G4Media.ro

Putin, la aniversarea a 80 de ani de la încheierea bătăliei de…

Sursa Foto: Kremlin.ru

Putin, la aniversarea a 80 de ani de la încheierea bătăliei de la Stalingrad: Este de necrezut, dar adevărat. Suntem din nou amenințați de tancurile germane Leopard / Nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem mijloacele de a răspunde. Nu se va limita la utilizarea de echipamente blindate

Vladimir Putin a comparat invazia Rusiei în Ucraina cu lupta împotriva Germaniei naziste, într-un discurs ținut cu ocazia aniversării a 80 de ani de la încheierea bătăliei de la Stalingrad.

Citând decizia Germaniei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina, el a afirmat că istoria se repetă, transmite BBC.

„Este de necrezut, dar adevărat”, a spus el. „Suntem din nou amenințați de tancurile germane Leopard”.

Germania este una dintre numeroasele țări care ajută Ucraina să își apere teritoriul.

Rusia și-a lansat invazia sângeroasă, la scară largă, în urmă cu aproape un an, ceea ce a determinat țările occidentale să trimită arme și ajutoare guvernului de la Kiev.

Vorbind la Volgograd – numele modern al Stalingradului – dl Putin a lăsat să se înțeleagă că ar putea căuta să treacă dincolo de armele convenționale.

„Cei care speră să învingă Rusia pe câmpul de luptă nu înțeleg, se pare, că un război modern cu Rusia va fi foarte diferit pentru ei”, a declarat liderul în vârstă de 70 de ani. „Nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem mijloacele de a răspunde. Nu se va limita la utilizarea de echipamente blindate. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să detalieze comentariile dlui Putin, dar a declarat reporterilor că „pe măsură ce noi arme sunt livrate de către Occidentul colectiv, Rusia va folosi mai mult potențialul său de a răspunde”.

Dl Putin s-a aflat la Volgograd pentru a marca aniversarea sfârșitului bătăliei de la Stalingrad, conflictul din Al Doilea Război Mondial în urma căruia armata sovietică a capturat aproape 91.000 de soldați germani și a schimbat cursul războiului.

Peste un milion de oameni au pierit în această bătălie – cea mai sângeroasă din cel de-al Doilea Război Mondial.

De-a lungul războiului din Ucraina, dl Putin a încercat în mod fals să prezinte invazia Rusiei ca pe o luptă împotriva naționaliștilor și naziștilor – despre care pretinde că sunt la conducerea guvernului de la Kiev.

Și a revenit la această temă pe tot parcursul discursului său.

„Acum, din păcate, vedem că ideologia nazismului, deja în forma sa modernă, în manifestarea sa modernă, creează din nou amenințări directe la adresa securității țării noastre”, a spus el.

„Din nou și din nou trebuie să respingem agresiunea Occidentului colectiv”.

Dar el a jurat că, deși este „incredibil, dar adevărat” că Rusia este din nou amenințată de tancurile germane, Moscova are un răspuns pentru orice țară care o amenință.

Volgograd a fost redenumit temporar Stalingrad pentru această zi pentru a marca ocazia, iar la începutul acestei săptămâni a fost dezvelit un nou bust al fostului lider sovietic Iosif Stalin.

Stalin – care a condus Uniunea Sovietică între 1924 și moartea sa în 1953 – a fost acuzat că a orchestrat o foamete în Ucraina între 1932 și 1933.

Evenimentul – numit Holodomor de către ucraineni – a ucis aproximativ 5 milioane de persoane și a fost recunoscut ca genocid la începutul acestei săptămâni în Bulgaria.

De asemenea, dl Putin a depus flori la mormântul mareșalului sovietic care a supravegheat apărarea orașului și a vizitat principalul complex memorial, unde a ținut un moment de reculegere pentru cei care au murit în luptă.

Între timp, mii de locuitori din Volgograd s-au aliniat pe străzile orașului pentru a asista la o paradă militară.

În timp ce avioanele zburau pe cer, tancuri moderne și din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au rulat prin centrul orașului. Unele dintre vehiculele moderne erau marcate cu litera Z, care a devenit simbolul invaziei Rusiei.

Presa locală a raportat că guvernatorul regional Andrey Bocharov – care l-a însoțit pe dl Putin la complexul memorial – nu a participat la paradă. El nu a mai fost văzut din 24 ianuarie, ceea ce a dus la speculații că se izola înainte de întâlnirea cu președintele.

În altă parte, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că Rusia se pregătește să se „răzbune” pe Occident pentru ajutorul acordat Ucrainei.

„Acum, Rusia își concentrează forțele. Știm cu toții acest lucru. Se pregătește să încerce să se răzbune, nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva unei Europe și a unei lumi libere”, a declarat Zelensky la Kiev.

Vorbind alături de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dl Zelensky a declarat că Rusia „crește ritmul de adaptare la sancțiuni” și a îndemnat liderul UE să impună restricții suplimentare asupra economiei rusești.

