G4Media.ro

Raed Arafat: La acest moment, decizia de deschidere a școlilor este 15…

Raed Arafat: La acest moment, decizia de deschidere a școlilor este 15 septembrie. Ar putea fi revizuită în funcție de situația epidemiologică. Elevii ar trebui să poarte măști de la o anumită vârstă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că în acest moment, decizia esta ca școlile să fie deschise pe 15 septembrie, dar a subliniat că aceasta ar ăutea fi revizuită în funcție de evoluția situației epidemiologice.

“La acest moment asta este decizia. Şi alte ţări au zis că în septembrie se reia şcoala. Dacă vedem că ceva se schimbă cu virusul, asta se analizează în preajma datei. Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia, decizia de 15 septembrie, cred că asta e data de deschidere a şcolilor oficială, atunci o să se deschidă şcoala. Acum e prea riscant în faza asta şi nu e doar părerea mea, e părerea tuturor”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Șeful DSU a explicat că până în septembrie toate școlile vor trebui să fie pregătite, astfel încât copiii să aibă acces la apă și săpun, să li se facă educație sanitară, iar cei bolnavi să fie trimiși acasă sau la .

“Acces la apă şi săpun permanent pentru copii, educaţie sanitară în sensul igienei pentru toţi copiii. Orice copil bolnav nu intra în şcoală, orice copil bolnav care a intrat în şcoală este trimis acasă sau la medic, depinde de situaţii, febra trebuie să fie un motiv automat de a nu trimite copilul la şcoală în ziua respectivă. Poate trebuie gândit că şcolile cu număr foarte mare de copii pauzele lor să fie distanţate, să nu iasă toată lumea deodată la pauză, nu ştiu cum este sistemul, dar astea sunt lucruri de bun simţ de distanţare şi de control a răspândirii cum se zice”, a precizat Arafat.

El a mai spus că poate elevii ar trebui să poarte măşti de la o anumită vârstă

“Cred că cel puţin de la o anumită vârstă va trebui, dar o anumită vârstă s-ar putea să fie foarte greu să faci acest lucru. Poate pe ei poţi să îi obişnuieşti mai repede decât pe adulţi”, a explicat şeful DSU.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Purtarea de masti in afara de personalul medical e o ineptie in acest context. Speram ca isi vor da seama din ce vor face prin afara, pana ne obliga si pe noi.

    Exemplu: masti la supermarket.
    O sa ii puna pe cei de la supermarket sa iti dea masca gratis. Ok, atunci ff multi nu o sa isi cumpere masti, ca se dau gratis nu cu 3 lei buc. Omul merge la supermarket si primul lucru trebuie sa puna miina pe portofel sa scoata moneda murdara, sa ia carut jegos de afara. Cu el intra in magazin si acolo ii dau masca pe care o pune cu miinile murdare pe fata! Sigur ca ar trebui sa se dezinfecteze cu un gel inainte sa puna masca, daca e acolo si daca omul se gandeste.

    Vedeti cat de complicat!
    Mult mai simplu: nu pune miina pe fata, spala miinile des, stai acasa daca esti bolnav! Mastile lasa medicii sa le poarte.