G4Media.ro

Radio Europa Liberă își va relua emisiunile pentru România, la zece ani…

Radio Europa Liberă își va relua emisiunile pentru România, la zece ani după închiderea emisiei

Radio Europa Liberă își va relua emisiunile în limba română din luna decembrie 2018, potrivit unui comunicat oficial al postului. Postul american își încetase emisia în România în 2008, imediat după aderarea la NATO și UE, pe motiv că Bucureștiul îndeplinește standardele democratice occidentale.

Radio Europa Liberă va începe să transmită reportaje multi-media, analize politice și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false, potrivit anunțului oficial.

Președintele companiei REL/RL, Thomas Kent, a spus că ”sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”.

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

Concomitent cu emisunile în română, Radio Europa Liberă va lansa și emisia în limba bulgară.

Radio Europa Liberă este o companie media finanțată printr-un program aprobat de Congresul SUA prin Broadcasting Board of Governors.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Oare mai e vreun dubiu apropo de directia catre care ne indreptam?
  Mai bine urc in pod ca sa caut vechiul aparat de radio Selena…

  • Warning !!! Aparatul de radio Selena e de fabricatie ruseasca !!!

  • Asa o fi, dar mergea al dracu’ de bine pe vremea lui Ceasca. Cu ajutorul lui am aflat ce se petrecea la Timisoara, asa cum probabil tot cu el voi afla si de fuga precipitata a lui Draknea in Brazilia…

  • Scara, sursele mele mi-au spus ca Dragnea considera ca de revenirea acestui post in Romania se face vinovat Iohannis adeptul statului in cur prea mult, asa ca a mai bifat in dreptul Neamtului inca un motiv de suspendare !

   PS. Radu Calin Cristea are o dilema ingrozitoare : sa ramana jigodie cu salariu mare de bugetar la CNA sau sa se intoarca jigodie la Europa Libera pe $ ? 😉

  • Bine ati revenit in RSR, numai ca dictatorul are mustata acum.

 2. Inca o dovada ca am ajuns de rasul lumii!
  Abia astept raportul MCV.

 3. @scaraoțchi
  Vezi sa nu te alegi cu o tabara la „canal”, pentru ascultarea de posturi dusmanoase!

  • Exact asa spuneau si ”mentorii” tai atunci, si stii ce?- le-am dat cu flit de nu s-au vazut, ascultam ”in draci” cu antena legata de calorifer…Asta faceam, cand nu invatam pentru treapta…

 4. Un sonaj pe diaspora romaneasca:
  „La întrebarea privind cele mai mari trei probleme ale României, cele mai frecvente răspunsuri au fost: corupția (61,2%), clasa politică (37%), sistemul de învățământ, (25,9%), sistemul de sănătate (24,1%), infrastructura (11,2%), nivelul scăzut de trai (9,5%), lipsa oportunităților (7,75%), mentalitatea (7,75%) și situația economică (5,17%). ”
  Acestea ar trebui sa fie, in acesta ordine, PRIORITATILE Romaniei, dar nu se poate din cauza primelor 2, care reprezinta cercul vicios.

  • Cand am vazut ce frumos gandeste “diaspora”, pentru binele nostru, era cat p’aci sa fac pe ei de rusine!

  • Coruptia exista la toate nivelele din societate, nu doar in varf. Ceausescu sau Dragnea n-ar fi ajuns dictatori fara complicitatea societatii.

   Coruptia exista si la nivelele cele mai de jos ale societatii, in talpa societatii intruchipata de postacii patologici ai PSD – oameni saraci, needucati, manipulabili care slugaresc pentru partid desi nu vor vedea in veci milioanele de euro deturnate de Dragnea sau alti baroni PSD.

 5. Sa nu se supere astia pe noi si doamne fereste sa nu ne mai ia bani pe ciurucurile alea de avioane sau pe autostrazi fictive bechtel, de antidemocrati ce suntem!

 6. Sper să se păstreze spiritul „Europa Liberă”.

 7. .. poate se reia si metronomul duminical!!!!!!

 8. Da e o initiativa buna! Arata ca ne-am reintors de unde am plecat, condusi de o adunare de infractori. si de toti cei dinaintea lor.

  • Am visat frumos intre 2007 si 2017, acum sa ne trezim la realitate si sa ne vedem de drum, pentru ca realitatea romaneasca e patologica.

 9. Radio ? in zilele astea cand totul este TV ?! audienta tinde spre zero. Sper sa se reorienteze

 10. Iata si o veste buna.

 11. Da, Marcelica, in zece ani s-au cam dus dracului toate sperantele de stat european si cetateni europeni. In curand ne vom pune doar problema supravietuirii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.