G4Media.ro

Rafila: Vreau să găsim o soluţie legislativă „cumpătată”, care să permită ca…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Rafila: Vreau să găsim o soluţie legislativă „cumpătată”, care să permită ca un pacient tratat întâi în spitalul public să ajungă apoi în sistemul privat și invers

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că vrea să găsească împreună cu colegii lui o soluţie legislativă care să permită o astfel de situaţie în care pacientul este tratat întâi la public şi trebuie să ajungă la privat, sau invers, el arătând că cele două sectoare, public şi privat, nu trebuie să fie considerate opuse, ci trebuie să fie considerate complementare, transmite News.ro.

”Aş vrea să fiu foarte bine înţeles, ne gândim cu colegii să lucrăm la un punct de vedere legislativ care să fie făcut cumpătat şi care să respecte două principii. Un principiu este al faptului că un medic poate să lucreze deopotrivă în sistemul public sau în cel privat, dar lucrul acesta trebuie făcut cu respectarea programului de lucru, dacă lucrează în spitalul public, în integralitatea lui. Al doilea principiu este că pacienţii pot să opteze între public şi privat, însă eu m-am referit explicit la situaţia în care de exemplu un pacient este chemat la spitalul public, este investigat la spitalul public, dacă care este direcţionat către o clinică privată”, a declarat ministurl Sănătăţii, despre scandalul legat de incompatibilitatea medicului Cătălin Cîrstoiu.

Ministrul a arătat că ”nu este vorba de niciun fel de îngrădire a dreptului medicilor sau al pacienţilor să opteze să lucreze sau să fie trataţi în sistemul public sau privat, dar lucrurile acestea trebuie să se întâmple foarte clar, ori se tratează în sectorul public, ori în acel privat”.

”Nu trebuie îngrădit acest parcurs şi vreau să găsim o soluţie legislativă care să permită, în anumite situaţii, şi o astfel de situaţie în care pacientul este tratat întâi la public şi trebuie să ajungă la privat, sau invers, când ajunge din sistemul privat în cel public. Eu cred că cele două sectoare, public şi privat, nu trebuie să fie considerate opuse, ci trebuie să fie considerate complementare, dar trebuie să jucăm în condiţii de egalitate în ceea ce priveşte modul de decontare a serviciilor”, a mai spus Rafila.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. hai ma legifereaza si furtul asta de 10%

  2. „Cumpatat” inseamna „mentineti practica, dar nu va lacomiti, ca va vede lumea!”

  3. sa te fereasca Dumnezeu de cumpatarea PSD , zice o vorba din batrani

  4. tranzactionarea pacientilor ?!?

  5. Vrei să ne omori cu zile, asta vrei.

  6. Cum sa nu votezi PSD cand au pus ministru un medic milionar in euro din functii publice?

  7. vrea ca pacientul sa fie jumulit de bani intai la stat apoi daca mai misca sa fie taxat si la privat ! suveica pe banii nostrii !

  8. Nu v-ați săturat de acest infatuat, răvășitor de legi bine intenționate?