G4Media.ro

Radicali islamiști, eliminați din serviciile de informații franceze/ Au existat 16 cazuri…

Radicali islamiști, eliminați din serviciile de informații franceze/ Au existat 16 cazuri în ultimii șase ani

Serviciile de informaţii franceze au exclus din structurile lor 16 persoane începând din anul 2014 ”pentru potenţiala radicalizare a lor sau a anturajului lor”, a anunţat marţi guvernul francez într-un comunicat citat de AFP,  transmite Agerpres.

Anunţul survine în urma concluziilor a două verificări încredinţate Inspecţiei serviciilor de informaţii (ISR), după ce pe 3 octombrie 2019 un informatician care lucra pentru Direcţia de Informaţii, Mickael Harpon, a ucis patru persoane în incinta prefecturii poliţiei din Paris.

Suspectat de radicalizare islamică, Harpon a înjunghiat mortal trei poliţişti şi un agent administrativ, fiind apoi împuşcat mortal.

Excluderea celor 16 persoane din serviciile de informaţii a fost însă efectuată înaintea acestui asasinat, niciun alt membru al acestor servicii nefiind de atunci îndepărtat din sistem.

În comunicatul său, guvernul de la Paris mai menţionează că a luat o serie de măsuri menite să consolideze securitatea internă a serviciilor de informaţii. ”Începând cu acest an, formarea iniţială şi apoi permanentă asupra primelor semne de radicalizare va fi sistematizată în cadrul serviciilor şi în cadrul academiei de informaţii”, se arată în text.

În ce priveşte recrutările, obţinerea unei autorizaţii privind accesul la informaţii cu caracter secret militar va fi obligatorie înaintea oricărei preluări a unei funcţii într-un serviciu de informaţii, iar ”interviurile prealabile atribuirii unui post vor fi mai bine sistematizate, mai bine formalizate şi completate de alte interviuri cu un psiholog şi ofiţer de securitate”, mai notează guvernul francez.

Foto: Sediul central al Directoratului General de Securitate Externă/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sacre bleu!

  2. Totusi acest aspect al infiltratilor islamisti in servicii a scăpat de sub control.
    Cred ca si in alte țări, pe unde su fost atentate revendicate de islamisti, a la fel.
    Ar trebui o reglementare, ceva, care sa ingradeasca accesul islamistilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.