G4Media.ro

Putin îl scoate pe Kim la o plimbare cu o limuzină rusească…

Wikipedia, kremlin.ru

Putin îl scoate pe Kim la o plimbare cu o limuzină rusească Aurus, după ce-i face cadou una / Inspirată de limuzina sovietică ZIL, este maşina prezidenţială oficială rusească

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a plimbat miercuri pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un cu o limuzină de lux rusească Aurus, după ce i-a făcut cadou una, relatează Reuters, transmite News.ro.

Această escapadă a avut loc după ce cei doi au semnat un acord care consolidează cooperarea militară şi prevede un angajament de ajtor reciproc în cazul unui atac.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea rusă de stat, Putin sare la volanul limuzinei blindate negre – maşina prezideţială oficială rusească – şi Kim aşezat  pe locul pasagerului.

Maşina apare apoi apoi rulând pe un drum ce şerpuieşte printr-un parc şi se opreşte.

Un coreean într-un costum şi purtând mănuşi albe îi deschide uşa lui Kim şi dă fuga la portiera lui Putin.

Putin şi Kim apar apoi mergând împreună şi discutând pe o potecă într-o zonă împădurită şi un bărbat, probabil un bodyguard, mergând în urma lor.

Kim este considerat un pasionat al automobilelor, iar un colaborator al lui Putin a anunţat miercuri că liderul rus i-a oferit cadou o limuzină rusă Aurus gri.

Putin i-a dat o primă limuzină Aurus în februarie, anunţau atunci cele două ţări, ceea ce înseamnă că în prezent deţine cel puţin două.

Aurus Senat, în stil retro, inspirată de limuzina sovietică ZIL, este maşina prezidenţială oficială rusească, iar Putin a condus una, cel mai recent, la ceremonia de învestire, la Kremlin, în mai.

În timpul vizitei lui Kim în Extremul Orient rus, în septembrie, Putin i-a arătat una dintre aceste limuzine. Ei au stat atunci alături, pe bancheta din spate, părând s-o aprecieze.

Kim deţine o colecţie largă de vejicule de lux, probabil introduse prin contrabandă în ţară, în contextul în care rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic exportul de produse de lux în Coreea de Nord.

Dictatorul a fost văzut la bordul unei limuzine Maybach, mai multor Mercedes, unui Rolls-Royce Phantom şi unui vehicul utilitar sport Lexus.

Un oficial rus de rang înalt declara că Rusia urmează să înceapă să producă mașini de lux Aururs într-o fostă fabrică Toyota, la Sankt Petersburg,

Potrivit agenţiei ruse de analiză Autostat, 40 de maşini marca Aurus au fost vândute de Rusia de la începutul acestui an.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...