G4Media.ro

Raluca Turcan anunță că România s-a alăturat unui consorțiu european pentru a…

Sursa foto: Pexels/ Yuri Kim

Raluca Turcan anunță că România s-a alăturat unui consorțiu european pentru a proteja drepturile muncitorilor români care lucrează în străinătate

România a decis să se alăture celor 22 de state membre ale Uniunii Europene, reunite într-un consorţiu, între care funcţionează un schimb permanent de informaţii, pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute şi respectate, a anunţat luni ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 • „Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute şi respectate, în domenii precum pensiile, prestaţiile de şomaj, prestaţiile familiale, prestaţii ca urmare a unor accidente de muncă şi boli profesionale, recuperarea creanţelor. În acest sens, România a decis să se alăture celor 22 de state membre ale Uniunii Europene reunite într-un consorţiu coordonat de Institutul Naţional pentru Protecţie Socială din Italia, între care funcţionează un schimb permanent de informaţii prin sistemul informatic – „Electronic Exchange of Social Security Information” EESSI în domeniile amintite. Oferim astfel garanţia că orice român care se deplasează într-o ţară din interiorul Comunităţii, precum şi persoanele aflate în întreţinere sau urmaşii, îşi păstrează drepturile şi avantajele dobândite”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea a precizat că decizia României de a se alătura acestui consorţiu vine în contextul în care gestiunea sistemului informatic, realizată în ultimii 10 ani de către Comisia Europeană, a fost transferată statelor membre, urmând ca acestea să decidă modul în care o vor realiza, „fie individual, fie împreună”.

 • „Schimbul de informaţii în domeniile amintite se va face prin intermediu a patru instituţii cu acces la sistemul EESSI: Casa Naţională de Pensii Publice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, care folosesc aceeaşi aplicaţie dezvoltată de Comisia Europeană şi pusă la dispoziţia statelor membre, gratuit. Printr-un protocol semnat astăzi, Ministerul Muncii a fost desemnat drept autoritate contractantă, pentru a putea astfel definitiva includerea României în consorţiul statelor coordonate de Italia. Mulţumesc echipei ministerului, coordonată de secretarul general adjunct Petronel Munteanu, pentru efortul de a asigura continuitatea acestui flux de informaţii atât de necesar pentru românii care muncesc şi trăiesc în spaţiul european şi pentru familiile lor”, a adăugat ministrul Muncii pe reţeaua de socializare.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: RFI/ Petru Clej

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Vorbiți de Raluca Țuican da puneți poză cu nenea ăla simpatic de la USR+ ……mda….

  • aici e UM g4media, inainte au slugarit la securici pt Basescu pe hotnews, acum slugaresc la USR+

  • Asa este…trebuia o poza cu o scroafa in copac.

   Romania nu face nimic pt cetatenii din tara insa o faca pt diaspora….ha ha ha

 2. Da parca în campanie era vb ca aduceți românii acasă???? Nu ati facut nimic ptr ei din contra nici ptr cei de aici nu ati facut sa ii țineți aici cu salariile astea mizerabile vrei sa ii ții ???? Pensiile speciale s-au înmulțit plus ca s-au reangajat la stat împreună cu pensia de avem cumularzi nesimțiți în timp ce tinerii stau in șomaj sau pleacă din țară și vor dezvolta economia altor state. Faceți domnilor guvernanți un cod al muncii CLAR cu drepturi și obligații și un salariu minim pe economie la nivel UE și o să vedeți cum stau românii acasă și economia duduie atunci.

 3. Lasă-ne siliconata în pace, fa fapte fără a te lauda. Nivelul de trai scade zi de zi, sărăcia noastră e tot mai mare… Suntem ca în ferma animalelor, dar sper sa aveți același sfârșit ca în aceasta…,, poveste”.

 4. Ungaria a mărit pensiile, le-a dublat, au gaz mai ieftin, preturile la materialele de constructii nu s-au triplat, nu se împrumută, etc., etc. Spania a plafonat prețul la gaze, etc. Voi trăiți în puf pe spinarea noastră. Ai n operații estetice, tot pe spinarea noastră…astfel încât, meritați ceea ce a spus ieri, alaltăieri un primar la TV: furci, topoare, coase, etc…sa fugiți mâncând pământul în frunte cu super nan și ficusul…

 5. BLA, BLA, BLA ! BLA, BLA, BLA ! BLA, BLA, BLA !

  LASA VRAJEALA. IA ZI-I CAT AU CRESCUT PRIVILEGIILE CASTELOR ANUL ACESTA ?

 6. Asa ar trebui facut dar dictatura lucrează îi închid gură imediat :
  https://agrointel.ro/199781/dosar-penal-primar-suletea-vaslui/
  Si uite asa se termină repede răscoala.

 7. Asta da veste/stire hahahahahahaha
  Sa vnia Congresul si sa castige #echipacastigatoare

 8. Cu fiecare stire data pe goarna de Turcan iti vine sa vomiti. Pana si Ciolacu este mai digerabil.

 9. le curg balele la pnlisti dupa banii din diaspora