G4Media.ro

Rafila: Nu facem pledoarie pentru ca cineva să folosească pastile cu iod,…

Rafila: Nu facem pledoarie pentru ca cineva să folosească pastile cu iod, dimpotrivă facem pledoarie să nu le folosească decât într-o situaţie care ar putea să apară şi care sperăm să nu afecteze vreodată ţara noastră

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus la TVR că distribuirea de pastile cu iodură de potasiu reprezintă „o acţiune de sănătate publică”, preventivă, și că nu există în România informaţii despre posibilitatea unui incident din care să rezulte radiaţii nucleare.

În ceea ce priveşte campania de informare cu privire la administrarea acestor comprimate, ministrul declară că el „nu este pro ceva”, fiind vorba doar despre o campanie de informare:  „Nu facem pledoarie pentru cineva să folosească pastile cu iod, dimpotrivă, facem pledoarie să nu le folosească decât într-o situaţie care ar putea să apară”, a spus Rafila, conform news.ro.

Ministrul a subliniat că și-ar dori să nu fie generate îngrijorări nefondate.

„Nu ştim nimic în ceea ce priveşte posibilitatea unui incident care să afecteze populaţia României şi cred că e foarte greu să existe o persoană să afirme că ştie că un astfel de lucru se poate întâmpla. Pe de altă parte, totuşi noi suntem oameni responsabili şi trebuie să asigurăm cea mai bună protecţie posibilă cetăţenilor români. Nu este vorba de niciun fel de situaţie care în acest moment să pună problema unui incident care să ducă la apariţia unor radiaţii crescute pe teritoriul României, dar în mod evident, odată cu apariţia conflictului din Ucraina şi cu diverse informaţii legate de siguranţa centralelor nucleare din Ucraina, luptele care se dădeau în apropierea acestor centrale, lumea, în mod evident, s-a îngrijorat şi au încercat să-şi produce produse pe bază de iod neştiind de foarte multe ori ce de sunt necesare sau când sunt necesare”, a explicat Alexandru Rafila, marţi seară, la TVR, decizia autorităţilor române de a comanda producţia de comprimate cu iodură de potasiu pe care urmează să le distribuie săptămâna viitoare populaţiei.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ministrul ZERO

  • Amice, Îl confunzi cu Vlad Voiculescu!

  • intr-adevar: ministru specialist in batut pasul pe loc, dar cu mare TAM-TAM.

   – a crescut vaccinarea cu 0.0001% dupa anuntarea unei consultari VASTE/ campanie de lamurire si dialog.
   – a propus certificatul dupa care nu a fost de acord cu el – vreo 2 luni de discutii.
   – a crescut testarea (sau a scazut-o) nimeni nu mai stie.

   acum si-a gasit o noua jucarie, ca nu mai vorbea nimeni de el: pastile cu iod – dezbatere, cosultari, discutii care nu duc nicaieri. criterii, ba sa iei ba sa nu iei pastila.

   Cineva de la farmacie, trimiteti va rog pastilele prin posta cu o pagina de instructiuni, si sa ne lase Rafila in pace.

  • George, Vlad Voiculescu stia macar caror medici sa pe acorde încredere.

 2. Rusnacul Rusofila face isteria lui Pulter intretinand fricile celor neinformati care sunt spalati pe creier de haznaua 3 si RTv

 3. Usor cu aruncatul banilor, ca si asa ati ciordit un miliard de euro de pe romani pe rahaturile voastre de injectii „gratuite”. Un miliard EURO au platit Romanii pe injectiile „gratuite”. La puscarie.

 4. Specialiștii pesede… La nivelul epilatorilor usere!

 5. Tara noastra tara noastra .. atat stiti si voi si hAuiristii ! Sa nu afecteze nicio tara de pe mapamondul asta !

 6. Rafila stie de ce imparte pastile. 🙂

 7. PSD-istii și hAURolacii antivaxeri pot lua pastilele oricând vor dori. Oamenii inteligenți doar la nevoie.