G4Media.ro

Raed Arafat despre documentul care a circulat pe net despre presupusa limitare…

Raed Arafat despre documentul care a circulat pe net despre presupusa limitare a dreptului la circulație: ”Un proiect care nu este adoptat și care cu siguranță poate suferi încă multe modificări / Chiar dacă e adoptat în următoarea perioadă, total sau parțial, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a sprijini populația”

Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul de Interne, a postat pe contul său de Facebook precizări legate de documentul care a circulat pe net și care prezenta presupuse măsuri de restricționare a circulației persoanelor în contextul epidemiei de coronavirus.

Arafat a spus că documentul ”este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari”, adăugând că ”chiar daca acest proiect este adoptat in urmatoarea perioada, total sau partial, vor fi luate toate masurile necesare pentru a sprijini populatia in perioada aplicarii prevederilor”.

Precizările complete ale lui Raed Arafat:

Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-stiintific din cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infectioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentarii discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele masuri sa fie luate, amanate sau respinse.

Oricum, Romania nu se afla in situatia altor tari cu un numar foarte mare de cazuri pana in acest moment, iar masurile pe care le propunem sunt masuri care au in continuare caracter preventiv si care sa limiteze raspandirea cat mai mult posibil asa cum este recomandat si de catre mai multe organizatii internationale.

Cert este ca si in domeniul stiintific-medical exista mai multe pareri care trebuie luate in considerare cand facem astfel de analize.

Deciziile nu pot apartine unei singure persoane si trebuie discutate si puse pe masa specialistilor chiar daca la final se iau decizii care nu sunt aprobate in unanimitate.

De aceea, rog populatia sa nu ia in considerare nimic din ce se publica in spatiul public pana nu este adoptat si explicat de autoritati. Proiectul raspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari.

Din pacate iresponsabiliateta persoanei care a facut acest proiect public cand acesta este inca pe masa discutiilor este una evidenta, inducand populatia in eroare si panica fara rost si impiedicand un proces de consultare sa fie finalizat coect si in liniste.

Pe de alta parte chiar daca acest proiect este adoptat in urmatoarea perioada, total sau partial, vor fi luate toate masurile necesare pentru a sprijini populatia in perioada aplicarii prevederilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. E usor de gasit cine a difuzat ”draftul”. Amanunte gasim destule in ce spune domnul.

  • Arafat: „… inducand populatia in eroare si … „

   Supararea i-a intunecat ratiunea: cine l-a publicat a zis ca e altceva decat un draft?! Sau populatia, crede Arafat, e atat de saraca la minte incat nu face diferenta?!

 2. Birocrat gargaragiu. Când vor fi testere, CRIMINALULE? Când vor fi biocide, CRIMINALULE? Cât rah@t ai sa mai manânci? Pâna acum ai tacut ca o sluga ce esti, desi stiai care e situatia in Sanatate. Trei luni ai fost un tocalos intruun guvern ORgan1, 2 de ciolănari preocupati nu de epidemie, ci de alegeri anticipate si politianisme, Esti o cârpă si nu meriti mai mult de un scuipat. Vei avea mii de morti pe constiinta ta de incompetent politruc

 3. Dacă se aplica asa ceva, înseamnă că numărul bolnavilor declarat este mincinos.
  Nu poti institui asa ceva la nici 300 de bolnavi…

  • Penteu ca acum se pot sifona bani,Costache stie de ce.

 4. Se pregateste Arahat de 30,000 de romani in spitale
  Parca nu aveam teste, atunci de ce Chirica (PSD, PNL) se testeaza saptamanal?

  • *ironic* Pentru ca e om important, nu ca noi.

  • Chirica se testeaza saptamanal din urmatoarele motive:
   1. Este o jigodie de ultima speta.
   2. I se permite

  • Latte, vazusem zilele trecute ca esti racit, nu am putut sa comentez atunci. Esti ok? Ti-a trecut? Ce s-a intimplat pana la urma? Parea destul de serioasa situatia.

 5. Oricum, nu ar avea vreun rost dacă limitam doar dreptul la circulatie al românilor din țară și nu al celor din afară. Așa ceva ar putea funcționa doar în condițiile închiderii totale a granițelor, inclusiv pentru cetățenii români. Altfel, izolarea e absolut inutilă, ne reinfectăm continuu oricât ne-am izola.

