G4Media.ro

Putin dă atacul la Telegram, serviciul de mesagerie criptat utilizat în toată…

Putin dă atacul la Telegram, serviciul de mesagerie criptat utilizat în toată lumea

Agenţia guvernamentală rusă de supraveghere a pieţei comunicaţiilor Roskomnadzor a introdus vineri o acțiune în justiție pentru interzicerea în ţară a serviciului de mesagerie criptată Telegram, potrivit unui comunicat al instituţiei. În urmă cu două săptămâni, agenţia ceruse dezvoltatorilor aplicaţiei Telegram accesul la datele clienţilor, dar fondatorul Pavel Durov a refuzat.

Astfel, vineri 6 aprilie, Roskomnadzor a cerut în instanță, la Tribunalul raional din Taganka, Moscova, limitarea accesului pe teritoriul Rusiei la serivciile de Internet Telegram Messenger.

Telegram este considerat unul dintre cele mai sigure sisteme de mesagerie online, având utilizatori în toată lumea.
Mişcarea de interzicere se înscrie în tendinţa tot mai accentuată a Kremlinului de a controla comunicaţiile electronice şi online.

Pavel Durov, fondatorul Telegram, a trecut deja printr-o experienţă dureroasă cu autorităţile ruse. El a fondat şi reţeaua socială VKontakte, cea mai populară din Rusia, dar a fost forţat de oamenii din jurul lui Putin să o vândă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. telegram este un proect kgb’ist de spionare iar Pavel Durov e si el un agent kgb, toata istoria aceasta cu fugirea lui din tara este o inscenare. kaspersky si telegram sunt 2 programe spion care aduna date confedentiale de la utilizatorii sai care mai pot fi numiti „idiotii utili a lui v.putin”.
    de exemplu cind a fost rascoala din Iran acuma citeva luni in urma, telegram a fost inchis, adica cei din Iran „i-au rugat” pe kgb’isti sa inchida telegramul, ceea ce a si fost facut.