G4Media.ro

Putin ar fi anulat conferința de presă anuală – presa rusă /…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin ar fi anulat conferința de presă anuală – presa rusă / ISW: Amânarea „ilustrează și mai mult declinul” președintelui rus

Președintele rus Vladimir Putin trebuia să țină conferința sa anuală de presă luna aceasta, dar noi relatări din presa rusă sugerează că a ales să o amâne cu câteva luni, potrivit Sky News.

Publicația rusă de știri Kommersant a citat surse din cadrul Kremlinului care au declarat că aceasta ar putea fi amânată până în noiembrie sau decembrie.

Acestea spun că întâlnirea anuală a liderului rus cu jurnaliștii este amânată până când „situația militară rusă va fi mai stabilă”.

Cu toate acestea, sursa ar fi declarat că aceste date sunt preliminare și că președintele rus ar avea ca obiectiv organizarea evenimentului înainte de alegerile prezidențiale din martie 2024.

Analiștii de la think-tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au evaluat anterior că acesta va organiza probabil conferința de presă la începutul acestei luni, după ce forțele rusești au capturat Bahmut – dar spun că amânarea acesteia „indică faptul că Kremlinul ar putea percepe captura Bahmut ca pe o victorie informațională insuficientă pentru a compensa situația militară rusă instabilă în general în Ucraina”.

Experții adaugă că amânarea „ilustrează și mai mult declinul lui Putin, de la un lider aparent implicat și puternic la unul mai des descris ca fiind implicat minuțios în mici proiecte de infrastructură”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...