G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, condamnat în Rusia la şase ani…

Sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, ”pentru apărarea terorismului”

Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict pronunţat în lipsă, a informat agenţia de presă RIA, citat de News.ro.

Meta însăşi este desemnată o organizaţie extremistă în Rusia, iar platformele sale de socializare Facebook şi Instagram au fost interzise în ţară din 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu. Stone, directorul de comunicare al Meta, nu a putut fi contactat imediat.

Interfax a citat-o pe avocata inculpatului, Valentina Filippenkova, care a spus că sentinţa va fi atacată cu recurs.

”Am cerut achitarea”, a spus ea.

Ministerul de Interne al Rusiei a deschis o anchetă penală asupra lui Stone la sfârşitul anului trecut, fără a dezvălui acuzaţii specifice.

RIA a citat anchetatorii spunând că Stone a publicat comentarii online care apărau ”acţiuni agresive, ostile şi violente” faţă de soldaţii ruşi implicaţi în ceea ce Moscova numeşte ”operaţiunea sa militară specială” în Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...