G4Media.ro

Raluca Turcan, după discuția cu ambasadorul Germaniei despre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă…

sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

Raluca Turcan, după discuția cu ambasadorul Germaniei despre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale lucrătorilor sezonieri români: ”Am propus introducerea asigurării sociale pentru sezonierii din agricultură”

Raluca Turcan a anunţat că a avut luni discuţii cu ambasadorul Germaniei în România Peer Gebauer despre drepturile lucrătorilor sezonieri români şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale acestora.

  • ”Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu Excelenţa Sa Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România. În cadrul discuţiilor a fost subliniată dorinţa reciprocă de aprofundare a cooperării dintre cele 2 ţări privind asigurarea drepturilor lucrătorilor şi protecţia socială a sezonierilor români din Germania. Având în vedere că 80% din muncitorii sezonieri străini din Germania sunt români, am repus pe agenda discuţiilor îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă pentru aceşti lucrători. Cei mai mulţi sezonieri români din Germania lucrează în agricultură, industria cărnii, construcţii, transport şi logistică, gastronomie, hoteluri, curăţenie şi îngrijire la domiciliu. Problemele comune acestor domenii ţin în special de modul de redactare a contractelor de muncă, care trebuie să fie şi în limba română, de plata drepturilor salariale, de condiţiile de muncă sau de locuit. Am primit asigurări din partea Excelenţei Sale că munca lucrătorilor români este apreciată şi este esenţială pentru multe sectoare de activitate din Germania. Având în vedere că pentru lucrătorii sezonieri din agricultură angajatorii plătesc doar o asigurare medicală, nu şi asigurare socială, am propus introducerea acestui beneficiu pentru sezonierii români care lucrează în agricultură în Germania”, a scris Raluca Turcan, luni pe Facebook.
Ea a adăugat că „mulţi lucrători români merg în fiecare an să muncească temporar în agricultură şi, în lipsa asigurării sociale, perioadele respective nu se vor regăsi în asigurările de pensii, ceea ce va influenţa negativ stagiul de cotizare, respectiv dreptul de pensie”.
„Discuţia de azi a vizat şi situaţia lucrătorilor români din abatoare. Din cei 160.000 de lucrători străini din această industrie, peste jumătate sunt cetăţeni români. Deşi aceştia au fost preluaţi de către marii angajatori din industria cărnii, fiind eliminaţi intermediarii şi multe din problemele care apăreau în acest fel, salariul a rămas la nivelul celui avut la firma intermediară. Am primit asigurări că toate problemele semnalate în cadrul întâlnirii de astăzi sunt în atenţia autorităţilor germane şi că eforturile pentru remedierea lor vor creşte în perioada următoare”, a mai spus Turcan.
sursa: News.ro, sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. dacă asta a vorbit despre condițiile de munca…. este clar…….. Cruce 🙂 🙂 mai bine te rogi la bunul Dumnezeu

  2. Tuta nu e in stare să acorde prestații sociale corecte asiguraților social care au avut contracte de muncă până la varsta de pensionare în Romanica dar are pretenții de la alții pentru muncă sezonieră!

  3. La vară iar se elimină toate restricțiile să meargă sparangjeliștii în Germania ca să nu moară nemții de foame, după care în toamnă revenim la propaganda covid.

  4. Și dacă ai propus , ai primit vreun rezultat???? Tuto…

  5. Problema e ca romanii muncesc cu ruptul, altfel raman su salariul din Romania.

  6. Cu puţin noroc, poate îi tratează şi pe ei ca pe fiinţe umane. Dacă nu, noi suntem fericiţi oricum că avem onoarea să fim animale de povară ÎN GERMANIA!