G4Media.ro

Putin semnează noi legi prin care este condamnată discreditarea voluntarilor și mercenarilor…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin semnează noi legi prin care este condamnată discreditarea voluntarilor și mercenarilor care luptă în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă o nouă lege care interzic „discreditarea” și răspândirea de „știri false” despre voluntarii și mercenarii care participă la războiul din Ucraina, relatează CNN.

Concret, președintele Rusiei a modificat codul penal privind răspândirea de „falsuri” în legătură cu forțele armate ruse, extinzând legea pentru a se aplica și voluntarilor și mercenarilor, pedeapsa maximă fiind de până la 15 ani de închisoare.

Putin a semnat, de asemenea, o lege care interzice discreditarea participanților la așa-numita „operațiune specială” – eufemismul Rusiei pentru invazia la scară largă – inclusiv a voluntarilor, potrivit decretului publicat pe portalul oficial de informații juridice al țării.

Încălcările acestei legi sunt pasibile de o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare.

Noua lege vine în contextul în care luptătorii wagnerieni au devenit infanteria principală a ofensivei rusești din estul Ucrainei.

Mai multe despre Wagner: Antreprenorul militar privat este condus de oligarhul Evgheni Prigojin, care a fost foarte vizibil pe linia frontului în ultimele săptămâni – și care s-a grăbit să revendice meritele pentru progresele rusești. Luptătorii Wagner au fost puternic implicați în cucerirea orașului Soledar, care se află la câțiva kilometri nord-est de Bahmut, și a zonelor din jurul acestuia.

La începutul războiului Rusiei în Ucraina, anul trecut, autoritățile ruse au restricționat accesul la publicațiile de știri, inclusiv la BBC Rusia, Radio Liberty și Meduza, cu sediul în Letonia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trebuie ca sunt cu moralul la pamant si sa ii mai vorbesti si de rau se sinucid inainte de a lua un glont, toti sunt rahatiti pe ei.