G4Media.ro

Putin pune la îndoială legitimitatea lui Zelenski în lipsa alegerilor în Ucraina

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin pune la îndoială legitimitatea lui Zelenski în lipsa alegerilor în Ucraina

Întrebat despre lipsa intenţiilor de organizare a alegerilor prezidenţiale în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a pus la îndoială vineri legitimitatea politică a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters, transmite Agerpres.

În Ucraina este în vigoare legea marţială, ca urmare a invaziei ruse declanşate în februarie 2022. Luna aceasta, când se încheie în mod normal mandatul prezidenţial al lui Zelenski, nu vor fi organizate alegeri; Kievul şi aliaţii săi consideră că decizia de a nu organiza scrutinul este corectă în vreme de război.

Putin, reales în martie pentru un mandat de şase ani, a apreciat într-o conferinţă de presă în timpul vizitei pe care o face în China că legitimitatea lui Zelenski este pe cale să devină o problemă care trebuie rezolvată de Curtea Constituţională a Ucrainei şi de sistemul politic ucrainean.

Preşedintele rus a afirmat că această chestiune contează pentru Rusia, deoarece ar dori ca orice acord cu Ucraina pe viitor, în privinţa războiului, să fie semnat de persoana care trebuie. „Dacă se ajunge la semnare de documente, ar trebui să semnăm astfel de documente într-un domeniu atât de vital alături de autorităţile legitime”, a spus Putin.

El a fost ales preşedinte a cincea oară în urma unui scrutin pe care Statele Unite nu îl consideră liber şi corect – comentarii respinse de Rusia, reaminteşte Reuters. Incluzând mandatele de prim-ministru din 1999-2000 şi 2008-2012, el se află la putere de aproape 25 de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Daca se ajunge la semnare de documente…., pune presiune China pe voi? China e interesata sa faca afaceri cu Europa si America, de la rusi doar primește aproape pe gratis gaze… 😂

    • Ce simplă e viața pentru unii atunci când le știu pe toate. Ba mai pot chiar și râde de restul lumii