G4Media.ro

Rafila: Este foarte posibil să apară un alt val, probabil în lunile…

Rafila: Este foarte posibil să apară un alt val, probabil în lunile februarie-martie, dar rămâne de văzut dacă amplitudinea lui va fi mai mare sau mai mică

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, profesor doctor Alexandru Rafila, candidat din partea PSD la Camera Deputaţilor, crede că este foarte posibil să apară al treilea val de infectări cu noul coronavirus în lunile februarie-martie, dar că depinde de măsurile de sănătate publică şi de măsurile individuale de protecţie dacă acesta va fi mai mare sau mai mic.

 • „Acest tip de infecţii virale, boli infecţioase cu transmitere pe cale respiratorie, evoluează în valuri, fie că discutăm de gripă, fie că discutăm despre infecţia cu noul coronavirus faţă de care nu avem imunitate. Există cam 90%, poate puţin sub 90%, din populaţia României care nu a trecut prin infecţie, deci masa receptivă e foarte mare. Aşa că în mod natural se întâmplă un ciclu de progres al transmiterii şi de regres al transmiterii, generat pe de o parte de măsurile de sănătate publică, generat de măsurile pe care le ia fiecare individ, dar oamenii obosesc, măsurile de sănătate publică se relaxează şi există o astfel de evoluţie în valuri. Am văzut că după valul din primăvară urmează acesta al doilea, care tinde să atingă niveluri mult mai mari decât cel din primăvară, dar acest val a găsit sistemele de sănătate sau majoritatea sistemelor de sănătate mult mai bine pregătite. Este foarte posibil să apară un alt val, probabil în lunile februarie-martie, dar rămâne de văzut dacă amplitudinea lui va fi mai mare sau mai mică. Aici cred că ar trebui să dăm răspunsuri”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Mureş, citat de Agerpres.

Alexandru Rafila crede că amplitudinea noului val va depinde foarte mult de modul în care autorităţile şi societatea se vor poziţiona, astfel încât lucrurile să nu fie scăpate de sub control în România, din punct de vedere al sănătăţii şi al funcţionării societăţii în ansamblul ei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. E posibil sa fie ceva sau poate nu. Important e sa-mi dau si eu cu presupusul, sa apar ca un expert calm si ponderat, sa arat ce buni specialisti suntem. Continutul nu conteaza – si asa nu ne prea pricepem si nu intelegem nimic- importanta e comunicare

 2. Declaratie “smulsa” din filmele cu B.D.
  Daca nu va fi soare , va fi nor .
  Daca nu ploua , va fi soare .
  Daca va fi cald , nu va fi frig .
  Mare specialist dl Rafila .

 3. vaaai bine ca ne-ai spus

 4. Da mă bine și la mine este foarte posibil ca în viitor sa câștig la loto sau sa nu câștig deloc.

 5. In februarie-martie Somitatea Voastră veți fi tot in PSD sau după dezastrul din 6 decembrie vă veți lepăda de Ciuma Roșie, așa cum v-ați lepădat și de răposatul dvs. părinte !
  Mulțumesc!

 6. Daca tatal tau a scapat fara sa dea socoteala pt genocid, tu nu vei scapa!

 7. Evident că va fi mai mare, parcă nici n-ar fi specialist. Iar vârful va fi începând cu sfârșitul lui ianuarie. Doar la sfârșitul lui 2021/începutul lui 2022 se va mai linisti și probabil vom scăpa

 8. Si inca unul in august – oct 2021, apoi unul de crqciun si apoi in 2022 si tot asa.

  Corona asta este precum psd si pnl – nu mai scapam de el!

 9. Sigur ca da, va avea si cinci cocoase.

 10. Aceeasi experti ne asigurau în primavara ca dacă stam închiși în case 2 luni în toamna totul o sa revina la normal…se vede…oare acești oameni nu pot fi trași la răspundere în fata legii? Prostii sunt trași la răspundere pentru orice, tot ce declari public are o implicație penala.

 11. Și acum unde suntem ,având cele mai multe cazuri, pe val, pe cocoașă, pe dinți de fierăstrău? Sa știm și noi…..

 12. a spus ceea ce toata Europa spune, dupa Craciun si Anul nou e posibil sa se intample ceea ce s-a intamplat dupa tavaleala de pe litoral.nu trebuie sa fii expert ca sa intelegi .

 13. Da’ Cum sa-si achite
  bietul dom’ doftor banutii, legaturili, amicitiile, daca nu cu aparitii d’astea ieftine ca pentru noi, plebea..nu zice tot ‘mnealui Ca RISCUL CEL MARE E IN TRANSPORTUL IN COMUN!!! OARE CAND O FI CALATORIT domnia sa CU VREUNUL IN ULTIMII ZECI DE ANI, HMMm, de-si da cu presupusul? Asta de ce nu- l intreaba marele jurnalist de la antene sau tvr, sau digi, astia de- i bat temenele cu dom’ profesor in sus, dom’ profesor in JOOOSSS!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.