G4Media.ro

Rafila: România va primi în jur de 2.500 de doze de vaccin…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Rafila: România va primi în jur de 2.500 de doze de vaccin împotriva variolei, în momentul în care Comisia Europeană va finaliza achiziția

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, în contextul confirmării primului caza de variola maimuței în România, că țara noastră va primi în jur de 2.500 de doze de vaccin împotriva variolei, în momentul în care Comisia Europeană va finaliza achiziția.

„Când finalizează achiziția CE. Primim o cotă parte. În jur de 2500 de doze. Vaccinul e american și exista doar cantități mici deocamdata”, a precizat ministrul Sănătății răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Uniunea Europeană pregăteşte achiziţii în grup de vaccinuri şi tratamente împotriva variolei maimuţei, a anunțat Comisia Europeană în 27 mai.

Organismul european Health Emergency Response Authority (HERA) „cooperează cu statele membre şi producătorii pentru a procura vaccinuri şi tratamente împotriva varilei maimuţei”, a anunţat un purtător de cuvânt al CE însărcinat cu probleme de sănătate, Stefan De Keersmaecker.

Vaccinul care va fi folosit este cel împotriva variolei, boală eradicată la nivel global, motiv pentru care vaccinul se produce în cantități mici.

Spania a anunţat că intenţionează să achiziţioneze vaccinul Imvanex şi tratamentul antiviral Tecovirimat printr-o achiziţie în grup în UE.

Imvanex, produs de laboratorul Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a treia (viu care nu se replică în organismul uman) autorizat în UE din 2013, indicat împotriva variolei la adulţi.

1.285 de cazuri de infectare cu virusului variolei maimuței au fost raportate în țările non-endemice, potrivit datelor centralizate de Organizația Mondială a Sănătății până la data de 8 iunie. Cele mai multe au fost înregistrate în UK – 321, Spania – 259, Portugalia – 191, Germania – 113, Canada – 110.

Citește și Primul caz de variola maimuței în România/ Un bărbat de 26 de ani din București al cărui partener a călătorit în mai multe țări din Europa cu numeroase cazuri

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sa fie donate de urgenta la pluseristi atunci cand o ard-n spirala 🐛

    • Dacă or mai rămâne, că se distribuie mai întâi categoriilor de risc: cei mai in pericol sunt dacii liberi care se unesc doar intre ei, sa nu fie afectată fibra alianței neamului.

  2. Dozele se vor duce la baronii PSDNL.