G4Media.ro

Rafila: Programul de vizită în spitale trebuie să fie accesibil, la ore…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Rafila: Programul de vizită în spitale trebuie să fie accesibil, la ore la care oamenii pot să ajungă să-și vadă rudele. Sunt spitale care încă aplică ordonanțele militare din pandemie

Programul de vizită în spitale trebuie să fie accesibil, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Acesta a punctat că sunt unele unităţi medicale care probabil aplică ordonanţele militare emise în timpul pandemiei de COVID-19, transmite Rador.

„Comunicarea cu pacientul în interiorul spitalului este o problemă uneori. Trebuie să comunici cu pacientul, să fii empatic, să-l sprijini, să simtă interesul tău pentru problema lui, dar şi (…) comunicarea în exterior continuă să fie o problemă. Chiar sunt spitale care probabil încă aplică ordonanţele militare emise în timpul pandemiei, au fost două ordonanţe militare care nu mai sunt valabile în niciun fel şi evident că programul de vizită în spital trebuie să fie foarte clar, să fie accesibil şi să se poată desfăşura la ore la care oamenii pot să ajungă să-şi vadă rudele, sigur, cu anumite rigori, cu anumite limitări, dar nu putem să împiedicăm accesul în spitale, nu avem niciun motiv în momentul de faţă”, a spus Rafila, la Europa FM.

El a semnalat că un spital poate organiza un serviciu de informare.

„Avem o problemă legată şi de legea drepturilor pacientului, care limitează comunicarea informaţiilor legate de pacient către rudele foarte apropiate şi încercăm să găsim o soluţie şi la această chestiune. Aceasta este o problemă de management strict a unui spital. Un spital poate să organizeze un serviciu de informare, introducerea în criterii a unui astfel de indicator de evaluare a managerului este foarte importantă şi cel mai important este ca toată lumea, indiferent de subordonarea spitalului, să utilizeze aceeaşi grilă, pentru că nu poţi să spui că într-un spital de la Ministerul Sănătăţii există şi la unul – să spunem de la o primărie – nu există aceste criterii”, a adăugat Rafila.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Am avut pe cineva internat într-un spital din Germania. Programul de vizită era între 8 dimineața și 8 seara

 2. Ahh – ordonanțele militare din pandemie….
  Viata era mult mai simpla atunci: nu te vaccinezi, nu intri in nici o instituție publica, ce atâtea discuții?

  • La spitalul clinic de copii secția chirurgie ortopedie din Cluj Napoca nu este permisă intrarea nimănui! Soția a stat cu băiatul de 14 ani internată o săptămână intr-un salon cu două paturi împreună cu un alt copil în aceeași situație și nu a avut voie să iasă de la etajul spitalului, să nu mai zic că de primit vizite! Dacă ai de dat ceva o infirmieră vine la intrare și îi duce. Mai rău că la pușcărie!
   Despre atitudinea personalului medical: nesimțire totală!

 3. pai si matale mai lucrezi la menester sau ti-ai dat demisia? ce nesimtit !

 4. Si aceasta este treaba ministrului – sa stabileasca regulamente interne la spital?
  Mai bine ar incepe sa MUNCEASCA , sa atraga fondurile pentru cele 8 spitale promise in campanii, sa caute solutii la problemele reala- lipsa medicilor, lipsa finantarii, imposibilitatea asigurarii analizelor medicale asiguratilor .
  Ciolacu anunta balbait ca nu vor atrage finantare pentru spitale – de lene si prosti – si asta are nesimtirea sa mai vorbeasca despre alte subiecte.
  Nu e doar lenes, e si incapabil!