Ulterior, adresându-se prin videoconferință la Micul dejun național de rugăciune din SUA, dl Zelensky i-a mulțumit președintelui Biden pentru sprijin și a stabilit ca obiectiv al forțelor ucrainene să învingă invazia rusă în următorul an.

„Trebuie să facem tot ce putem împreună pentru ca anul viitor – în prima joi din februarie – să ne putem ruga pur și simplu cu mulțumire pentru salvarea obținută de la rău”, a declarat dl Zelensky.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

 1. Delirium tremens obisnuit a la Putin si mulgere de simboluri pana la lesin a celui de-al 2-lea RM ( partile care convin Rusiei ).

 2. Moooie ruzia, moooie Eugen, moooie toți fanii lui putin

 3. Nu-mi este clar de ce acest individ crede că el poate folosi arme nucleare.

  După mintea lui, el va pregăti rachetele și americanii vor fi simpli spectatori 😂

  • China a ordonat Rusiei să nu folosească arme nucleare, iar rușii, fiind născuți să fie sclavi, se conformează. Patetic.

  • @Florin

   Ia cu el și rachetele în bunker?

   Mi se pare o mare prostie amenințările lui Putin. NATO urmărește toate navele și toate submarinele pe care le au. Știu toate locațiile unde au rachete și au oameni infiltrați în multe instituții rusești.

   Cum își imaginează el că NATO va fi doar un simplu spectator la pregătirile de lansare a rachetelor? 😂

  • @Florin nu vrea nimeni sa dezmembreze Rusia, mai minti mult rusnac propagandist, daca vroia cineva cu adevarat sa il omoare pe Putin si pe ai lui era mort de mult timp, amenintari de asta sunteti buni, duda mica, nucleara mare care oricum n-aveti tupeu sa le lansati pt ca va pica direct in cap, natie de luzari fara viitor.

  • @Florin da, ma, la Kiev sunt, trimite-o pe m..a-ta sa imi faca un mumu ca la carte, sa spui ca am rublele facute sul, ca sa i le bag direct in cooor.

  • Florin toata lumea stie ca esti troll rus 👍

   Posteaza in continuare, fa pr0paganda oricum nimeni nu se uita la pr0paganda ta ieftina, nu aveti nici-un rezultat, nu da nimeni doi bani pe tine, atragi numai injurii, intra toti sa rada de tine, te agiti degeaba trollache👍🤣

 4. Trebuie să fii patologic să spui că Kievul e oraș german. Și vă chinuiți din august 2022 să capturați orășelul Bahmut, sunteți incompetenți.

 5. du-te mai tata la culcare

 6. @Florin discurs de luzar mincinos si propagandist, exact ca tine rusnacule, din gura sunteti tari, pe teren varza.

 7. Vaccinați și cu slava Ucraina în bot! Mă prost.ti.i dreacu.u, îl oupati pe Puțin în c…r cu Biden și Co. cu tot.

  • @Gandalf stfu luzar rusnac, propagandist si fara viitor, Kiev cucerit in 3 zile, bwahahaha, Rusia penitenciar in aer liber. Lasa ca voi rusnacii beti apa sfintita dupa ce si-a spalat Chiril oole in ea, de aia suferiti de r..etard sever.

  • Oare cum se face ca aurolacii se dau intotdeauna de gol!
   Sa fie oare din cauza spumelor de fanatism induse de un escroc pe anumite teme care sa ii dea mereu de gol?

 8. @florin – jet de aici ma vierme sovietic cu discursul tau de învingător cu tot. Ce n-as da sa imi spui discursurile astea ale tale in față, sa te văd atunci!

 9. Mirositi si voi?… Nu! Mirosul asta de kk e miros de „iar ne ameninta voalat cu razboiul nuclear”.
  Gen – daca nu ma lasati sa fur teritorii va dau cu rachete nucleare.

  Bon. Rusia trebuie sa piarda, sa isi retraga toate trupele din Ucraina – teritoriul recunoscut ONU.
  Pana atunci nu va fi pace. E clar.

 10. Discurs de casă de nebuni. El vede naziști din cauză că nu-și ia pastilele la timp.

 11. Nazov !

 12. Bandera !

 13. Moscoviții la cuțite !

 14. Mai vrei? Mai am încă 20, tu? SLAVĂ PĂCII !

 15. 500 000 de mii de copii irakieni au meritat( în Irak), Madeleine Jana Korbel Albright, nascută Marie Jana Körbelová, marea coțofană a declarat asta , tu ai primit vreun refugiat sirian?

  • Cât îl costă pe statul român cazarea, masa, asigurările medicale, tratamentul TBS-iștilor, șederea ocraineenilor pe la noi? Israelul nu le mai plătește nimic, noi? Păi toată elita UE e pe la Kiev, de ce freacă menta p-aci incorporabilii?

  • Scuze, TBC-iști , adică ofticoși !

 16. Trist postacule @Florin ca trebuie sa arzi lampa mai mult acuma pentru un singur sul de hartie igienica, rubla nu mai valoreaza nici cat cotorul sulului =))