G4Media.ro

Raed Arafat, discuții cu două delegații pentru a găsi soluții în Ucraina…

sursa foto: Facebook/ DSU

Raed Arafat, discuții cu două delegații pentru a găsi soluții în Ucraina și Turcia

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a primit, marţi, vizita unei delegaţii conduse de Robert Kaufman de la Crucea Roşie Americană şi de directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, întâlnirea având ca scop găsirea unor soluţii comune şi continuarea acţiunilor de întrajutorare şi sprijinire atât a cetăţenilor ucraineni, cât şi a cetăţenilor turci afectaţi de cutremur.

„În cadrul întâlnirii, discuţiile au vizat prezentarea situaţiei actuale regăsită la graniţele ţării, acţiunile întreprinse de instituţiile statului cu rol în gestionarea situaţiei din Ucraina, ajutorul umanitar şi misiunile specifice de sprijin oferite de România în contextul conflictului armat din Ucraina”, informează DSU pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, au fost discutate aspecte legate de misiunea salvatorilor trimişi în sprijinul autorităţilor turce, având în vedere situaţia de urgenţă generată de cutremurele de peste 7 grade Richter manifestate pe teritoriul acestui stat.

„Întâlnirea a avut drept scop găsirea unor soluţii comune şi continuarea acţiunilor de întrajutorare şi sprijinire atât a cetăţenilor ucraineni, cât şi a cetăţenilor turci”, afirmă reprezentanţii DSU.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. asta e comunicat de la Arafat sau stire?
  toata ziua slugile din presa lustruiesc statuia comandantului operatiunii, urcari pe cadavre

 2. Noaptea minții… Cine și ce este arahatovici ăsta? Știm, este o vinitură care urăște românii dar, totuși, cine este? Cine îl ține în brațe?

  • Poate realizati ca americanii il tin de lant-„crucea rosie americana”.Vadim.
   Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, e agent dublu: palestinian şi american
   Mulţi dintre noi şi-au pus întrebări despre jocul pe care îl face Raed Arafat şi cum a rezistat el de-a lungul mai multor guverne, cu proiectul de intervenţie medicală rapidă, numit SMURD – un serviciu care s-a constituit aproape din nimic. Conform unor surse din Serviciile Secrete, foarte documentate asupra activităţii individului, povestea acestuia este următoarea. În 1986, palestinianul Raed Arafat, tînăr sublocotenent al Serviciilor de Informatii palestiniene, a fost trimis în România, sub acoperirea de student străin, în cadrul programelor de şcolarizare a tinerilor din ţările arabe, prin care România încasa, în anii ’80, sume substanţiale în valută, de la statele ai căror cetăţeni erau propuşi pentru diverse calificări.
   Apoi, în 1990, el a obţinut diploma de doctor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, după care a efectuat perioada de rezidenţiat în anestezie – terapie intensivă la U.M.F. Cluj şi U.M.F. Tîrgu Mureş. Din septembrie 1991 şi pînă în prezent, Raed Arafat este cunoscut ca fondator şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Mureş (SMURD) şi i s-a creat o aură de erou. Sursele noastre spun că, în afara gradului din spionajul palestinian, Arafat a fost racolat, în 1993, şi de Serviciul de Informaţii al Marinei Militare americane. Acesta a fost şi momentul în care SMURD-ul, care, pînă atunci, părea tema de casă a unor entuziaşti, a început să crească precum Făt-Frumos, ajungînd la stadiul de fundaţie finanţată de la Bugetul de Stat, devenind parte componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Iniţial, SMURD era gîndit ca o unitate de urgenţă, menită a se dezvolta pe banii românilor şi a fi experimentată tot cu aceste fonduri. În final, SMURD ar trebui să ajungă principala unitate de intervenţie, în caz de necesitate, care să poată răspunde, în situaţii de urgenţă, apelurilor ce ar putea veni de la bazele NATO. Baze care, atunci, la momentul 1994, erau planificate a fi instalate în următorii 25 de ani pe teritoriul României. Aceasta este şi explicaţia faptului că pe Arafat nu l-a mişcat de la comanda SMURD nici un guvern, indiferent cine a fost premierul, iar atunci cînd i s-a oferit funcţia de ministru al Sănătăţii, de fiecare dată a refuzat-o nonşalant – pînă recent, cînd, probabil, a primit ordin, de la stăpînii săi americani, să accepte temporar însărcinarea.

 3. Vrem sa stim si noi ce solutii gasesc.

  • Ce solutii domne?! Au baut si ei o cafea, au stat putin la tacleala si au stabilit o noua intalnire. Suntem bombardati cu stiri despre Arahat, nu ma mira sa.l puna USL sa candideze la presedintie.

  • Nu e dansul coordonatorul echipei de salvatori care s-a si apucat de treaba? S-a scris despre o familie pana acum. Cred ca-l compari cu alte persoane pe care le stii tu.