G4Media.ro

PSD solicită UDMR să renunţe la propunerile neconstituţionale privind acordarea diferențiată a…

PSD solicită UDMR să renunţe la propunerile neconstituţionale privind acordarea diferențiată a alocației pentru copii în funcție de venitul familiei / Un fost ministru pesedist al muncii avea aceleași planuri în urmă cu șase ani

PSD solicită UDMR să se opună intenţiei PNL şi USR-PLUS de amânare a majorării alocaţiilor prevăzută pentru data de 1 iulie 2021 şi să militeze pentru respectarea legislaţiei în vigoare. PSD a avut însă intenții similare în 2015. Fostul ministru al muncii, Rovana Plumb, a întrebat Curtea Constituțională dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poată fi acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile unei familii.

„PSD solicită UDMR să renunţe la propunerile neconstituţionale privind alocaţiile pentru copii şi să se concentreze pe punerea în aplicare a legilor în vigoare. În acest sens, UDMR ar trebui să se opună intenţiei PNL şi USR-PLUS de amânare a majorării alocaţiilor prevăzută pentru data de 1 iulie 2021 şi să militeze pentru respectarea legislaţiei în vigoare şi a promisiunilor făcute de toate partidele din arcul guvernamental înainte de alegeri. Dacă UDMR nu reuşeşte acest lucru în cadrul Coaliţiei de guvernare, atunci trebuie să voteze proiectul de lege pe care PSD îl va depune joi în Parlament cu privire la mai multe măsuri adresate familiilor cu copii, printre care se află şi creşterea alocaţiilor la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pe lună”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de PSD.

Potrivit sursei citate, PSD reaminteşte că, prin Decizia 277/2006, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională acordarea diferenţiată a alocaţiilor pentru copii, admiţând în acest sens o excepţie de neconstituţionalitate, întrucât „norma constituţională înscrisă în capitolul II privind drepturile şi libertăţile fundamentale nu prevede şi nu permite, în definirea subiecţilor dreptului la alocaţiile acordate de stat, nicio altă condiţie în afara aceleia ca beneficiarii să fie copii”.

„De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a exprimat anterior o poziţie prin care a subliniat că acordarea diferenţiată a alocaţiilor pentru copii ar fi discriminatorie, întrucât singura condiţie pusă de Constituţie pentru a beneficia de alocaţie este de a fi copil”, mai spun social-democraţii.

Marţi, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis ca alocaţiile pentru copii să fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

Comisia pentru muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a Ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022, cu rata inflaţiei.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. evident, scopul psd-ului este sa faca populism nu logica atunci cand critica …

  • Evident, nu ai citit decât titlul.
   Rovana Plumb a întrebat dacă e constituțional, i s-a răspuns că nu e și a abandonat ideea.
   Acum, când alții propun același lucru, PSD-ul spune că e neconstituțional.
   Unde e problema?
   Ce voiai să facă? Să aștepte să vină coaliția cu propunerea, eventual să o și voteze? Ca apoi să se constate neconstituționalitatea?
   Do-oh!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.