G4Media.ro

Raluca Turcan: Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm despre opțiunea…

Raluca Turcan: Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm despre opțiunea de a rămâne mai mult în activitate, ceea ce este total diferit

Ministrul Muncii Raluca Turcan a afirmat, marți, că nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare, ci despre opțiunea de a rămâne în activitate, după vârsta de pensionare, a celor care își doresc acest lucru.

„În privința vârstei de pensionare nu s-a discutat creșterea. Discutăm constant despre opțiunea de a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. Opțiune ai și acum, doar că ai nevoie de acord să rămâi mai mult la muncă, de la an la an. Uitându-ne la cifrele pe care le avem, care arată că oamenii preferă să rămână mai mult în activitate, ne-am gândit să îi lăsăm să rămână mai mult în activitate. Astfel, este sprijinit și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii”, a explicat ministrul Muncii. Raluca Turcan a precizat că opțiunea de prelungire a vieții active se aplică atât pentru sectorul public, cât și pt sectorul privat.

În privința stagiului de cotizare, ministurl a spus că „este absurd să vehiculezi creșterea stagiului minim de 15 ani”, în condițiile în care acum stagiul minim este de 35 de ani.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Foarte bine! Să crească vârsta de pensionare! Cei activi vor rămâne în continuare la muncă, iar tineretul va continua să taie frunze la câini.

  2. Speranta de viata a barbatilor in Spania este de 83 de ani, iar pensionarea se face la 67 de ani. In Romania speranta de viata a barbatilor este de 72 de ani, iar pensionarea se face la 65 de ani. Corelarea varstei de pensionare cu speranta de viata inseamna ca in Romania pensionarea sa se faca la 70 de ani, asa cum nu se face nicaieri in lume.
    Asta au votat romanii, asta au.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.