G4Media.ro

Putin susţine că a crescut numărul atacurilor cibernetice împotriva Rusiei comise de…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin susţine că a crescut numărul atacurilor cibernetice împotriva Rusiei comise de „structuri de stat” străine: „Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că numărul atacurilor cibernetice asupra Rusiei comise de „structuri de stat” străine a crescut de mai multe ori şi că Moscova va trebui să-şi consolideze apărarea cibernetică reducând riscul de a utiliza software şi hardware de peste hotare, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Site-urile mai multor companii de stat şi site-uri de ştiri s-au confruntat cu atacuri informatice sporadice după ce Rusia şi-a trimis forţele armare în Ucraina pe 24 februarie, adesea pentru a difuza informaţii care contrazic linia oficială a Moscovei privind conflictul.

„Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei”, a afirmat Vladimir Putin, adăugând că media şi instituţiile financiare au fost vizate.

„Atacuri grave au fost lansate asupra site-urilor oficiale ale agenţiilor guvernamentale. Tentativele de a accesa ilegal reţelele corporatiste ale unor companii ruse de vârf sunt de asemenea mult mai frecvente”, a spus el.

Într-o întâlnire cu Consiliul de Securitate, Putin a apreciat că Rusia va trebui să-şi amelioreze securitatea informaţiei în sectoare cheie şi să treacă la folosirea de tehnologie şi echipament domestice.

Moscova încearcă de multă vreme să-şi amelioreze infrastructura internă de internet, deconectându-se chiar de la reţeaua globală de internet în timpul unor teste de vara trecută.

Totuşi, barajul fără precedent de sancţiuni occidentale impuse în replică la campania militară a Rusiei din Ucraina a sporit presiunea de a creştere rezilienţa sistemelor IT ale ţării, notează Reuters.

Sursa foto: Kremlin.ru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Rusia trebuie distrusă, să nu mai poată invada vreodată pe nimeni.

 2. Nu mai bine cumpărați voi servere din China?

 3. Folosesc calculatoare mecanice, destele.

 4. De fapt stirea adevarata este „a crescut numărul atacurilor cibernetice comise de Rusia împotriva unor „structuri de stat” străine

 5. Numiti-o Ziua Recoltei! Sper sa aveti parte de multe astfel de evenimente

 6. Asta-i buna! Batausul striga „nu da la operatie!”

 7. Si voi atacati de ani de zile, je.gu.rilor, era timpul sa se dea drumul la caini pentru voi.

 8. Sintagma „Putin spune” e cel puțin exagerata,corect e Putin spune într-o înregistrare de acum o săptămână sau Putin SPUNEA când era conștient.
  Panseluțele sovietice sunt ofensate că li se întâmplă lor ce au făcut ei lumii civilizate ani de zile? Asta e cea mai tare răzbunare,pățesc acum tot ce au făcut ei altora,numai că statul lor din carton presat nu le poate duce,nasol….

 9. Pai nu va laudati voi cum va deconectati de la Internetul asta nazisto-capitalist? Aveti o foarte buna ocazie sa o faceti. Nu o sa planga nimeni (nimeni cu mai mult de un neuron) dupa propaganda voastra. A, stai, ca daca va deconectati, adio propaganda. Nasol.