotte Venema

Randamentele obligațiunilor din zona euro scad, temerile legate de recesiune domină piețele

Randamentele obligațiunilor din zona euro sunt în scădere miercuri, în condițiile în care îngrijorările tot mai mari privind perspectivele economice îi determină pe investitori să se îndrepte spre refugii sigure, în frunte cu obligațiunile guvernamentale, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com.

Randamentul Bund-ului german pe 10 ani a scăzut cu trei puncte de bază, la 1,153%, în jurul orei 14:10 GMT.

Bund-ul pe doi ani a scăzut cu șase puncte de bază, la 0,361%, după ce a atins cel mai scăzut nivel din 17 mai, de 0,267%.

Randamantul obligațiunilor franceze OAT pe zece ani a scăzut la cel mai redus nivel din 1 iunie, la 1,681%, înainte de a reveni la 1,77%, iar rata BTP din Italia pentru aceeași scadență a scăzut cu aproape patru puncte de bază, la 3,232%.

Temerile că majorarea rapidă a ratelor de dobândă ale băncilor centrale ar putea încetini creșterea economică, precum și recenta creștere bruscă a prețurilor la gaze în Europa, au provocat un punct de cotitură pentru piețele de obligațiuni, după ce primele luni ale anului 2022 au fost marcate de o creștere bruscă a randamentelor.

„Putem vedea că povestea se schimbă și că ne îndreptăm spre o recesiune. Dar știm că băncile centrale nu pot reveni asupra ciclului de majorare a ratelor, așa că mă aștept ca volatilitatea să continue”, a declarat Pooja Kumra, strateg la TD Securities.

Se așteaptă ca Banca Centrală Europeană să anunțe o majorare a ratei dobânzii pe 21 iulie, pentru prima dată din 2011. Dar piețele și-au redus așteptările privind ritmul de înăsprire monetară în fața riscului de recesiune.

Pe piața americană a obligațiunilor, curbei randamentului obligațiunilor pe doi ani versus zece ani s-a inversat din nou, o anomalie considerată un semnal al unei recesiuni la orizontul a unu – doi ani.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter