G4Media.ro

Raluca Turcan: Dăncilă să-i demită pe ministrul interimar al Educaţiei şi pe…

Raluca Turcan: Dăncilă să-i demită pe ministrul interimar al Educaţiei şi pe consilierul Dana Varga/ Este grav că gesturi antisemite şi manifestări naziste se regăsesc şi în rândul consilierilor

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să-i demită pe ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, şi pe consilierul ei personal, Dana Varga.

„Viorica Dăncilă să-i demită imediat pe ministrul interimar de la Educaţie, Daniel Breaz, şi pe Dana Varga, consiliera personală a prim-ministrului”, a scris, marţi, Turcan pe Facebook.

Ea susţine că după declaraţiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcţie publică.

„Este grav că gesturi antisemite şi manifestări naziste se regăsesc şi în rândul consilierilor Vioricăi Dăncilă, pe care aceasta le tolerează!!! Tragedia Holocaustului trebuie să se studieze mai temeinic în şcoli, pentru că prin educaţie se poate preveni şi elimina intoleranţa, ura şi xenofobia. Cum mai poate să rămână ministru la Educaţie Daniel Breaz după ce a afirmat că ororile Holocaustului au fost ‘momente… mai delicate… să nu le spunem neplăcute’? Cum poate Dăncilă să aibă în continuare o consilieră care face asocieri ale preşedintelui României cu liderul nazist A. Hitler? Şi mai bine ar fi ca toţi miniştrii, în frunte cu Dăncilă, să plece acasă!”, a mai scris Turcan. (Sura: Agerpres)

Context.

Dana Rozalia Varga, consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă pe probleme care țin de minoritatea romă, a distribuit luni o postare pe Facebook în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler, alăturându-se astfel unui lung șir de demnitari social-democrați care au comis derapaje similare, sancționate ulterior de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

În cele din urmă, Varga și-a șters postarea, dar capturi realizate după aceasta continuă să circule pe rețeaua de socializare.

O reacție dură a venit din partea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, care a anunțat, tot pe Facebook, că ”dezaprobă gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”.

Daniel Breaz, ministru al Culturii şi interimar la Educaţie, a considerat, potrivit unei declaraţii făcute vineri, că Holocasutul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate“ când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute“, potrivit adevărul.ro

„De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor, ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţiô, a declarat Daniel Breaz în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, potrivit unei înregistrări difuzate de RFI.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Consilierul Dana Varga e de la ALDE, analfabeta Dancila nu se va atinge de ea!
  Cand Dna Andronescu a spus ceva despre Alexandra, Veorica a demis-o IMEDIAT!
  Acum, Veorica analfabeta se face ca nu vede, nu aude!
  Javra ordinara!

 2. Pai mai tantitzo, poate ca daca nu gavareai matale I-ar fi demis. Acuma ca ai apucat sa gavaresti, fii sigura ca n-o sa-i mai schimbe din functii. Sau asta voiai si matale?

  • Ce-i stupizenia asta? Nu aveti ce critica, o duceti prea bine, nu mai aveti ce face?

  • Hai sa spunem ca am postat o stupizenie. Va intreb, ce demers politic reprezinta aceasta luare de pozitie? Ce bifeaza ea?
   Mai intai sa o aud pe dna Turcam ca PNL va desfiinta pensile speciale, TOATE, ca principiu, inclusiv cele ale magistratilor (multi dintre ei stau in system pana la 70 ani, adica au contribuit, slava Domnului, destul cat sa le-ajunga) si apoi mai discutam.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.