G4Media.ro

Publicație maghiară: O aeronavă Tarom a suferit o pană la una din…

Sursa: Airportal.hu

Publicație maghiară: O aeronavă Tarom a suferit o pană la una din roți în momentul aterizării la Budapesta / Nu au existat răniți în timpul incidentului

Aeronava ATR 72-600 a companiei Tarom a suferit o pană în timpul aterizării la Budapesta, una dintre pistele aeroportului a fost închisă până la ora 22:00, nu au fost raportate răniți, transmite Airportal.hu

  • UPDATE 21.55 Și publicația boardingpass.ro confirmă incidentul și anunță că Tarom va trimite alt avion care va prelua pasagerii cursei Budapesta-București. Aceștia ar urma să decoleze la ora 23.30 și vor ajunge la București cu o întârziere de aproximativ cinci ore.

Aeronava ATR 72-600 cu numărul de înmatriculare YR-ATL, care opera zborul RO 237 al companiei Romanian Airlines, a sosit pe Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din București duminică, la ora 18:21.

Potrivit informațiilor furnizate de AIRportal.hu, în timpul sau după aterizarea pe pista 31R (pista 2), anvelopa stânga a trenului principal de aterizare al aeronavei a suferit o pană.

În urma aterizării, aeronava a reușit să părăsească pista pe una dintre căile de rulare, însă echipajul a raportat ulterior controlului de trafic aerian că nu mai poate continua rularea și a solicitat asistență tehnică.

În urma incidentului, pista respectivă a fost închisă, iar la aeronavă au fost chemați și pompierii instalațiilor aeroportului și serviciile competente.

Ca răspuns la o solicitare a AIRportal.hu, Aeroportul din Budapesta a precizat că duminică seara, la ora 18:21, pneurile unei curse Tarom de la București la Budapesta s-au deteriorat după aterizare, ieșind de pe pistă, iar avionul s-a oprit pe o cale de rulare a pistei 2. În prezent, aeronava este imobilizată.

Nu au existat răniți în timpul incidentului, iar cei 71 de pasageri și 4 membri ai echipajului aflați la bord sunt transportați cu autobuzul la clădirea terminalului.

Cauza problemei tehnice este încă în curs de investigare.

Pista 2 va rămâne închisă până duminică seara la ora 22.00, în timp ce pista 1 va fi utilizată pentru traficul aerian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „a sosit pe Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din București duminică, la ora 18:21.”
    Parca numai strainii incurcau Budapesta cu Bucurestiul, acum si noi?

  2. Sigur a pus mustaciosul ala de Pisti niste cuie pe pista. Sa-si rupa rumanii cauciucurile.

  3. A uitat să precizeze că apelurile sunt video și că ii dor mâinile de atâta vorbit. Și ziceam că Dăncilă e praf, dar cu ăștia se bate recordul.

  4. Dacă s-a întâmplat la aterizare înseamnă că pista nu a fost curățită cum trebuie.