G4Media.ro

Putin va discuta probleme strategice importante cu Xi Jinping în timpul vizitei…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin va discuta probleme strategice importante cu Xi Jinping în timpul vizitei în China, anunță ambasadorul chinez la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin va discuta probleme strategice importante cu președintele chinez Xi Jinping în timpul viitoarei sale vizite în China, a declarat vineri ambasadorul Beijingului la Moscova pentru agenția de știri de stat rusă TASS, citată de CNN.

„În cadrul summitului, liderii noștri vor discuta toate problemele actuale și cheie ale cooperării bilaterale, precum și interacțiunea noastră strategică pe arena internațională. Acest lucru este foarte important”, a declarat Zhang Hanhui.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că datele vizitei lui Putin în China au fost stabilite, dar nu au fost anunțate.

La 20 septembrie, în timpul unei întâlniri cu oficiali chinezi, Putin a declarat că a acceptat cu plăcere invitația lui Xi de a vizita China în octombrie pentru Forumul Belt and Road.

Rusia și China au salutat recent cooperarea lor înainte de vizita lui Putin la Beijing. În timpul unei întâlniri care a avut loc luni la Moscova, diplomații de top din Rusia și China au discutat despre consolidarea cooperării lor internaționale.

Cele două țări vor continua „activitatea bine coordonată” la Adunarea Generală a ONU (AGONU) și la alte summituri și reuniuni la nivel înalt, i-a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov omologului chinez în vizită, Wang Yi, în remarcile de deschidere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vor imparti saracia si drojdia.