G4Media.ro

Raed Arafat, despre intrarea în România, după ce au fost eliminate ”culorile”…

Raed Arafat, despre intrarea în România, după ce au fost eliminate ”culorile” statelor în funcție de infectările COVID: ”Carantină 5 zile pentru toți cei care nu prezintă certificatul UE sau alte documente compatibile”

Secretarul de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, luni, noile reguli de intrare în România, după ce au fost eliminate ”culorile” statelor în funcție de infectările COVID.

Arafat a transmis că se impune carantina timp de 5 zile pentru toți cei care nu prezintă certificatul UE sau alte documente compatibile la intrarea în țară.

Raed Arafat a mai anunțat că după 1 februarie autoritățile din România trebuie ”să se alinieze” prevederilor UE conform cărora schema de vaccinare completă se consideră cea în trei doze dacă de la a doua doză au trecut mai mult de 9 luni:

 • ”Se elimină culorile pentru state. O să fie o regulă generală: carantină 5 zile pentru cei care vin în România și nu prezintă certificatul UE sau alte documente compatibile care să ateste vaccinarea cu schema completă, trecere prin boală în ultimele 180 de zile sau PCR negativ cu cel mult 72 de ore. Excepții: Copii mai mici de 12 ani, persoanele în tranzit 24h, lucrătorii transfrontalieri care fac dovada muncii cu operatorii respectivi, elevii care fac naveta zilnic și prezintă documente. Cei care au peste 9 luni de la a doua doză și n-au făcut a treia doză trebuie să aibă test, trebuie să ne aliniem normelor europene, cu trei doze”, a declarat Raed Arafat.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Si nu era normal asa de la inceput? De ce ne-am scremut atat cu diverse culori?
  Mai mult, doar testul ar trebui acceptat.

  • ai mare dreptate. care este scopul? ca persoanele bolnave să nu intre sau să le poți carantina. în cazul ăsta, doar testul poate spune asta, orice altă hârtie este complet inutilă.

  • Burkina Faso era pusa de Arafat in zona verde si Anglia in zona ROSIE

   atunci i se parea ok aceluiasi om care astazi ne spune ca nu era bine

  • NU ERA NORMAL. DOZELE NU IMUNIZEAZĂ, NU PROTEJEAZĂ.
   DOCUMENTELE NICI ATÂT!!!!!

 2. asteptam sa fie demis acest personaj sinistru

 3. Bre, dar Simioane a fost carantinat înainte să intre în Spania? Sau carantina nu-i pentru toată lumea care nu intră în cerințe?

  • Bre Luciane, carantina se face dupa ce intri intr-o tara, nu înainte. Adica stai vreo cateva zile inchis undeva pe langa granita.

 4. Atafat anuleaza ceva ce TOT ARAFAT a propus si pus in practica

  daca omul asta ar avea 1 gram de onoare si-a da demisia pt incompetenta

 5. Doamne, nu îmi vine sa cred in ce hal se gestionează pandemia in prezent in toată lumea. In câteva săptămâni cu siguranta o sa apara o tulpina contagioasa. Omicronul a fost doar o relaxare pentru ce va veni.

  • Deci tu fuga și bagă încă trei doze ca să fi „protejat” și „imunizat” la noul carcalac!

 6. Omul asta de „știința”, dl Arafat, ar trebui sa isi dea seama ca a stat destul in funcție si sa se retragă.
  S-a umplut destul de „știința” prostiei in ultimii doi ani.

 7. Dar de doza 4 nu se mai spune nimic? Ce s-a intamplat?