 6. vor fi luate toate masurile necesare pentru a … ” … suna cunoscut! 😆

  Aici: https://youtu.be/0riVUVMCFk8

 7. Raport Banca Mondiala – Septembrie 2019: ”Există riscul unei pandemii la nivel global cu un patogen respirator”.
  Informația publicată de președintele BM apare în primul Raport anual al Comitetului Global de Monitorizare a Pregătirii (Global Preparedness Monitoring Board – GPMB), PUBLICAT în Septembrie 2019 și intitulat ”O lume în risc: Raport anual privind pregătirea globală pentru urgențe în materie de sănătate ” .

  ”Epidemiile s-au înmulțit în ultimele decenii și pericolul unei situații de urgență în materie de sănătate este foarte mare. Există o amenințare reală a unei pandemii la nivel global cu un patogen respirator în mișcare rapidă și foarte letal care să ucidă între 50 și 80 de milioane de oameni și să șteargă aproape 5% din economia lumii” – avertiza Comitetul.

  O pandemie globală de asemenea dimensiuni ar putea fi catastrofală, va produce la scară largă dezastre, instabilitate și insecuritate. Lumea nu este pregătită să facă față unei astfel de amenințări – concluziona Comitetul.

  GPMB este un organism independent de monitorizare şi responsabilitate convocat de Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), creat ca răspuns la recomandările din 2017 ale Grupului de lucru pentru crize de sănătate la nivel global al Secretarului General al ONU.

  La realizarea Raportului au contribuit numeroase instituții academice, experți recunoscuți la nivel mondial, agenții și organizații neguvernamentale importante din toată lumea, precum Johns Hopkins University Center for Health, University of Oxford & Chatham House, Wellcome Trust, Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății.
  Secretariatului GPMB a fost finanțat de guvernul Germaniei, de Norvegia, Fundația Bill și Melinda Gates și Wellcome Trust.
  Scopul Comitetului:
  – să evalueze abilitatea lumii de a se apăra în fața unei situații de urgență în materie de sănătate ce s-ar putea manifesta la nivel global
  – să identifice punctele critice din capacitatea de pregătire
  – acțiuni de advocacy, pentru pregătire în vederea unei astfel de urgențe, pe lângă lideri naționali și internaționali, pe lângă cei care iau decizii la nivel înalt.

  Risc acut de epidemii devastatoare.
  ”Facem eforturi atunci când se manifestă o amenințare serioasă, dar uităm totul după ce ea se diminuează. Timpul pentru a acționa a trecut” – mai avertiza Comitetul, în introducerea Raportului.
  ”Lumea se află în RISC ACUT de Epidemii devastatoare la nivel regional sau global care va genera nu doar pierderi de vieți, ci și pierderi economice uriașe și haos social”, mai atrăgea atenția Raportul.
  Boli predispuse la epidemii, cum ar fi gripa, Sindromul respirator acut (SARS), Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), Ebola, Zika, Febra Galbenă, sunt indicii ale unei ere a epidemiilor cu impact mare și potențial de propagare rapidă. Aceste epidemii sunt tot mai frecvente și tot mai dificil de gestionat.”
  https://cursdeguvernare.ro/raport-banca-mondiala-avertisment-inca-din-septembrie-2019-exista-amenintarea-unei-pandemii-globale-cu-un-agent-patogen-respirator-costul-pregatirii-guvernelor-169-dolari-per.html

  România NU avea la debutul epidemiei niciun echipament de protecție (mască, mănuși, ochelari etc.) în rezerva națională.
  Dle Raed Arafat, va e cunoscut acest Raport al BM?!

 8. „DRAFT-UL” ESTE HOTARAREA 14 DIN 20.03.2020! DE LUNI / MARTI POATE INTRA IN VIGOARE DACA TRECE RAPID – DOAR ESTE UN FEL DE DICATURA MILITARA NU?? SI ASTA AR FI UN ABUZ AVAND IN VEDERE CA NOI NU AVEM NICI UN DECES! NE ARESTATI LA DOMICILIU DOMNULE, DOAR PENTRU CA SUNTETI PAPUSARII UNEI GRIPE SEZONIERE UMFLATE MONDIAL IN CIFRE PENTRU A DECLANSA DICTATURA?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.