G4Media.ro

PSD strânge legăturile cu investitorii arabi: memorandum cu o companie deținută de…

PSD strânge legăturile cu investitorii arabi: memorandum cu o companie deținută de emiratul Dubai, ținta e Portul Constanța

Premierul Viorica Dăncilă participă duminică seară la ceremonie de semnare a unui Memorandum de înțelegere între compania guvernamentală din Dubai DP WORLD și Ministerul Transporturilor, în marja evenimentului având și o cină de lucru cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, potrivit unui anunț al guvernului. Guvernul PSD continuă astfel strategia de apropiere de investitorii din lumea arabă, în paralel cu ignorarea fondurilor europene.

Compania DP WORLD, deținută de emiratul Dubai, este unul dintre marii operatori portuari din Constanța.

În luna februarie, compania DP World Constanța a semnat reînnoirea contractului de concesiune cu Administrația Porturilor Maritime Constanța pe 30 de ani, până în anul 2049. Obiectul concesiunii îl reprezintă cel mai mare terminal de containere din portul Constanța, deținut de firma din Dubai.

În octombrie 2018, Dăncilă a efectuat o vizită în Dubai, unde s-a întâlnit cu același Sultan Ahmed Bin Sulayem. Cei doi oficiali ”și-au exprimat dorința de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state, accentul fiind pus pe cooperarea sectorială în domenii precum energie, agricultură, investiții, securitatea infrastructurii critice, turism și situații de urgență”, potrivit unui comunicat de la acel moment al guvernului.

Mai mult, Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem au discutat despre crearea unui parteneriat economic extins între cele două guverne.

Reamintim că anul trecut o altă companie guvernamentală din Emiratele Arabe Unite a cumpărat, cu aprobarea tacită a guvernului Dăncilă, cea mai mare fermă agricolă din România – Insula Mare a Brăilei. Guvernul putea bloca tranzacția, dat fiind că terenul operat este concesionat de statul român.

La acel moment, compania Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila. Agricost, deținută până la acel moment de fermierul Constantin Duluțe, are în concesiune de la statul român circa 50.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei până în anul 2032. Tranzacția va face ca cea mai mare fermă din România să fie controlată de o companie străină, deținută de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, unul dintre liderii politici din Emiratele Arabe Unite.

Premierul și președintele PSD au spus în repetate rânduri că își doresc investiții și parteneriate economice în lumea arabă, Dăncilă făcând anul trecut câteva vizite oficiale în zonă. În paralel, guvernul ignoră fondurile europene gratuite, Comisia Europeană avertizând oficial că Bucureștiul nu depune proiecte pentru finanțare.

Foto: Viorica Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem în octombrie 2018 (sursa: gov.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Nu-l opreste nimeni?

  • Cine să-i oprească? Putem să-i oprim eu, tu și alții vreo 3-4 milioane ca noi dacă votăm oameni cu creier în fruntea țării.

  • Daca tot votati cu PSD, nu, nu-i opreste nimeni.

   Romanii sunt hoti si vor hoti la conducerea tarii.

  • Guvernantii nostri sunt impotriva vestului, dar agreeaza investitorii arabi…oare de ce?
   Si pentru ei se va aplica taxa pe lacomie?

 2. Numai Cel de Sus, noi nu suntem în stare…!

 3. Noi nu ne vindem țara, o dăm pe gratis în schimbul unei șpăgi…nu luam fonduri UE, să facem și noi ceva că sa dovedim că suntem patrioți (sîc), o dăm pe mâna altora să o stoarcă.
  Acum străinii nu mai sunt răi, Veorika nu mai e patrioata, e patrihoață
  In loc sa ne ducă spre Vest, acolo unde aspiră românii, ne duc înapoi spre est și spre țările arabe, că acolo banii nu sunt controlați decât de mafie…au distrus orașul Constanța, au părăginit un oraș care putea sa fie unul dintre cele mai frumoase și mai dezvoltate din Europa..cazinoul sta sa cada, simbolul prăbușirii întregului oraș

  • Aia e pentru fraieri. De fapt, ei au nevoie ca de aer de ceva cash. Inteligență ioc, se tem că vor ajunge acolo unde le este locul, la groapa de gunoi

 4. Nu exista ‘statul Dubai’. Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite (UAE) . Mai multa atentie la redactarea stirilor, va rog. Am pretentii ridicate in ceea ce priveste continutul si profesionalismul acestei platforme!

 5. Nu de spaga este vorba, ci de un loc unde pot fugi, fara frica ca vor fii expulzati…parerea mea.

 6. PSD ne vinde pe bani marunti, oare stie cineva ce mai vind astia ? guvernarea urmatoare va trebui sa gaseasca toata aceste contracte si la anuleze ca tara si bugetul nu cistiga nimic din ele dar este obligata sa concisioneze teritorii imense, intrebarea e cum se face ca psd-ul vinde tara din numele cetatenilor ? ei vor vinde tot ce pot si vor fugi cu banii iar tara va raminea de izbeliste, asta si este scopul lor, de asta ei au fost pusi in guvern/parlament/ccr