G4Media.ro

Putin mulțumește militarilor ruși pentru „eliberarea” regiunii Lugansk

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Putin mulțumește militarilor ruși pentru „eliberarea” regiunii Lugansk

Președintele rus Vladimir Putin a felicitat trupele rusești pentru „eliberarea” regiunii Lugansk, în estul Ucrainei, în Donbas, potrivit BBC.

Într-o întâlnire televizată cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, Putin a afirmat că trupele implicate în operațiune trebuie să se odihnească, dar restul unităților militare trebuie să continue lupta.

Putin a acordat, de asemenea, titlul de „Erou al Rusiei” pentru doi generali în urma cuceririi regiunii.

Rusia a anunțat duminică că a preluat controlul integral asupra regiunii Lugansk, după ce a capturat orașul de importanță strategică Lisiceansk.

Moscova a declarat că „operațiunea militară specială” – așa cum numește invazia din Ucraina – este menită să „elibereze” estul Ucrainei de „naționaliștii ucraineni”. Regiunea estică a fost în centrul acțiunii sale militare după ce încercările inițiale de a prelua controlul asupra capitalei Kiev au eșuat.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. rectifiare: Putin multumeste carnii de tun ca i-a asigurat tronul de dictator, asemenea, ca i-a asigurat resursele de Li furate de la o tara vecina!

  2. 🖕 pentru Putin si violatorii lui! 🤮

  3. Au eliberat zona de ucraineni nationalisti, ucraineni simplu, blocuri, case, poduri, strazi, retele de utilitati si in curand o vor „elibera” si de toate resursele existente pe care le vor lua cu japca.