G4Media.ro

Pui de leu, ţinut în captivitate într-o gospodărie din Rădăuţi / Proprietarul…

Sursa: News.ro

Pui de leu, ţinut în captivitate într-o gospodărie din Rădăuţi / Proprietarul l-ar fi luat pentru fiica sa

UPDATE 18.08 ora 10.30

Bărbatul care deținea puiul de leu le-a spus celor de la poliție că a luat animalul pentru a satisface un moft al fiicei sale, și l-a ”împrumutat” doar pentru câteva zile. Acesta a negat că a cumpărat leul de pe piața neagră, relatează Monitorul de Suceava.

Poliția Animalelor a demarat cercetări, încercând să stabilească dacă există și fapte de natură penală în acest caz.

Una din primele constatări ar fi că puiul de leu provine de la Colțul Zoologic de la Ilișești, de unde au mai fost vândute feline pe piața neagră.

De altfel, puiul de leu a fost preluat de la Rădăuți și dus chiar la Colțul Zoo de la Ilișești.  Leul a fost oferit fără nici o formă legală, la o vârstă la care nici nu putea fi înstrăinat de mama sa. Nu există dovezi că leul a fost vândut, proprietarul putând să declare de altfel că doar l-a împrumutat pentru câteva zile.

Ancheta din acest caz este în plină desfășurare și implică mai multe autorități care sunt însă încurcate de faptul că prevederile legale pentru astfel de cazuri sunt în număr redus și ambigue.

Știrea inițială:

Un pui de leu ţinut în captivitate într-o gospodărie din Rădăuţi a fost găsit de comisarii Gărzii de Mediu, care au făcut un control în urma unei sesizări. Au fost aplicate două amenzi în valoare de 25.000 de lei, transmite News.ro

”În urma unei sesizări înregistrate la G.N.M.-C.J. Suceava, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un control la domiciliul unei persoane fizice din municipiul Rădăuţi, constatându-se că aceasta deţine ilegal în captivitate un pui de leu din specia Phantera Leo, încălcându-se prevederile O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului”, a transmis, miercuri seară, Garda de Mediu Suceava.

Sursa citată a precizat că pentru neconformităţile constatate s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.000 lei.

”Totodată, au fost stabilite măsuri în vederea remedierii deficienţelor constatate”, a mai transmis sursa citată.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. In Romania ar fi de bun simt interzicerea comercializarii animalelor de orice fel (mai ales „de companie”)… de comercializarea de automobile sa nu mai vorbim… probabil ca s-ar merita si inchiderea serviciilor de telefonie mobila… cine isi bate joc, nu merita… iar cine nu-si bate joc, sa remedieze problema celor care-si bat joc.

  2. Țăranul needucat🤢🤢🤢🤢🤢 o carte nu i-ar fi luat lu fii-sa să îi satisfacă un moft!
    Vai de steaua noastră cu așa nulități. 🤮